Şimdi Ara

Süspansiyon&Konfor Mücadeleme Destek Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selamlar aracım imzamda da göreceğiniz 2009 Laguna 2.0 dci. 2017 Mayıs ayında ilk sahibinden almıştım İstanbul dışından getirdim son zamanlarda süspansiyon konforu iyice düşmüştü üzerine bir de yol tutuş zaafiyetleri görünce yenilemeye karar verdim.

    4 amortisörle başladım bunların tepe takozları da değişti 10-20 km hızda çukur tümsek darbe sönümlemesinde iyileşme oldu ama biraz hızlanınca hiç bir şey farketmedi.

    Helezon yaylarını aldım önce arkalar geldi takıldı aynı akşam 215-50-17 kış lastiklerimi söküp 225-50-17 yeni lastiklerimi taktım yol tutuş bu şekilde tamamen eskisinden hatta ilk aldığım zamandan bile iyi oldu.

    Geçen hafta sıcaklık 15-20 dereceleri gördü sürüş keyfi arttı asfalt eklerinin küçük çukurların üzerinden geçip keyif yapmaya başladım.

    Dün ön yaylar da geldi takıldı tabi hava da soğuk bu ara inanılmaz moralim bozuldu. Araç Cam tavan olduğu için daha da çekilmez oldu gacır gucur her tarafı küt küt vuruyor en küçük hatasında zeminin.

    Tam olarak şu durumdayız mermi gibi bir aracım oldu gaz kesmeden en ağır manevraları deneyecek kadar güven veriyor ama bildiğin makaslı kamyonetlere döndü özellikle bu gıcırtılar çok moralimi bozuyor arka torsiyon burçlarını da değişsem acaba faydası olur mu başka tavsiyeniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Önler değiştikten sonra mı başladı gıcırtılar anlamadım.
  • Önce sesin kaynağını bulmanız lazım, aracı olduğu yerde sallamayı falan denediniz mi? Kauçuk gacırtısı mı var yoksa bozukk zeminde tıkırtılar mı geliyor? Salıncak, denge çubuğu,z rot gibi parçaların kauçuk aksamlarını kontrol etmek lazım. İş bilen bir rot balansçı aracı kaldırıp tespit edebilir aslında.
  • öncelikle 17" jantlar her zaman konforsuz olacak. 16" geçebilirsiniz. onun dışında cam tavan perde raylarını silikon sprey ile yağlamayı deneyin. son olarak önlere coilover biraz daha iyileştirir. durum hala kötüyse kauçuk ve trimlere bakılması lazım.
  • Salıncak fiseklerini hele o yaştaki aracın herhangi bi sonuc alamazsınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    synthesizer kullanıcısına yanıt
    LaViTz kullanıcısına yanıt
    Ses kesinlikle alttan değil, alt kısımda bir boşluk hissi vs yok doğrudan kabinin içinde doğuyor C sütunu civarlarında hissediyorum ama başka birisi kullansa daha iyi dinlesem iyi olacak belki doğrudan tavandan geliyordur. İlginize teşekkür ederim daha önce de Laguna 2 kullanmış travers burçları ve salıncaklar dahil değiştirmiş birisiyim bu ses kesinlikle alttan değil.

    Arka torsiyon burçlarını alıp değiştireceğim traverse ait olanları şimdilik düşünmüyorum bu da çözmezse artık duymazdan gelmek zorundayım.

    Geçen zamanda ön helezonları tekrar orijinaline döndüm sanırım takılanlar 1,5 motor için olan daha gevşek yaylardı araç iyice çökmüştü şimdi daha iyi.

    Gelen sesin tarifi için şunları söyleyebilirim. Yumuşak karın üzerinde iri botlarınızla gezerken çıkan bir ses vardır hani aslında ayağınızın altında asfalttan daha konforludur ama siz üzerine yüklendiğinizde ezilen karın çıkardığı o kütürtüye çok benzer bir ses.

    Çukurda kasiste değil araç düzgün asfaltta salınırken dahi duyuyorum bu sesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cam tavan perdesi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NextMove kullanıcısına yanıt
    Bu konuda fikrim yok ama Mercedes için şunu okuduğumu hatırlıyorum. “Sessiz olsun istiyorsanız cam tavandan vazgeçin Mercedes olsa bile”. Hangi malzeme yapar bu sesi? Önlem alınabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda cam tavan normal şartlarda çok kalin bir malzeme ve dış sesi normal tavana göre almıyor.

    Ancak hareketli açılır cam tavan ve cam tavan perdesi raylarindan ve kanallarindan zamanla ses gelebiliyor.

    Çok derin bilgiye sahip değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cam tavandan trim sesi gelmesi normal, 0 araba alıyorsun 500km sonra tavandan çıtırtı geliyor. Araçta yanlış yapılmış bir tesisat bağlantısı sonucu kablolar sabitlenmediyse bir yerlere değip ses yapıyor olabilir. Ucu çok açık bir sorun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Galiba buna fazla takılmanın gereği yok bu şekilde kabullenip idare edeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.