Şimdi Ara

Realme 5i Ana Konu ( SATIŞA ÇIKTI )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.100
Cevap
19
Favori
67.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Realme 5i  Ana Konu ( SATIŞA ÇIKTI )






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 29 Mart 2020; 14:20:13 >







  • Kardeşim telefonu 2 haftadır kullanıyor. Ufak bir inceleme yapıp kafasında soru işareti olan arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum.

    Malzeme Kalitesi
    Arkadaşlar telefonun fiyatını belli eden noktalardan birisi bu. arkası çok şık olsa da plastik olduğu için biraz ucuz hissettiriyor ancak çoğumuz kılıfla kullandığımız için çok sırıtmıyor, aksine şeffaf bi kılıfla çok pahalı bir telefon gibi görünüyor arkadan.

    Elde Tutuş
    Telefon biraz uzun, cepte kullanacaklar için fazla gelebilir ancak bunun yanında çok geniş olmadığı için tutuşu rahat diyebilirim.

    Ekran
    Ekranla ilgili en büyük soru işareti çözünürlük gibi gözüküyor. Tabi ki yüksek çözünürlüklü cihazlar karşılaştırmak doğru olmaz ancak 2020 yılı itibariyle gözünüzü rahatsız etmiyor kesinlikle. Düşük çözünürlük amoled ekranlarda sıkıntı çıkarsa da bu tarz ips cihazlarda problem yaratmıyor. Peki eksisi nedir diye sorarsanız ekran parlaklığı diyebilirim. 500 nitin altında bir ekran var. xiaomi, samsung cihazlarda alıştığımız parlaklık yok. Bunu diğer oppo ve realme cihazlarda da görüyoruz. Gün ışığında biraz yetersiz gelebiliyor. Bunun dışında çözünürlükle ilgili kaygı duymanıza gerek yok

    Performans
    Arkadaşlar hiçbir kuşkunuz olmasın kesinlikle. 4 gb ram, 11 nm snapdragon 665 işlemci, full hdnin altındaki çözünürlük sayesinde sıkıntısı her türlü işinizi görüyor. Halihazırdaki tüm oyunları açıyor, güzelce oynatıyor. Isınma problemi yok, cihaz ısınıp performans düşüklüğü de yaşamıyor.

    Bağlantı Seçenekleri
    Arkadaşlar bu noktaya özellikle değinmek istedim, zira bazı durumlarda çok önemli olabiliyor. Bu cihazın işlemcisi 5 ghz wi-fi desteklemesine rağmen yazılımsal olarak bunu kaldırmışlar. Telefon 5 ghz ağlara bağlanamıyor. 5 ghz ağlar gerek ping gerek de hız olarak 2.4 ghz olanlara göre çok fark ediyor. Evimde 100 mbit fiber ağ var. 5 ghz ile 100 mbit alabiliyorken 2.4 ghz ile 50 mbit ancak alıyorum. Belki ilerde custom rom ile bu eksiklik giderilir. Bunun dışında bluetooth cihazlara bağlanırken, bazen de wi-fi bağlanırken biraz beklettiği oluyor. Yazılımsal bir problem gibi duruyor, güncelleme ile giderilir elbet.

    Ses kalitesi
    Telefonla görüşme konusunda bir problem yok. Mikrofon ve ahize gayet yeterli. Hoparlör ise yine fiyatını belli eden kısımlarından. Ses yüksekliği olarak 7/10 veririm, bir şeyler izlemek veya dinlemek problemli değil. Müzik dinlemek veya oyun oynamak isteyenler için sesin biraz cılız ve ucuz hissettirdiğini söyleyeyim. Mesela kendi telefonum note 6 pro çok daha iyi ses veriyor.

    Kamera
    Telefondaki üçlü paket gayet yeterli ve günün ihtiyaçlarını karşılıyor diyebilirim. 1-2 sene evvel kamerası iyi dediğimiz cihazlarla benzer performans sergiliyor. Gündelik işlerinizi rahatlıkla görür. Bunun ötesinde beklentisi olan arkadaşlar başak cihazlara yönelmeli.

    Pil Ömrü
    Telefonun belkide en iyi olduğu konu bu. Sadece bataryanın büyük olmasına bağlanmayacak kadar iyi bir performansı var. Ekran çözünürlüğü, 11nm işlemcisi, yazılımı sayesinde wifi ile 10 saatten az ekran süresi almak imkansız gibi bir şey. Aynı şartlarda 14 nm işlemcili, 4000 mah pilli, full hd+ ekranlı note 6 pro 6 saat ekran süresi veriyor. Cihazda hızlı şarj yok, bu da realme'nin çirkin market stratejilerinden birisi. Aslına bakarsanız cihaz yavaş şarj olmuyor, 3 saatte 5000 mah pili dolduruyor. Yukarıda da anlattığım gibi bir gün içerisinde pilini bitirmek imlkansız. Eğer bitiriyorsanız da doktora falan görünmeniz gerek. Doğal olarak cihazı en az 1.5 gün kullanıyorsunuz. Acil bir işiniz olduğunda yarım saat cihazı şarja takınca %50 şarj olsa kullanıcısını çok rahatlatırdı. Ancak bu da yazılımsal bir şey olduğu için belki ilerde bir custom rom ile düzeltilebilir.


    Kimler almalı?
    Telefon her alanda beni idare etsin, uzun pil ömrü lazım, tasarımını sevdim, performansı iyi olsun, telefonun uzunluğu benim için problem değil diyorsanız bu telefon size göre. Tavsiye ederim. Telefonun popülaritesi böyle devam ederse yedek parça kısmı da gelişecektir. Bu nokta çok önemli arkadaşlar. Mesela ben amoled cihazları çok seviyorum ama o kadar kolay kırılıyorlar ki anlatamam. Yedek parçası da çok pahalı oluyor. ortalama bir amoled ekran 500-800 lira arasındayken bu tarz ips lcd ekranlar 100-350 lira arasında. Mesela benim telefonum Xiaomi note 6 pro aynı şekilde popüler bir telefon ve yedek parçası bol ve ucuz. Arka metal kapağı 60 lira, dokunmatik ekranı 160 lira, pili ortalama 70 lira. İstediğim zaman telefonu 250-300 liraya sıfırlayabililirim. Telefon fiyatlarının böylesine arttığı bir zamanda bunlar önemli şeyler arkadaşlar. İnşallah Realme 5i de böyle bir telefon olur ve uzun yıllar sahiplerine hizmet eder. Herkese iyi forumlar.
    Telefonu yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum
    Almak isteyen almayi düşünenler hakkinda kendi düşüncelerimi aktarayim :

    Tasarım olarak telefon çok iyi açıkçası 5000 mah batarya gibi durmuyor kalınlık olarak.

    Ekran parlaklığı güneş altında pek iyi değil ancak çok kötü de değil idare eder cinsten.

    Ekran çözünürlüğü konusunda ekrana bakipta aaa bu 720p demezsiniz hiç görüntü kalitesi kaybı yok.

    Hızlı şarj yok bu en büyük eksilerden.

    Hoparlörü beni tatmin etmeyen en büyük özelliği oldu.

    Tamam mono hoparlörü ses yuksekliginde sıkıntı yok ancak muzik falan açınca ben kalitesiz bir hoparlörüm diye bağırıyor resmen.

    Ahizesi gayet yeterli.

    Kamera en çok umutsuz olduğum ancak en çok şaşırdıgim oldu bu paraya bu kameradan daha iyisi zor herhalde.

    Batarya ise bekledigimden çok daha uzun süre gidiyor elimden hiç dusurmedigim halde Sabah 7den akşam 8e kadar%50 şarj kaldı.

    Kısacası amacım oyun oynamak,telefonla konuşmak, günlük fotoğraf ihtiyacimi karşilasin dakika başı şarja takmayim donmasin takilmasin diyorsanız başka cihaza bakmaya gerek yok alın kullanın

    Aklına bir şey takılan olursa yazsın cevaplarım
    ben de epey inceledim, yazılanlardan videolardan.. REALME 5İ İLE 6İ arasında 5İ lehine farklar gördüm :) ... sadece fotoğraf çözünürlüğü (kalitesi demiyorum) çözünürlük 6i de daha yüksek.. çözünürlüğün bir önemi yok, kalite önemli... hani p30, p40 gibi zoom özelliği olsa 6i de, anlarım, değer o paraya derim.. o da yok..
    5i kullanıcısı olarak...
    *** 5i, 6i den az biraz uzun...
    *** 5i,6i den daha dar, kibar, daha güzel
    *** 5i batarya ömrü daha uzun iddaa ediyorum, zaten yazmışlar profesyonel incelemelerde
    *** 5i 4K video çekiyor, 6İ 4K YOK :)) 2k çekiyor.. takdir sizin.. burada zaten bitiyor olay
    *** 5i bana göre SNAPDRAGON gibi efsane markanın 665 modelini kullanıyor... mediatek helio 80 kağıt üzerinde bir tık performans üzeri görünsede, aldanmayın siz, pratik te, yoğun çalışmada, uygulamalarda snapdragon 665, mediatek den çok çok üstün.. güvenin..
    *** snapdragon ekran grafik performansı mediatekten daha iyi,
    *** ben başka da birşey göremedim fark olarak... yani 5i, 6i den daha iyi... kasa da aynı... eee... niye 6i alayım...
    BU FİYATLARA 5İ Yİ KAÇIRAN DA ÜZÜLÜR... SAYGILAR
  • Hayırlı olsun. Ekran deneyimi ve şarj performansı nasıl?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frksylyc

    Hayırlı olsun. Ekran deneyimi ve şarj performansı nasıl?
    Hocam öncelikle ekran deneyimi çok iyi uzun ve geniş olmayan büyük ekran.insanı gayet doyuran ekran .parlaklığı lux dediğimiz niti gayet iyi ,super amoled uzunca süre ekran kullanmış olarak beyazlar amoled den çok daha iyi ,ama siyahlar amoled teknolojisi gereği gerçek siyah değil oledin üstüne yok bu konuda, doğal ekran IPS,amoled ve IPS avantajları ve dezavantajları var..contrasta amoled ,parlaklıkta IPS, siyahta amoled beyazda IPS ,canlı yapay renkte amoled dogalda IPS ,ekranda film dizi izlemekte amoled ,daha ferah IPS..batarya süper zati günde 3 saat whatshapp 2 saat sosyal medya 30 dakka tel görüşmesi ettim şarj 100 de iken 78 oldu bu kadar beklemiyordum kesinlikle f/p teli olmuş tasarımı çoğu tele 10 basar yeşil rengi müthiş 🤗

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • güle güle kullan. telefonla konuşurken ve youtube gibi platformlardan müzik video izlerken ses performansı nasıl?
  • bende düşünüyordum baktım sitesinde band20 gözükmüyor3pro düşüneyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

    güle güle kullan. telefonla konuşurken ve youtube gibi platformlardan müzik video izlerken ses performansı nasıl?
    abi hoparlör mono ama ses çıkış gücü gayet yüksek
  • bu zamana kdr s7 edge, honor 8x ,kullandım tasarım olarak süper zati realme 5i..ekran uzun ve slim, ekran niti 470 lüx gayet yüksek çok canlı acımamış firma koymuş güzelce ekranı oppo a5 2020 baktım parlaklık düşüktü bundan.hd plus olması hiç rahatsız etmiyor ki IPS ekranda bugüne kdr kullandigim tadımlık ekranlardan PPI değerleri yeterde artar..ben telefonu dün sıfır kutu 2 TL garantili 1100 TL aldim letgodan son anda yetiştim tanıdık telefoncuki paraya ihtiyaçları vardı adıma faturali ekmek ile kadayıf oldu bu durum kamerasıni denedim gayet güzel hatta 4k 30fps video çekmesi gayet yeterli bence tam f/p teli olmuş ,yeşil rengi ateş ediyor tasarım süper. ben oyun oynamam evde Xbox one x konsol var zati. ama pupg denedim yağ gibi akıyor oyun sonra sildim tabi oyun oynamiyom telde 😋tek sıkıntı arka kılıf yok ülkede

    bu arada telefona GCAM Yükleniyor




  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    bende bugün sipariş verdim şimdi buna kılıf bulmak lazım kutudan cam koruyucu çıkıyormu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

    bende bugün sipariş verdim şimdi buna kılıf bulmak lazım kutudan cam koruyucu çıkıyormu
    koruyucu cam firma takılı halde koymuş..ama kılıf sıkıntı içinden çıkmıyo hiç bir yerdede yok realme getiricez dedi
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    gelene kadar idare edicez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

    gelene kadar idare edicez
    tabi
    tel çok iyi zaten adı üstü telefon hepsi aynı ,verilmez 2000 tl üstü telefona,ha verse idim realme xt alırdım onada gerek yok..
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Benim telefon geldl KVK sitesinden kutunun üzerindeki imeileri kontrol ettim. İmei1 kayıtlı imei2 kayıtsız sizdede oylemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

    Benim telefon geldl KVK sitesinden kutunun üzerindeki imeileri kontrol ettim. İmei1 kayıtlı imei2 kayıtsız sizdede oylemi
    Hocam bir sorun olmaz tam kutu neresinde yaziyo bakim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Kutunun arkasında yazıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

    Kutunun arkasında yazıyor
    Hocam bakım dönüm size

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

    Teşekkürler
    Alırsan resim çek.bakalim hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Korona belasından tırsıyorumsonra alırım n11 dede saışa çıkmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

    Korona belasından tırsıyorumsonra alırım n11 dede saışa çıkmış
    şeffaf mı alıyoruzkoronadan bende tırsıyom
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.