Şimdi Ara

Koronavirüse karşı Türk Işın Tedavisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tüm dünyayı etkisi altına alan ve büyük bir krize yol açan koronavirüs salgınına karşı Çin başta olmak üzere pek çok ülke bir ilaç tedavisi bulabilmek için var gücüyle çalışırken Türk girişimden ilginç bir hamle geldi.



    Türk Işın Tedavisi nedir?



    Yıllardır virüs ve bakterilere karşı ultra viyole ışın tedavisi üzerinde çalışan RD GLOBAL/INVAMED girişimi, bu yöntemin koronavirüs tedavisinde de etkili olacağını düşünüyor. Aynı zamanda Sağlık Federasyonu Genel Başkanı da olan girişimin kurucusu Raşit Dinç, yöntemi Türk Işın Tedavisi olarak adlandırmış.



    Ayrıca Bkz.Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu oldu



    Dinç; COVID-19 benzeri viral ve mikrobiyal enfeksiyonlarda kan ve vücut boşluklarına yerleşen zararlı organizmaların genellikle antibiyotikler ve anti-viral ilaçlarla tedavi edilmeye çalışıldığını ancak Türk Işın Tedavisinin bir kateter yardımı ile damar yoluna yerleştirilen ultraviyole ışığın özellikle kanda bulunan enfeksiyonları temizlemek için kullanılması ile gerçekleştirildiğini belirtiyor.



    Girişim 5 yıl önce ultra viyole ışınlar kullanarak varisleri tedavi etmeyi başarmış ve buna Turkish Glue ismi verilmiş. Son 1.5 yıldır ise mikroorganizmalar karşısında fotonik ışınların etkili olduğu sistemler üzerinde çalışılıyor. Türk Işın Tedavisi yöntemi özellikle İnfluenza A ve B tipi RNA virüslerine karşı başarı sağlamış.





    COVID-19 virüsünde de tek sarmallı RNA yapısı olduğu için yöntemin başarılı olacağına inanılıyor. Basit bir serum yolundan damar içerisine yerleştirilen bu milimetrik kateter üzerinden verilen UV ışınları ile dakikalar içerisinde kateterin yanından geçen tüm virüslerin ölmesi sağlanabilecek. Raşit Dinç hali hazırda Makedonya ve İtalya yetkilileri ile görüşme yaptıklarını belirtiyor.



    Tedaviyi denemek isteyen her ülkeye; dil, din, ırk ayırt etmeden, klinik araştırma izinleri alındıktan sonra her türlü cihaz, kit ve know-how desteğini aynı şekilde ücretsiz sağlayacağının altını çizen Dinç, önemli olanın tüm insanlar nezdinde kitlesel bir çözüm sağlayarak böylesi bir pandeminin tamamen önüne geçmek olduğunu dile getiriyor.








  • o zaman yalşılarımızda ölüm oranımızın diğer ülkelerden daha düşük olması lazım, bu yol ile virüs öldürülebiliyorsa..
    Ama bu cihaza ulaşabilen insan sayısı kaç olacak acaba...

  • bu tedavi amaçlıdan ziyade anladığım kadarıyla tıbbi prosedür esnasında bulaşmayı engelleyici. yani bu geldi korona gitti değil ama tabi ki iyi bir şey kontaminasyonu engeller.

  • Eee akciğerlere yerleşen tüm virüsleri nasıl temizleyecek? Tek tek bütün damarlara kateter mi takmak lazım?

    Mantıklı gelmedi.

  • UV aynı zamanda sağlıklı yapıyıda bozar hocam !

  • varis tedavisi farklı bir konu !

    damarın kendini yenilemesi için yüzeysel hücrelerin yenilemesi için UV ile taze yaralar oluşturulabilinir. onu anladık.

  • virüsü yok edelim derken kanser edecekler milleti

  • Ekrem71' e Türk ışın tedavisi yapalım lütfen

  • Türk Işın Tedavisi denince direkt Tuğçe Işınsu geliyor aklıma. Malum bu kadın da ışınla tedavi ediyo herbişeyi...

    Koronavirüse karşı Türk Işın Tedavisi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 13 Mart 2020; 11:2:32 >
  • Bu virüs böbrek yetmezliğine yol açtığına göre orayada tutunuyor olabilir.

    Kanda öldürmek enfeksiyonun sınırlı kalmasını sağlayabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Damarlarda hafif bir bronzluk iyidir

  • Birader kanı vücut dışında temizleyin çok mu zor? hem risk hem maliyet açısından daha uygun. Yapay damarı kol üstüne tak 10cm lik extra uzunluk bir zarar vermez bağla oraya UV zamazingonu.

  • hacamat iyi gelmez mi
  • Feyzuli kullanıcısına yanıt
    Diyaliz makinesi kanı vücut dışında süzüyor. Atık maddeleri makinenin filtresinden tutup temizlenmiş kanı geri vücuda yolluyor.

  • Herkes cerrah bilmem ne kesildi başımıza hepiniz ne çok biliyorsunuz . Bu iddiayı ortaya koyanlar elbette bütün riskleri düşünmüştür . Biraz kendi ülkenize sahip çıkın nankörler . Yabacı bir ülke bulsa yere göğe sığdıramazsınız. Yazıklar olsun zihniyeti bozuk kişilere .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.