Şimdi Ara

Xiaomi Mijia Android TV Box Akıllı Lazer DLP Mini Projeksiyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
26
Favori
81.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • ürünün iki versiyonu var global olan android 9 ile gelir ve 3D yoktur usb si de 2.0 dır.

    youth edition ise çin içine çıkarılmış android 6.0 kabukludur. 3D ve usb 3.0 vardır ki arkasına baktığınızda usb orta plastiği mavidir.


    3D gözlükle deneyimim güzeldi split (aynı görüntünün bölünmüş hali) ekran filmleri başarılı bir şekilde 3d yapıyor hatta oldukça beğendik. Odada gözlükle sağa sola yürüseniz bile 3D etkisi üzerinize gelmeye devam ediyor sanki objeler sizin konuma göre hareketleniyor :)

    Çin içi için olan youth u uzun süre deneyimledim. Ek bir android tv takmadan kullanamazsınız. Sürekli çin portalla açılıyor portallardan çince olsun tamam deseniz bile bişi izleyemezsiniz VPN kullanmalısınız çin dışına çoğu servis çalışmıyor. İngilizceye kısıtlı bir çevirim var bana göre menü başlıkları ingilizceye dönsede makine %80 yine çince kalıyor, Portalı projeksiyon tool yükleyip Freeze ederek halledebilseniz bile netflix vesaire apk ları dışarıdan yüklediğinizde mouse ile yukarı aşağı geçişleri yapabilirsiniz netflix görüntüsü de 480p den yukarı çıkmaz. Kısacası elinizdeki kumandanın yuvarlak yön tuşunun sadece sola sağa tarafı çalışır yukarı aşağı inişler yapamadığınız için hesaplara login işlemlerini yapamazsınız. Çin versiyondan uzak durun derim, Elinizde çin versiyon varsa codename CONAN'dır.

    Bu forum sizi biraz aydınlatabilir (burası) Global versionun firmware i Conan'a yükleyemezsiniz çünkü hardware chip biraz farklıdır.



    Global versiyonu deneyimleyemedim 2000 tl civarı bir tane ikinci el almayı yada 3000 e faturalı almayı düşünmekteyim.


    Çin versiyonda da bir süre sonra hafif odak kaymaları oluyordu bunu çok kafaya takmıyoruz elinizde avuç içi kadar harika görüntü veren uzun ömürlü bir cihaz var. Odak meselesi gözünüzün bozukluğu ile de orantılıdır. Odağı projeksiyona yaklaşınca yapsanız geriden izlediğinizde gözünüz bozuksa odak bozuk görünecektir. Ama çin versiyonda da kayma yapıyor mu yapıyor. Sonuçta içinde dikdörtken bir DLP ekran var önünde ise yuvarlak bir mercek var. Lazer projeksiyonlarda bu sorun olmaz DLP illaki biraz olur diye düşünüyorum.


    Burada bir arkadaşta siyah kumanda var hatta ürününü sahibindende satıyor yanılıyor da olabilirim bu ürünlerin kumandası tahminimce o siyah değil. Muhtemelen aldığı satıcı kumandasız olarak uyguna getirip veya kumandayı ayrı satıp mi android stick kumanda koyuyor olabilirler. Emin değilim fakat bende öyle bir intiba yarattı çünkü MIJIA markanın şık ve malzeme olarak üst sınıf malzeme kullandığı (RED gibi değil! ) modelleridir bu anlamda o beyaz üretim ürüne siyah kumandayı koymaz, öyle bir tasarım hatası yapmaz, siyah mibox veya mi sticklere kullanıyor full siyah kumandaları.


    Standart kumandası:  https://prnt.sc/uxkyz3

    birde bunu gördüm ki tasarım olarak makul https://prnt.sc/uxlhdv


    Bana gelen çin versiyonda komple beyaz kumanda vardı, yarı beyaz kumandalarını da gördüm sanırım USA dakilerdeydi, ama komple siyah kumanda henüz görmedim. Bende mibox s de var mi android stick de var kumandalar farklı farklıdır ama xioami çihazlarla kolayca çapraz olarak eşleşirler. Hatta mi kumandamı dün samsung galaxyview tabletimle dün kolayca eşleştirdim. iki tuşa basılı tutun zaten bluetooth olarak görünür olacaktır.


    Global versiyonda 3d yoktur kumandanızın sağdaki 3 çizgili olan tuşuna basılı tutun 3d özelliği varsa ekrana seçenekleri gelecektir.


    Ben cihazı iade ettim çünkü çince versiyonla uğraşmak (pc den cihazın rootuna bağlandım ettim biraz uğraştım ama sıkıntılı) globaldeki gibi bir arabirime sahip olmak zor hatta imkansız gibi görünüyor, eğer ek bir android tv takıp sabit bir yerde kullanmayacaksanız ülkemiz için çin versiyonunu tavsiye etmem.


    Xiaomi Mijia Projector 2 Pro Buradan satın alabilirsiniz


    Mijia projektörün 2. versiyonu çıktı 850 dolar civarı. 1300 ansi, 2 hdmi 2 usb girişli, 2 farklı sistemle otofokus yapılabiliyor bu belki de sorunu çözebilir. Mi Home ile evdeki diğer mi cihazlarla uyumlu yani "ışıkları kapa klimayı aç, süpürgemi çalıştır ve bana komik filmler izlet" dersek sanırım yapacak, Genelde önce çin versiyonla iç piyasaya çıkarıyorlar sonra global versiyon çıkarıp dünyaya dağıtıyorlar. Xiaomi Mijia Projector 2 Pro ilk versiyonun fiyatlarını düşürecektir.


    xgimi halo hoşuma gidiyor, mobilite, mijia yı karşılaştırılsa kolayca devirir, fiyat uygunlaşacaktır o zaman deneyimlemek isterdim.


    Sonuç olarak pilli olmasın derseniz en iyi görüntüyü global versiyon mijia dan 3000 tl ye alabilirsiniz tavsiye ederim.

    İkinci bir konu:


    Android TV'de normal televizyon rahatlığında kullanabileceğiniz bir program yok.


    "Normal televizyon rahatlığı" derken kastım şu: Kumandanın yukarı/aşağı tuşlarıyla kanal değiştirebilmek ve kolayca kanal listesine geçip istediğim kanalı hızlıca seçebilmek.


    Kablo TV üyesiyim fakat Kablo TV'nin Android uygulaması çok kötü ve Android TV'de de çalışmıyor.


    Bu yüzden kendi uygulamamı kendim yazdım. Aşağıda ekran görüntülerini paylaşıyorum. Kablo TV abonesi olanlar ilgilenirlerse mesaj atsınlar lütfen.






    1) Öncelikle projeksiyondan Google Play üzerinden "File Commander" uygulamasını yükleyin ve açın.

    Açıldığında ana ekranın altından "PC File Transfer" butonuna tıklayın. Projeksiyon ile bilgisayarınız aynı wifi ağına bağlı olsun, size bir ip adresi verecektir.


    2) Daha sonra aşağıdaki adresten Android TV'ler için PrimeVideo APK dosyasını bilgisayarınıza indirin.

    https://apkpure.com/tr/prime-video-android-tv/com.amazon.amazonvideo.livingroom


    3) İlk adımda size verilen ip adresini bilgisayarınızdaki Google Chrome gibi bir web tarayıcısına girerek projeksiyonun dosya arayüzünü açın. "Download" klasörünün içerisine indirdiğiniz APK dosyasını upload edin.



    4) Şimdi projeksiyona geri dönüp yine File Commander içerisinden "Download" bölümüne giderek APK dosyasını "install" diyin.



    Yüklenen uygulama ana ekranda gözükmeyecek ilk başta. "Settings (Ayarlar) -> Apps (Uygulamalar) -> See all apps (Tüm uygulamalara bak)" yolunu takip ederek ulaşacağınız listede göreceksiniz. İsterseniz ana ekrana kısayol olarak ekleyip erişimi kolaylaştırırsınız tabii ki. İyi seyirler.


    ----


    Projeksiyona harici APK yükleme işlemini ben böyle yapıyorum. Bazen de "Send Files to TV (https://sendfilestotv.app)" uygulaması kullanmak kolayıma geliyor. Paşa gönlünüz nasıl isterse. Bir çok farklı yolu var bu işin.

  • Ürün hakkında yorum yapacak biri yok mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, ben kullanıyorum fakat daha önce başka marka kullanmadığım için yorum yapamayacağım. Ama ürünü duvara yansıtıyorum hiç bir sıkıntı yok karanlık ortamda canavar gibi renkler netlik harika. ses kalitesi beklediğimden iyi.
  • Lazer ve led teknolojileri tam olarak ne oluyor. Hadi ledi anlarızda lazer lambadan farklımı. Fiyat iyi gibi duruyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gokayozyer G kullanıcısına yanıt
    Lazer kullanmadım. Benq lamba kullandım. Lazer sonradan çıktı. Daha teknolojik. Projeksiyonlarda renk paleti önemlidir. Yansıttığında duvarda dalgalanma yapmaması lazım.
    Bide soutmasına bakın. Bu cihazlar aşırı ısınır. Ben odayı ısıtıyordum film izlerken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 29 Mart 2020; 11:37:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burkipower

    Merhaba, ben kullanıyorum fakat daha önce başka marka kullanmadığım için yorum yapamayacağım. Ama ürünü duvara yansıtıyorum hiç bir sıkıntı yok karanlık ortamda canavar gibi renkler netlik harika. ses kalitesi beklediğimden iyi.
    kaç inç görüntü alıyorsunuz ve ısınma problemi var mı?
    4k destekler diyor, denediniz mi?
  • Odamda tam kafamın üstünde duvarda kurulu ve karşı duvara 2m gibi genişlikte net görüntü alıyorum oda yaklaşık 90inc falan yapıyor sanırım. Isınma problemi hiç yaşamadım uzunsure telefon kullandığında nasıl isiniyorsa o kadar ısınıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu cihazdan aldım yeni,memnunum.Görüntü net güzel.Fakat pc'den hdmi ile bağlanınca sesi aktarmıyor,ses pc'nin hoparlöründen gelmeye devam ediyor.Önerisi olan?
  • Ek olarak usb'yi ilk taktığımda cihaz usb'yi biçimlendirdi,içine attığın apk'lar gitti haliye,bir daha hiçbir şekilde tekrar biçimlendirip göremedim projektörde.Siz nasıl yüklendiniz apk'ları?
  • dizigen D kullanıcısına yanıt
    Hocam pc nin ekranında görüntü olmaması lazım. sadece projeksiyona ver görüntüyü ses büyük ihtimalle gelir.
  • Hocam ses kartı kaynaklı herhalde,başka bir masaüstü vardı,onu taktım oldu.Biri galiba on board ses kartı,realtek,diğerinde nvidia ses kartı var,onunla denedim oldu.
    Ama ios-hdmi adabtörü alacağım yarın.Masaüstü ile uğraşmak istemiyorum.Digitürk müşteri hizmetlerini aradım,yansıtma konusunda d-play ve beinconnect'de bir kısıt olmadığını söylediler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dizigen

    Arkadaşlar bu cihazdan aldım yeni,memnunum.Görüntü net güzel.Fakat pc'den hdmi ile bağlanınca sesi aktarmıyor,ses pc'nin hoparlöründen gelmeye devam ediyor.Önerisi olan?
    kardeşim ses aylarına girip seçmek istediğin hopörleri seç bende ilk baş anlamamıştım ama çok kolay yani 3 kere tık tık yapıyorsun 4. tıklama yok :D sorun çözülür yani yapamazsan gerekirse video çekip atabilirim. Bu arada bende sipariş geçtim bir çok kullanıcının paylaştığı videolara baktım ve köşelerde netlikte bozulma flulanma durumu hiç yok o yüzden güzel cihaza benziyor ve hdr10 destekli olması da artı yanlarından birisi.
  • Hocam win7 yüklü eski bi masaüstü vardı,onu taktım,ses sorunu çözüldü.Ama win10 olan makinada çözemedim.Ofis bilgiysarı,ses kartı yok vs diye mi bilemedim.
  • dizigen D kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun kaça nerden aldınız şuan 3500tl civarı başlıktaki fiyat süpermişti bende takip ederim fazla bi bilgim yok bu cihazdan tv izlenir mi birde aydınlık ortamda nasıl birde bu cihaz 4k destekliyor mu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,ben 3bin'e aldım.Bilgisayarı bağlayıp tv izleyebilirsiniz.Aydınlık ortamda denemdim.Ama bana sorarsanız hiçbir projeksiyon aydınlık ortamda keyif vermez,olayın ruhuna aykırı.Sinema gibi düşünün.
    Cihaz full hd ama 4k destekliyor yazıyor.Ben full hd izliyorum,görüntü kalitesi gayet tatminkar.Evde 3 metre görüntü almak,sinema keyfi veriyor.Tavsiye ederim.
  • dizigen D kullanıcısına yanıt
    Hocam görüntüyü nereye yansıtıyorsunuz duvara mi perdeye mi birde diğer yüksek lümenli cihazlara mi bakmak lazım. Birde fişe takmadan çalışmıyor demi yani dahili batarya yok mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Duvara yansıtıyorum,ama öyle beyaz alçılı-saten vs değil.Fil dişi rengi normal sıva,gayet iyi görüntü.Benim ilk projeksiyonum,diğer cihazları bilmiyorum.Batarya yok,fakat bataryalı cihazların çok sağlıklı olmadıklarını okudum,bataryada düşük performansta çalışıyor,yoksa çok hızlı bitiyor batarya.Onun stresi ile izlenmez film.
    Ben cihazı tavsiye ederim,gece kısa mesafeden gayet net ve yeterli görüntü alırsınız,film seyretmek için.
  • dizigen D kullanıcısına yanıt
    Hocam ben genelde çok fazla film izlemem arada seyredeceğim internete girip tv izleyemek için alacağım ucuzları da var ama görüntü kalitesi iyi değil hiç olmadı ful hd olsun dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Hocam,tv'yi gündüz de izleyecekseniz bence almayın.Projeksiyon gece-karanlıkta verimli kullanılacak bir cihaz.Tv almanızı öneririm.
  • dizigen D kullanıcısına yanıt
    Tv dı düşündüm de koyacak yer bulamadım o yüzden düşündüm bu tür cihazları gündüz de ev biraz karanlık 2 3 gibi ışık yakmadan oturulmuyor çoğu zaman. Peki perdeler de kapalı olsa yinede izlenmez mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.