Şimdi Ara

Eğlence ve nostalji amaçlıdır... Geçmiş siyasetçiler ve söyledikleri...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konu derin tartışmalara girmek amaçlı açılmamıştır. Geçmişte siyasetimizin ne kadar renkli, yer yer esprili, yer yer de absürt olduğunu göstermektir. Günümüz siyasetinin üzerimize çöken tek düzeliğin, gülümsemenin eksik olduğu robotik griliğin altını çizmek içindir.

    Isparta'nın köyünde doğup, cumhuriyetin elinden tutup da okuttuğu bir birey olarak özellikle Robert koleji mezunu Ecevit'in halk çocuğu olabilmesine içerleyen Süleyman Demirel: "Türkeş Türk çocuğu, Ecevit halk çocuğu, Erbakan müslüman çocuğu, biz o....çocuğu muyuz?"

    Kendisini ti'ye alan programlar ve karikatürler ile ilgili söylediği: "Mizah bir yumruktur ne zaman kime vuracağı belli olmaz."

    "Meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz." Basit, düz ve doğru bir mantık aslında.

    İpraş rafinerisinin stoklaması sebebi ile geçici bir benzin kıtlığına giren Türkiye'de, dönemin başbakanı Demirel'e soruyorlar durumu. Önce açıklama yapıyor. Durumu anlatıyor. Sonra da "Benzin vardı da biz mi içtik?" diyor. DEvamında bir başka gazeteci "benzin mi daha değerli su mu?" diyor. 1970'lerden beklenmeyecek bir öngörü ile Demirel: Su! Benzin içilmez. Su içilir. Tabii ki su daha değerlidir." diyor. Bu arada burada bir gönderme de var tabi. "Barajlar kralı Sülo." Benzin tahtını sarsıyor mu? Cevap da Hayır sarsmıyor.

    Necmettin Erbakan koalisyon ortağı iken, basın aracılığı ile Demirel'den genelevlerin kapatılmasını talep ediyor. Demirel'in basın aracılığı ile Erbakan'a verdiği cevap: "Necmettin Bey, genelevleri kapatalım da vatandaş bizi mi ...... ?" Çok doğru bir tespit. Necmettin Bey ateşle oynamış, haberi yok.

    Basın mensubu soruyor: "Derin devlet nedir?" Demirel Cevap veriyor: "Derin devlet normal devletin raydan çıkmış halidir."

    Uzun uğraşlar sonucu meclisten güvenoyu alıp hükümeti kurmayı başaran Demirel basın karşısına çıkıyor. Bir gazeteci hükümetin ne zaman düşeceğini soruyor. Gerçekten çok esprili, çünkü hükümetin kurulması bir aydan uzun sürmüş. Demirel'in cevabı: Yani, biraz sabırlı olun yahu! 5 dakika olmadı hükümetin kurulduğunu açıkladım, sen bana ömrünü soruyorsun. Sabırlı olun, o gün de gelir." (Arada yapıcı birkaç laf da ediyor.)

    Ama benim şahsi favorim:

    Kıbrıs çıkarmasından bir süre sonra hükümet düşmüş. Yeni başbakan Demirel. İngiltere ile aramız buz gibi. İngiltere dış işleri bakanı Türkiye'ye ziyarete geliyor. Başbakan ile görüşmeleri öncesinde el sıkışıyorlar. Görüşme sonrası basın görüşmenin nasıl geçtiğini soruyor. Bir gazeteci: "Bakanın elini sıktınız. Bu, aradaki buzların erimeye başladığı anlamına mı geliyor?" Demirel'in cevabı: "Ya neresini sıkacaktım?"

    ----------------------------------------------

    Erdal İnönü...

    Seçim çalışmasında otobüsle ilçe ilçe geziyorlar. Bir ilçe çıkışında otobüsün önüne bir adam atlıyor. "Ölürüm yoluna!" diye bağırarak... Otobüs ani frenle duruyor. İnönü kapıyı açtırıp bir hışımla aşağı iniyor. Adama koşup "Dur! Ölme! Bir oy bir oydur!" diyor. Ahahahahahaha!

    Çeşitli sol ve sosyal demokrat partilerin temsilcileri ile Ankara'da bir restoranda buluşuyorlar. Bir çatı kurulabilir mi, bunun hesabında... Garson geliyor, "Bir şey alır mıydınız?" diye masaya soruyor. İnönü: "Yok, teşekkürler, biz birbirimizi yiyeceğiz."

    Sinema meraklısı olduğu herkesçe biliniyor. Gazeteci soruyor: "Bu aralar sizi sinema salonlarında göremiyoruz?" İnönü: "Salon karanlık oluyor, ondandır."

    Bir gazeteci: "Sizin için "Norveç'e çok iyi başbakan olur" diyorlar."
    İnönü: "Çok teşekkür ederim. "Bu işi beceremiyorsun"u daha kibar ifade edemezlerdi."

    İnönü siyasete girmeye hiç niyetli değildi. Niyetli olmadığını da ifade etmişti. Ama çok yoğun baskılar neticesinde siyasete girdi. İlk aday olduğu zaman da bir gazeteci sordu: "Neden siyasete girdiniz?"
    İnönü: "Benden daha kötüleri bu ülkeyi yönetmesin diye."

    Şahsi hayatında da böyle bir adam. Eşi anlatmış bir hikaye. Tam benlik... İnönü salonda oturmuş koltuğa gazete okuyor. Sevinç hanım mutfakta. Fare görüyor. Çığlığı basıyor: "Erdal koş! Fare!" Erdal İnönü istifini bozmadan gazete okumaya devam ederek: "Sevinç kedi miyim ben Allah aşkına?"

    --------------------------------

    Kendisini bitim kadar sevmemekle birlikte, Özal'ın sıklıkla devekuşu kabareye gittiğini, kendisine durmadan laf sokan, son derece muhalif ve sıklıkla parodilerini yapan bu insanları arka sıradan kahkahalar atarak izlediğini biliyor muydunuz mesela?

    Özal'ın da var espirili çıkışları. Ama biraz daha yavan ve çiğ: "Biraz da küçük Turgut'la oynasınlar." gibi...

    Hiper enflasyon dönemi. Seçim öncesi gazeteci soruyor: "Bekleyen bir zam var mı?" diye. Özal: "Seçim öncesi zam yapacak kadar enayi miyim?"

    "İslam dini fakirliği değil, zenginliği öne çıkarır. Allah zengini sever." Allah'ın adam ayırdığını sanmıyorum; ama tabi, amaca giden yolda herşeyin mübah olduğu anlayışlarda bu sözün sarf edilmesi normal. Asıl bomba birkaç yıl sonra geliyor...

    "Ben zenginleri severim."

    -----------------------------------

    Erbakan:

    "Yahu burada güneş dururken ampule ne hacet?"
    "Milli görüş tekeden süt çıkarır." Doğru. Zaten şeyh de uçmaz, mürit uçurur... Sütün çıktığına inanırsan, tekeden süt çıkıyordur. (Not: Teke = Erkek keçi)
    "Ben sizi avucumun içi gibi tanırım. Siz bunu yapamazsınız. Siz yaparım sanıyorsunuz. Yapamazsınız. Su var, tuz var, un var. Sanıyorsunuz ki ekmek yaparım. Yapamazsınız. Ekmek için maya lazım. Sizde o maya yok."

    Hoca-Bacı-Baba polemiği... Sülo'nun halk nezdindeki tartışmasız "baba"lığı parti içi hareketle gölgelenmiş, kendisini Cumhurbaşkanlığı'na şutlayıp başbakanlık ve parti başkanlığını kapan Tansu "ben sizin bacınızım" çıkışı ile "baba"lık dalgasından nemalanlamaya girişmiştir. Erbakan boş durur mu? Hem Prof. olmasından, hem de dini lider gibi sözleri ve takipçileri olmasından hareketle "Ben sizin hocanızım" buyurmuştur. Sıralama yapacak olur isek, bu furyada da taklitler aslını yaşatmıştır. Sülo > Neco > Tansu sıralaması yapabiliriz.

    ------------------------------------

    Tansu:

    Tansu ve Mesut'un fazla espirili bir tarafı yok. Siyasetin git gide basitleştiği, alçaldığı, grileştiği yıllar. Şimdikinden gene iyi de, hareketler, tavırlar gitgide resmileşiyor... Ama Tansu deyince zekice esprilerden çok gaflar anılır...

    Pıttık meselesi... Erzurum'a mitinge giden Tansu'ya kalabalıktan bir emmi bağırır: "Senin pıttığını yerim!" Bunun ne demek olduğunu bilmeyen Tansu, Erzurum il başkanına dönüp "pıttık ne demek?" diye sorar. Başkan utanır. Söyleyemez. "Yürek demek efendim" der. Tansu döner kalabalığa: "Bacınızın pıttığı size feda olsun!" der. Erzurum Erzurum olalı böyle çılgın alkış, böyle çılgın tezahurat gömemiştir...

    İktidarda Mesut, hükümetin son demleri. Bir söylediği diğerini tutmuyor. Tansu'ya laf atmış bir yerde sanıyorum. Meclis konuşmasında buna cevap veren Tansu, konuşmanın bir yerinde: "Mesut Yılmaz iktidarsızdır!" diye haykırmış. "İstikrarsızdır" demek istemiş. Tüm meclis, DYP ekibi de dahil ve hatta Mesut Yılmaz da dahil, kahkahalarla dakikalarca gülmüş.

    Seçim öncesi mitingdeki Samsun halkı ve Tansu'nun diyaloğu:
    Tansu: Kırat'ın yemini verecek misiniz?
    Vatandaş: eveeet!
    Çiller: Biz de sizin yeminizi vereceğiz!
    "Brrrrşşş... Gley gley gley gley hoooooovvv!" Tansu için halk bu.

    Özal ölmüş. Seçim var. Halktan oy isteyen Tansu:
    "Sekiz yıl Özal'a verdiniz. Onun iki yılını ananıza verin de Türkiye şahlansın!"

    Yalova'da mitinge gelen vatandaş Tansu'nun alışmadığı kadar eğitimli... 7 temmuz tarihinde yalovalılar'a 77. il oldukları müjdesini vermek istiyor:
    -yedi yedi daha ne edeeer?
    -on döööört.
    -hayııır. yedi yedi daha ne eder?
    -kırk dokuuuz!
    -hayııır, bugün günlerden ne?
    -cumartesiii...
    -hayıır, bugün ayın kaçııı?
    -yedisiii!
    -aylardan neee?
    -temmuuuz!
    -yedi yedi daha ne edeeer?
    -!!!!

    Öcalan'a ilk sayın diyenin AKP içinden olduğunu sanıyorsunuz değil mi? Hayır. Bilemediniz. Doğuda çok karanlık işler yürütmüş, başıbozukları, hayaletleri doğuya salan ve uzun vadede sorunun çok daha derinleşmesine sebep olan Tansu'nun kendisi bizzat, şahsen Öcalan'a sayın demiştir:
    "sayın öcalan.... sayın değil tabiii..." şeklinde.

    Bunu da buraya not düşmezsem, unutursam, unutturursam yüreğim kurusun.
    Sivas katliamı sonrası:
    "Oteli saran vatandaşlarımıza bir şey olmamıştır."

    --------------------------

    Çeşitli karikatürler ekleyeyim:
    1965. Dikkatinizi çekerim, İSMET İNÖNÜ de orada:
    Eğlence ve nostalji amaçlıdır... Geçmiş siyasetçiler ve söyledikleri...


    1977 seçimi sonrası...
    Eğlence ve nostalji amaçlıdır... Geçmiş siyasetçiler ve söyledikleri...


    1990'lar...
    Eğlence ve nostalji amaçlıdır... Geçmiş siyasetçiler ve söyledikleri...


    Eğlence ve nostalji amaçlıdır... Geçmiş siyasetçiler ve söyledikleri...


    Eğlence ve nostalji amaçlıdır... Geçmiş siyasetçiler ve söyledikleri...


    Şahsi favorim:
    Eğlence ve nostalji amaçlıdır... Geçmiş siyasetçiler ve söyledikleri...






  • DEMOKRASİNİN olduğu zamanlardan.

    Şimdi bunun yarısını yapsan siteni kapatırlar seni de birkaç gün "misafir" edip salarlar.

    En basitinden Özal'a bu forumda çok salladım ama onun zamanında, Demirel'in zamanında bugünkünden 100 kat İLERİDEYMİŞİZ.

    Özal en azından özgürlükçüydü, iktisata da kafası basardı, BORSA EKOLUNU da o getirmişti.

    Dış politikasına ne kadar katılmasam da kendi içinde tutarlıydı.


    Özal'ı, Demirel'i arar hale geldik.
  • Eğlence ve nostalji amaçlıdır... Geçmiş siyasetçiler ve söyledikleri...



    DEMOKRASİNİN olduğu zamanlardan.

    Şimdi bunun yarısını yapsan siteni kapatırlar seni de birkaç gün "misafir" edip salarlar.

    En basitinden Özal'a bu forumda çok salladım ama onun zamanında, Demirel'in zamanında bugünkünden 100 kat İLERİDEYMİŞİZ.

    Özal en azından özgürlükçüydü, iktisata da kafası basardı, BORSA EKOLUNU da o getirmişti.

    Dış politikasına ne kadar katılmasam da kendi içinde tutarlıydı.


    Özal'ı, Demirel'i arar hale geldik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 12 Mart 2020; 19:7:34 >
  • Bazı çizimler şahane yalnız.
  • "Necmettin Bey, genelevleri kapatalım da vatandaş bizi mi ...... ?"
  • Eskiden ülke daha renkliymiş. İnsanlar da hep İstanbul Türkçesi konuşurmuş. Trt Arşiv videolarına bakın Youtube'da eskinin köylü insanı bile çok düzgün konuşuyor.(yanlış anlaşılmasın köylüleri küçümsemiyorum sadece köyde genelde yöresel konuşulur mesela bizim köyde de öyle)
  • Fikret Kızılok bizzat Demirel için şarkı yapmıştır. Bunu da ekleyelim...

    Hadi şimdi buna benzer bir şey yapın!





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 14 Mart 2020; 15:45:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bu zamanlara bile hasret kaldık. şimdi tvleri aç. tayyipin hakaretleri tehditleri hiç bitmiyor.
  • quote:

    Pıttık meselesi... Erzurum'a mitinge giden Tansu'ya kalabalıktan bir emmi bağırır: "Senin pıttığını yerim!" Bunun ne demek olduğunu bilmeyen Tansu, Erzurum il başkanına dönüp "pıttık ne demek?" diye sorar. Başkan utanır. Söyleyemez. "Yürek demek efendim" der. Tansu döner kalabalığa: "Bacınızın pıttığı size feda olsun!" der. Erzurum Erzurum olalı böyle çılgın alkış, böyle çılgın tezahurat gömemiştir...



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster

    Fikret Kızılok bizzat Demirel için şarkı yapmıştır. Bunu da ekleyelim...

    Hadi şimdi buna benzer bir şey yapın!


    1992 Cem Karaca - Raptiye rap rap...

    hanimini hüppen denzigi banna rep rep
    kefeşle tayyüş ille de kıtmir rep rep
    alavere dalavere kim ala da kim vere rep rep // Özal'a
    köşeleri möşeleri dön baba dönelim rep rep // Özal'a
    raptiye rap rap zaptiye zap zap rep rep
    n'aber nitekim gene geldi şapka rep rep // Netekim: Kenan Evren'e, şapka: Demirel.

    ben sana hayran
    sen cama tırman
    yok içmeye bir şişe bile ayran
    nene gerek senin taht-ı revan // Kenan, Özal ve Demirel'e kombo.

    maaşla gırtlak gırtlak gırtlağa rep rep
    bir de kitap okuyor bakın şu çatlağa rep rep // Söylememe gerek var mı? Cuntacılara giriyor.
    liberal, miberal malı kap,götür al rep rep // Özal
    eriyor liralar mark al dolar al rep rep // Özal
    bul bir kaşalot toriğini işlet rep rep
    bir koy üç al üçünü de beşlet rep rep // Bir verip 5 alacaaaz! Özal'ın lafı.
    raptiye rap rap zaptiye zap zap rep rep
    n'aber nitekim gene geldi şapka rep rep
    üf baba bu ne be fotoğraf makinesi
    u, a, u, a, u, a
    lambada markası

    ben sana hayran
    sen cama tırman
    yok içmeye bir şişe bile ayran
    nene gerek senin taht-ı revan

    şarkıyı burda yasaklasak da mı saklasak // TRT kurulu, CIA güdümlü cuntacılar ve CIA'ya giriyor
    -oh george
    şarkıyı yoksa yasaklamasak da mı saklasak
    -oh george

    hanimini hüppen denzigi banna rep rep
    kefeşle tayyüş ille de kıtmir rep rep
    raptiye rap rap zaptiye zap zap rep rep
    n'aber nitekim gene geldi şapka rep rep
    hanimini hüppen denzigi banna rep rep
    kefeşle tayyüş ille de kıtmir rep rep

    --------------------------

    Anlamsız laflarla çok şey ifade eden on numara şarkı. Şimdi yapsan hapistesin.

    Çok komik bir şey söyleyeyim, "Kahpe Bizans" filminin "imparator" şarkısını youtube'dan kaldırtmış bir hükümetten bahsediyoruz. İnsanlar dinliyor dinliyor, akıllarına aynı kişi geliyor. Hükümet fark etmiş. Video'yu yükleyen yapımcıdan rica edip kaldırttılar. Sonra başkası tekrar koydu. Kendisi ortada yokken çıkmış şarkıya yükseldiler. Daha ne diyeyim?

    Devekuşu kabarenin 1992'de yayınlanmış, "İstanbul'un içine nasıl ettik" konulu skeci çokça izlense alınıp onu da uçuracaklar belli...
  • Şunu da ekleyelim:


    https://listelist.com/tansu-ciller-gaflari/amp/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhalde en komiği budur



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.