Şimdi Ara

Windows 10 dâhili Linux kerneli yakında herkesin kullanımına açılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Windows 10’un dâhili Linux kernelini deneyebilmek için Microsoft’un test onayını almış kişilerden biri olmanız gerekiyordu. Bu durum değişiyor ve Microsoft’un açıklamasında da belirtildiği üzere “Windows Subsystem for Linux 2” Windows 10’un 2004 sürümünde herkesin kullanımına açılacak. Özelliği kullanabilmek için önce manuel yükleme gerekiyor ve bu durum birkaç ay daha sürecek.



    Yükleme yapıldıktan sonra güncellemeleri otomatik olarak indiren ve yükleyen Windows, altında bir Linux işletim sistemi çalıştıracak ve iki sistem harmoni içerisinde yaşayabilecek.



    Ayrıca Bkz.Yeni Peugeot 208 GTi tamamen elektrikli olarak gelebilir



    Kısa adıyla WSL2, diğer yöntemlere kıyasla yüksek performansıyla dikkat çekecek. Yükleme ve çalışma hızında ciddi bir artış yaşanacak ve RAM kullanımı da düşük seviyede tutulacak.




  • MS çok akıllıca hareket ediyor son yıllarda, tek patladıkları konu mobil işletim sistemi onu da isteseler Win10 u direkt çalıştıran otomatik arayüz ayarlayan mobil cihazlarla çözerler. Bence rakip işletim sistemlerinde sağlam yer tutmak için bunu şimdilik öteliyorlar ortam istedikleri seviyeye gelince o cihazları da görürüz.
    Gereksiz saçma sapan sistemi şişiren servisler kaldırıldığında zaten işler değişiyor çığır falan açtıkları yok kendi beceriksizliklerini Linux ile yamalayarak çözüyorlar. topu topu 650 mb ram tüketebilecek işletim sistemi alakasız yüzlerce windows servisi sayesinde 5 gb ram tüketiyor boşta ve ram miktarı yükseltildikçe sistemde bulunan bu kullanım miktarı ve çalışan servis sayısının artması ise ayrı bir saçmalık
  • MS çok akıllıca hareket ediyor son yıllarda, tek patladıkları konu mobil işletim sistemi onu da isteseler Win10 u direkt çalıştıran otomatik arayüz ayarlayan mobil cihazlarla çözerler. Bence rakip işletim sistemlerinde sağlam yer tutmak için bunu şimdilik öteliyorlar ortam istedikleri seviyeye gelince o cihazları da görürüz.
  • Görürüz de kimse almaz ki. Cihazının iki üç senede çöp olduğunu gören kullancı bir daha MS cihazı alır mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumialar zamanına göre iyiydi ama market rezaletti. Androidler kasılırken wp akıyordu. Sağlam bir marketle tekrar piyasaya girseler alternatif fena olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronicfarm -- 15 Mart 2020; 11:34:13 >
  • edit: iki kernel aynı anda çalışacak anladığım kadarıyla.
    Hıza nasıl bir katkısı olacak anlamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celilsaygin -- 15 Mart 2020; 11:36:18 >
  • celilsaygin kullanıcısına yanıt
    Daha onceki calisma mantigi sorunlu idi. tabi benim gibi 2 ssh 3-5 basit sey yapacaksaniz problem yok ama daha spesifik islerde performansi dusuk idi.

  • Gereksiz saçma sapan sistemi şişiren servisler kaldırıldığında zaten işler değişiyor çığır falan açtıkları yok kendi beceriksizliklerini Linux ile yamalayarak çözüyorlar. topu topu 650 mb ram tüketebilecek işletim sistemi alakasız yüzlerce windows servisi sayesinde 5 gb ram tüketiyor boşta ve ram miktarı yükseltildikçe sistemde bulunan bu kullanım miktarı ve çalışan servis sayısının artması ise ayrı bir saçmalık

  • Önce masa üstü Windows'u kotarmayı becersinler de sonra mobile bakarlar.

  • Bundaki maksadı hala anlayabilmiş değilim. Sanal makina için mi bu yoksa Android uygulamaları falan çalışsın diye mi?
  • WSL 2 yi sabırsızlıkla bekliyorum. WSL2 ile birlikte teorik olarak 3 büyük işletim sistemi emülatör olmaksızın tek bilgisayarda çalışabilecek.

    Windows + Linux + Android.
    Android çalıştırmak için kernel patch gerekiyor WSL 1 de kernel olmadığından doğrudan android çalıştıramıyoruz. WSL 2 ile bu mümkün olacak.
    Android olayını merak edenler anbox şeklinde aratırlarsa bulabilirler. Fakat henüz geliştirme aşamasında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 15 Mart 2020; 14:47:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne gerek var ?
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle bir sanal makine. Ama optimize bir sanal makine. Oyle 20-25sn vs boot olmasini beklemiyorsunuz. Ilk acilisi 2-3sn suruyor. Gelistiricilerin, *nix komut istemini kullanmak isteyenler icin gelistirilmis bir cozum diyelim.

  • win10 mico yu batırıyor, linux'u bir tehlike olarak görüyor ve güya önlem alıyor 2-3 senesi var linuxta çalışmayan oyun kalmayacak. düşük input lag ve daha az sistem kaynaklarını tüketen linuxçular artacak benim görüşüm.

  • İki sistemin güvenliği nasıl sağlanacak. Bir giriş kapısı daha niye ekliyorsun zaten heryerde miner var.

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Sanal Makineden Ziyade Aslında Dokunulmak İstenen Nokta Linux a Has Uygulamaları Windowstan Etkileşimli Biçimde Kullanabilmek. Bugün SQL Server Lisans Fiyatına Bir Bak Bunun Linuxta Daha İyileri Var ve Ücretsizler Pek Çoğu, Bunları Uzun Yıllardır Kullanan İnsanlar Bulunmakta. Onlarıda Windows Ortamına Çekmek İstiyorlar. Nasıl Olsa Artık Uygulamaları Oradanda Çalıştırabilecekler

  • yillar once acik kaynak yazilim olrak linuxun en azindan windowsun tekelini biraz gevsetecegini bekliyorduk ama hic oyle olmadi. linux agirlikli yazilimcilarin kullandigi marjinal bir secenek olarak kalmaya devam etti ama baslattigi acik kaynak kulturu yazilim dunyasina hakim olmus durumda. google buyuk projelerinin neredeyse tamami once acik kaynaga dayaniyor, ordan ticarilerisyor, android, chrome hem acik kaynak kokenli hatta google yapay zeka calismalarini bile tensorflow altinda acik kaynak olarak yurutuyor. her ne kadar kapali kutu yazilim dendiginde ilk akla gelen firmalardan birisi olsada microsoftda bu yolu benimsemeye basladi. acik kaynak sistemi altinda yeni fikirler, yeni sistemler cok daha hizli geliyor. sirketler once bunlara yatirim yapip sonra burdan cikan urunu ticarilestiriyorlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.