Şimdi Ara

Mac OS Tiger 10.4 için Türkçe Combo Güncelleme Paketi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Eski bilgisayarlarımdan birisinde (Powerbook G4) diski sıfırlayıp orijinal DVD'sinden sistemi kurdum, 10.4.2 sürümü hazır hale geldi. Mac OS X Tiger Türkçe Desteği DVD'sinden de sistemi Türkçe yapacak yazılımları kurdum ve bundan sonra Internet'ten kolayca bulup indirdiğim 10.4.11 Combo Update paketini yükleyemedim, çünkü bu paketin Türkçe desteği yok, sistem de artık İngilizce olmayınca kurulamıyor ve hata mesajı veriyor.

    İnternet'ten yaptığım araştırmaya göre orijinal yükseltme paketinden bir süre sonra Türkiye'de Bilkom (Apple IMC Türkiye) bu yükseltmenin Türkçesini hazırlayıp çevrimiçi sunmaya başlamış. Lakin bağlantısı şu şekilde:
    https://www.bilkom.com.tr/files/updates/TurkishMacOSXUpdCombo10.4.11PPC.dmg

    Ama Bilkom sitesini yenileyince eski URL erişilmez olmuş, yeni bir yere taşınıp taşınmadığı da belli de değil, sitede bir izahat yok. Internet üzerinde bulunan "MacOSXUpdCombo10.4.11PPC.dmg" dosyası Türkçe hariç birçok dili destekleyen orijinal yükseltme paketi. Bilkom'un sunduğunun dosya ismi başında ise Turkish kelimesi mevcut: "TurkishMacOSXUpdCombo10.4.11PPC.dmg" şeklinde. Maalesef koca Internet'te hiçbir başka yerde dosya yok, en azından Google başka bir sonuç vermiyor.

    Artık sistemi Türkçe olarak 10.4.11 sürümüyle kullanabilmek için tek umudum birilerinin bu dosyayı zamanında indirip arşivlemiş olma ihtimali.

    Eğer böyle kimse varsa, arşivlerinden bunu çıkartıp paylaşabilirse büyük kıyak olur. Birçok eski sürüm kurup deneyecek kişinin de gelecekte aynı problemi yaşaması engellenmiş olur. Bilkom'a da e-posta ile durumu yazdım, ama henüz bir cevap yok. Çok umutlu da değilim açıkçası uğraşacaklarını sanmıyorum.

    Evet arkadaşlar, hadi bi el atın tozlu arşivlere de bulalım şunu, yer yarılıp içine girmedi ya :) Internet çağında böyle bir yaygın kullanılmış, sadece 10 yıllık mazisi olan dosyanın hiçbir iz bırakmadan kaybolabilmesi de ayrı ilginç ya neyse.







  • hocam şu siteyi geçen bir arkadaş önerdi eski mac^lere yeni güncelleme yüklüyorsun http://dosdude1.com/catalina/
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim. Bu siteden haberdarım. Hatta Intel tabanlı Macbook 2010 ve Macbook Pro 2011 bilgisayarlarıma (normalde High Sierra'dan yukarı yükseltilemediği halde) buradaki yama ile Catalina kurdum, kullanıyorum. Bence de her Mac'çinin elinin altında olması gereken bir adres.

    Ama benim yukarıda bahsettiğim model Powerbook G4 çok daha eski, Intel tabanlı değil, PowerPC tabanlı işlemciye sahip seriden.

    Bu arada Bilkom'dan cevap geldi, "bütün teknik destek ve servis hizmetini Apple Türkiye devraldığı için 2013'den itibaren kendilerine devredilmiştir, Apple Türkiye'yi arayabilirsiniz." denmiş. Çözemedik yani halen.
  • mesajını tesadüfen görünce, yıllardır bilgisayara pek takmadığım harici diskime bir bakayım dedim aşağıdaki dosyayı buldum
    versiyon farketmeksizin os x tiger'ı türkçelemesi lazım, fi tarihinde bilkom sitesinden indirmiştim...

    Bu arada yükleme sorumluluğu tamamen size aittir..


    Ayrıca bu dosyaya gerek kalmadan şöyle yapabilirsiniz önce sistem dilini ingilizceye alın yeniden başlatın, 10.4.11 combo update'i yükleyin sonra tekrar sistem dilini türkçeye alabilirsiniz...

    https://www.dosya.tc/server26/4ej9fv/TigerTUSupport.pkg.zip.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanX -- 16 Mart 2020; 15:41:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.