Şimdi Ara

3600X VEGA 64 İçin PSU Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar şu sistemim için en iyi hangi psu alabilirim? Bütçe: 600 Lira

    Ryzen 5 3600X
    Asus TUF B450-PRO GAMING
    Vega 64
    Crucial 3000 MHZ 2x8
    Samsung EVO 860 500 GB

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu 2 psu da işimi görürmu yoksa bütçeyi 250 lira daha esnetip daha kaliteli psu mu almalıyım yani modüler psu ve a seviyesi bir psu. @Metality



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champion39 -- 14 Mart 2020; 23:46:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gpuyu stok kullanırsan 600w, eğer oc yaparım diyorsan 750w minimum alman lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman 850w almam lazım ki psu sessiz çalışsın @brokengineer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Champion39 kullanıcısına yanıt
    Herşeyi oc yapsan 550w seviyesini geçeceğini düşünmüyorum. Yani bir boşluk olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli isterseniz 850 TL bütçeye şu olabilir. https://www.bizdehesapli.com/fsp-hydro-g-750w-aktif-pfc-80-gold-powersuply-urun-HYDROG-750


    3600X VEGA 64 İçin PSU Tavsiyesi

    https://www.fsplifestyle.com/tr/product/Hydro750w.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 15 Mart 2020; 0:8:34 >




  • valla bu konuda gecen acayip bir buluşla karşılaştım

    rampage'in etx 750 diye bi modeli var... ve yabancılar bu psuyu öneriyorlar. evet inanılmaz ama gercek,
    https://www.amazon.com.tr/Everest-Rampage-Etx-750-1-Gaming-Kayna%C4%9F%C4%B1/dp/B079LQJP89/ref=asc_df_B079LQJP89/?tag=googleshoptr-21&linkCode=df0&hvadid=346501014361&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=10429240433276466013&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012782&hvtargid=pla-758025501064&psc=1

    470 tl.

    konu nereden acildi? psu arıyordum ben de. linustechtips ve jonnyguruyu araştırdım. linustechtips'de popüler bir PSU tier sırası vardır bilenler bilir... bu PSU orada "Tier A" idi. Bildiğiniz A+dan bir önceki tierde.

    sordum, sama forza gold, vivo24k ile birebir aynı psu dediler. yani rampage kaliteli psuyu alip üstüne marka basmış sadece, sözde.

    jonnyguru.coma da başvurdum, orası da aynı şeyleri tekrar etti. kaliteli güçlü ve iyi bi psu dediler.

    ben tabii şok oldum. rampage/everest ile kalite kelimelerinin yan yana gelmesi, üsteik bunu "psu gurularının" dile getirmesi beni sok etti

    sonuc olarak bu psuyu almadım high power performance gd aldım. ama belki de önyargımdan ötürü daha iyi bi psuyu daha ucuza alma şansını kacırmışımdır. high power performance gd'nin de hiçbi incelemesi neyi yok. bu rampage psunun en azından orijini belli ve bildigin gurular tarafından incelenmiş klonları mevcut.

    kısacası karmaşik bi konu. yani ben psikolojik rampage bi ürünü alıp sisteme koymayı bi türlü kabullendiremedim kendime. ama adamlar da böyle diyorlar.

    Linustechipts forumu şimdi kapalı ama açilinca atarım. siz de gözlerinize ya da benim dediklerme belki inanmazsınız. forumun kapali olacagı tutmuş.

    neyse sonuc olarak tek şu açıdan eleştirdiler, o da psunun sanırım 1 ya da 2 yıl garantisi var. hani sordum rampage'in işçiliği kötü olamaz mı belki psuyu kötü yapmişlardir diye onlar da en fazla fanı kötüdür dediler ve fandan ötürü psu ömrünü daha çabuk tamamlayabilir dediler bu konuda da net fikir elde etmek için psunun içinden ve fanının resimleri gerek dediler tabii ki bunu saglayamadım öyle kaldı

    --

    psu guruları varsa burada da çıkıp bizi aydınlatırlarsa güzel olur.

    özellikle @mukarnas hocayı çağırayim. onun kesin bu konularda bilgisi vardır. size özelden yazcaktım ama siz bu everest etx 750 hakkında ne düşünüyosunuz? sama forza gold ve vivo24k ile aynı oldugu kesin ama firmadan firmaya da aynı psu değişiklik gösterebilir mi?

    ayeica high power performance gd hakkında düşünceleriniz neler? orta şeker bi sistemi sırtlayabilir mi uzun yıllar_? hiç incelemesi olmayan yeni bir ürün ve sanırım türkiyeye özel bir SKU. bu yüzden jonnygurudakiler biz bişey bilmiyoruz içinden resim atarsanız yardımcı oluruz dediler.

    sinerjiye teknobiyotiğe ve highpwoera mailler attım ama malesef hiçbiri bu konuda yardımcı olmuyo. öyle kapalı kutu.

    --

    bi amacım da şu, bu everest rampage psu konusunda bi hemfikirlik elde edebilirsek hepimiz çok uygun fiyata cok kaliteli bir PSUya erişim saglamış oluruz... boşuna Tier B ürünlere 600 700 tl vermemize gerek kalmaz.

    düşünsene, adamlar diyor ki bu rampage psu, Tier A. hydro G yani 800+ tllik psularla aynı Tier'de. adam böyle diyo. bi de se.çici yani adamlar. en küçük bi hatası otu boku olsa Tier düşürüyorlar. İNANILMAZ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 15 Mart 2020; 0:15:30 >




  • mukarnas forumu bıraktı sagolsun troller bezdirdi arkadası en son özelden yazmıstı bayadır yok
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    buna üzüldüm. bu rampage everest psu işinin irdelenmesi lazm. eğer bu psu cidden böyle kaliteli bi psuysa forumca hata yapiyoruz demektir. 800 tlye hydro g alma var 450 tlye bunu almak var. 300 400 tl cebe kalması demek. adamlar aynı kalite diyo hatta diyo bilmem ne şeyinden ötürü diyor sama forza gold daha modern ve daha yakın tarihli onu al daha iyi diyor. bildigin jonnygurunun as üyelerinden biri diyo bunu. adamlar psu manyağı. (kendi iclerinde de tartiştilar önce OTP'si yok dediler ama sonra öbürü bi tane rus inceleme buldu vivo24knın orada bilmem ne fırınına sokmuslar da OTPli oldugu meydana cıkmıs falan)

    işte donanımhaberi sevmiyorum bu yüzden. hiç böyle düzgün işler yok! böyle bi psu var mesela gidin alın bi tane örnek ürün, açın içini hep beraber inceleyin! anca sistem toplayip şu oyunda bu kadar fps aldi.

    donanımhaber donanımlıgını kaybetti. şu ürün bi tek türkiyede felan var. kimse oturup incelemesini yapmamis. sağda solda önerenler olmuş ama %90ı da "rampage everest psu alnmaz kaka tü kaka" demiş. belki de bu psuyu önermeyerek hata yapiyoruz. belki gerçekten bi sorunu vardır da bilemiyoruz. çok yazık




  • Vallaha aklımı çeldin eğer dediğin gibi ise bu psuyu alırım @yamaci1771 :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi psu olayı farklı bize gelen parti ürün ile yurtdısına giden parti ürün arasında daglar denizler kadar fark var

    misal bize gelen bir everest gold psu ile yurt dısına giden ürün arasında fark var

    bize gelen ürün çindeki fason alt kalite giidyorsa yurt dısına iyi kalite gidiyor bu aynı bizim ülkemizin yurt dısına en iyi dometesi vermesi kendi ülkesine en berbat çürükleri koyması ile aynıdır
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    e jonnygurudakiler bunu bilşmiyo mu ya da böyle bişey varsa bunu düşünmemişler midir? adamlara üstüne basa basa dedim defalarca. en son ban falan atacaklardı yani o derece. diyorum ki, v"rampage çöptür kötüdür yanına üç metrelik çubukla bile yaklaşmayiz adını anmayız öteleriz söveriz".

    adamlar bana inatla önyargilarindan vazgeç deyip durdular. o psu sama vivo ve diğer aynı modellerle aynı diyo adamlar. senin teorin de güzel. ama böyle bişey olsaydı bence benim dediklerim üzerine benzer bi düşünce belirtebilirlerdi. çünkü adamlara özellikle soruyorum ne kadar eminsiniz diye, adam aynı teraneyi okuyor
  • eskiden everest acayip kötü idi belkide ürün sata sata kaliteyi yükseltmiş olabilir denemek lazım belkide bizim ülkeye de kaliteli ürün geliyordur ama velakin
    https://www.hepsiburada.com/rampage-etx-750-1-750w-80-plus-gold-aktif-pfc-12cm-fan-oyuncu-power-supply-pm-bd400172

    misal bu paradan biraz daha azına 650w yarı mouler bak yarı moduler diyorum sharkoon gold var
    https://www.sinerji.gen.tr/sharkoon-650w-gold-zero-80-gold-yari-moduler-guc-kaynagi-pmu419199

    sharkoon alman malı bir ürün




  • işte liste,
    https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psu-tier-list-40/

    Tier A'da o koca koca markaların arasında "everest rampage". hayatımda hiç göreceğimi düşndüğüm bi tablo değil.

    psu hakkında yabancıların tüm yorumları(benim sorularım üzerine)

    "because of some... reviews (they were quite basic) had internal shots, indicating being the same SAMA internally"

    meal, "çünkü bazı incelemelerde (epey basit seviyelerdi) iç kısmından resimler gördük, iç kısım olarak aynı SAMA olduğu anlaşılıyordu"

    ----

    "Because as Luke said it's SAMA Forza Gold, just with a different label on it. They (Rampage) link PlugLoad 80+ certification report for SAMA FTX which is Forza Gold on the product page and it looks exactly like it externally too.

    It's quite possible that other PSUs in Rampage product stack are very bad quality (not unheard of with most of other PSU brands too, just look at EVGA lineup) but this one should be good.

    Exact same platform also used in SPC Supremo PSUs series, they're quite cheap on European market too but perform good enough to rival even some expensive high-end PSUs.

    Corsair RMx is not the same performance tho, it's one of the best units over there overall (sub 1000W at least). IMO i'd rather compare SAMA Forza with smth like Corsair RM or Seasonic Focus and it's rebrands (forgive me Seasonic fanboys) if we only take performance into consideration. Of course i'd rather get Corsair or Seasonic over any of SAMA rebrands just to have longer warranty and possibly better support but if they're twice as expensive, i'll definitely think twice before paying considerably more for the same performance."


    "Çünkü Luke'un dediği gibi, bu PSU, SAMA Forza Gold, sadece üstündeki isim farklı. Firma (Rampage) SAMA FTX yani Forza Gold için geçerli olan Plugload8 80+ sayfasına yönlendirme yapmış ve dış kısım olarak da birebir aynı gözüküyorlar.

    Büyhk ihtimalle Rampage'ın diğer PSUları oldukça kötü kalitededir (aynı şey diğer PSU markaları için de geçerli olabilir, mesela EVGA'nınkiler) ama bilhassa bu ürün iyi olmalı.

    Corsair RMx ile aynı performansta kesinlikle değil, RMx piyasadaki en kaliteli ünitelerden (1000W altı için konuşuyorum) SAMA Forza'yı, Corsair RM ya da Seasonic Focus ve Focus'un klonlarıyla (kusura bakmayın Seasonic fanboyları) karşılaştırmak daha doğru olur, tabii tek kıstasımız performans olacak olursa. Tabii ki SAMA klonları yerine Corsair ya da Seasonic tercih ederim, sadece daha uzun garanti ve daha iyi destek için bile onlar tercih edilir ama eğer o ürünler İKİ katı fiyatına satılıyorsa, aynı performans için iki katı para vermeden önce iki kez düşünürdüm.


    ----

    "Also, no need to ask Rampage anymore, we kinda got confirmation that it's SAMA Forza Gold since you can see a PlugLoad report for SAMA ETX on the product page for Rampage Everest ETX. Probably the most popular units based on this platform are SilentiumPC Supremo L2\M2\FM2, you can lookup user feedback on them, i don't see any issues reported, it's even somewhat strange, practically 100% positive feedback, and actual reviews paint similar picture, it's a perfect alternative to Corsair TXm, especially for this price, and certainly a better choice than Corsair CX."

    "Rampage hakkında daha fazla soru sormana gerek yok, Plugload raporuından da belli oluyor ki SAMA Forza Gold olduğu kesin. Aynı PSU'nun en popüler ünitleri Supremo L2/M2/FM2, onların da geribildirimlerine bakabilirsin, hiç sorun yaşandığını duymadım, hatta biraz tuhaftır da, neredeyse geribildirimlerin %100'ü olumlu ve incelemeler birbiriyle tutarlı, bu haliyle bu PSU Corsair TXm için bu fiyat gamında muhteşem bir alternatif ve Corsair CX'den kesinlikle çok daha iyi bir tercih"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 15 Mart 2020; 0:40:13 >




  • Gamemax üretimi olan Everest psular leş. Başka bi forumdan biri Sama üretimi olan Everest psu'yu da incelemiş ve beğenmişti.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137529184



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 15 Mart 2020; 0:40:30 >
  • bu büyük ihtimal baya iyi yapılmsı ki yurtdısında da markamızın adı olsun diye gerçekten hayret verici fiyatlarıda iyi 500 lerde ama alıp denemek lazım
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    hocam adamlar diyor ki psuyu üreten rampage ya da everest (adı hangisiyse kombo mudur nedir) değil. bunlar üreticiden aliyorlar ve marka basiyorlar sadece. ha sen diyorsan ki üretimden kötü çıkmış ürünleri aliyorlardır belki o yüzdendir ucuz diye . olabilir de. onu da bi sormak lazım ama pek mümkün durmuyor, sonucta aynı diyorlar. yanı sama dedikleri modelin kapasitörü neyse bununki de aynı olmak zorunda (iddiaları bu, içinden resimler gördük aynı diyorlar, 100 metreden kapasitörün ıncıgını cıncıgını söyleyebilecek tipler bunlar) ne bileyim içinde artik psuya ait önemli ne varsa hepsi aynı şekilde


    onu bi soracağım ama. psunun asıl üreticisi kim onu bilmiyorum, sanrım en çok samadan bahsediyorlar samadır belki. üretimde kötü iyi kalite farkı oluyor mu yoksa belli bi standart var mı bunu da öğrenmek lazım. bi standart var ise eğer, bu psu gerçekten bu fiyata inanılmaz olurdu




  • ya işte güzel iyide fiyatları türkiyede çokda ucuz degil sharkoon daha iyi ve sharkoon yarı moduler

    ama sama ise iyi ozaman everest de ama bilemeyiz
    https://urun.n11.com/guc-kaynagi/rampage-rgb-850-850w-80-gold-moduler-power-supply-rgb-ledli-P323349769?gclid=EAIaIQobChMI9uDovvma6AIVDtreCh2GXwAqEAYYASABEgKSD_D_BwE&gclsrc=aw.ds
    https://www.youtube.com/watch?v=GRyasBvJWG4

    bu attıgım ürün çöp olanı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 15 Mart 2020; 0:55:4 >




  • asko56 kullanıcısına yanıt
    bu kesin çerçöp bişeydir bak bundna hayır gelmez :D

    benim attıgım daha da ucuz 450 tl. niye böyle anlamadım gerçekten. üretimi mi ucuzdur sama bu işin hilesini mi bulmuştur hayret edilecek iş doğrusu
    https://www.amazon.co.uk/Sama-Fully-Modular-Power-Supply/dp/B071ZNRKDX

    dikkat edersen bahsi geçen sama ile tasarımları bile aynı (sarı kısım birebir aynı sadece yazılar değiştirilmiş)

    ürünün kendisi tam modüler. 87 avro. bi 700-800tlye gelir türkiyeye herhalde. garip
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.