Şimdi Ara

HP 151cb005nt Fan Hızı Ayarlama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam dostlar, 3 yıl önce aldığım bu gaming laptopla daha yeni oyun oynamaya başladım :) , ölüyü kaldırdım desem yeridir. Dün bf3 ve bf4 oynadım 2-3 saat, zaten laptopun fan ızgarası monitör ve klavyenin birleşim noktasında, üstüne 2. fanın çalışmadığını görünce kuşkulandım. Fakat bu olay firma tarafında bilinçli yapılıyor yabancı kaynaklardan okuduğuma göre.

    Şu an dışarda olduğum için görüntü atamıyorum;

    SpeedFan uygulaması
    1. Fan 2500-3500 rpm
    2. Fan 200-400 rpm

    arasında dönüyor, ikinci fanın hızını yükseltmenin yolu var mı ? Ayrıca sıcaklık değerlerinde max limit kaç olmalıdır



  • Aynı durum hp bc202nt de de var.2.fan çok yavaş dönüyor.Yükseltmenin yolu yok sanırım.Belkide bu 2.fan belli bir sıcaklık sınırından sonra hızlanıyordur umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-98B36D602

    Aynı durum hp bc202nt de de var.2.fan çok yavaş dönüyor.Yükseltmenin yolu yok sanırım.Belkide bu 2.fan belli bir sıcaklık sınırından sonra hızlanıyordur umarım.
    Hocam valla anlamadım ben bu işi, eğer dediğiniz gibiyse sağlam bi oyun açıldığında çalışması gerekmez mi ? Yani süs diye mi koymuşlar bu fanı yahu
  • Anarchist Reaper kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şuana kadar en fazla 72 dereceyi gördüm sadece 1 kere 73 dereceyi görmüştüm.Ama yaz aylarında artar bu.Belki 80 dereceden sonra başlar çalışmaya.Ama tek fan bile çok gürültü yapıyor.Sizin fanda gürültülümü?
  • Hocam sanırım sizin modelle benim model arasındaki tek fark benim laptopun temasının yeşil olması(klavye,çizgiler vs) donanım aynı. Eğer başka bi yerden çözüm bulursanız lütfen haber edin.

    Günlük kullanımda fan hiç ses çıkarmıyor.Ekran kartını yormayan oyunlarda (fifa 20,cod 5 vs) çok az ses çıkarıyor.Ama geçen bf4 oynadım fan sanki bir şeyler söylemeye çalışıyordu Bu arada sıcaklık 75-76 seviyesindeydi.Yazın oynadığımda da 84 civarını görmüştüm ikinci fan 500 civarına çıkıyordu en fazla.HP destek ile konuşmayı düşünüyorum eğer müşteri hizmetleri açıksa şu dönem.
  • Anarchist Reaper kullanıcısına yanıt
    Hocam bios sürümünüz nedir, benim fan günlük kullanımdada fazla çalışıyor Eski biosa dönmek istedim ama beceremedim.https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142432283 bu mesajda arkadaş bir tespitte bulunmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-98B36D602 -- 21 Mart 2020; 20:36:4 >
  • hiç kurcalamadım bios sürümünü hocam bilgim yok, arkadaş notebook fan controlden ikinci fanı açmış ama bu seferde fps düşüyor diyor
  • Hocam iyi günler, benim derdim 2.fanın yeterli hızda çalışmamasıydı.Siz laptop kullanıcıları forumunda notebook fan control ile 2.fanı çalıştırmışsınız, acaba kaç rpm ile dönmeye başladı şu an ? Ayrıca fps drop sorununu halledebildiniz mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anarchist Reaper

    Hocam iyi günler, benim derdim 2.fanın yeterli hızda çalışmamasıydı.Siz laptop kullanıcıları forumunda notebook fan control ile 2.fanı çalıştırmışsınız, acaba kaç rpm ile dönmeye başladı şu an ? Ayrıca fps drop sorununu halledebildiniz mi ?
    Merhaba, konuda da yazdığım gibi görüntülerdeki config dosyası ile, yüzde ellinin üzerine ayarlayınca çalışmaya başlıyor, rpm olarak sanırım eşit dönüyor. Bilemiyorum çünkü hiçbir şekilde bu lanet laptopta ikinci fanı kontrol edemiyorsunuz.

    Yüzde 25 lere inene kadar da çalışmaya devam ediyor. +-5 hata yanılmas yüzdesi olabilir ama arka kapağı açıp yaptığım gözlem bu şekilde.

    FPS drop devam ediyor. Çözüm bulamadım. En son format atıp sistemi yeniden kurmak aklımda ama uğraşmak istemiyorum. Şu karantinalar bitsin zaten bir daha oyun oynamam sanırım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇVK -- 22 Mart 2020; 1:40:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anarchist Reaper

    hiç kurcalamadım bios sürümünü hocam bilgim yok, arkadaş notebook fan controlden ikinci fanı açmış ama bu seferde fps düşüyor diyor
    FPS dropla ikinci fanın alakası yok, orada yanlış anlaşılma olmasın.
  • anladım hocam, çok teşekkürler
  • ÇVK kullanıcısına yanıt
    Formatın faydası yok hocam kaç kere format attım bir şey değişmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-98B36D602

    Formatın faydası yok hocam kaç kere format attım bir şey değişmedi.
    İnanılmaz zor geliyor zaten yapmam heralde :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.