Şimdi Ara

Apple, iPhone modellerinin alkollü mendille temizlenebileceğini açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Teknoloji devi Apple, destek sayfasındaki talimatları güncelleyerek, iPhone modellerinin ve diğer Apple cihazların dezenfeksiyon mendilleriyle temizlenebileceğini duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi Mi A2 Lite için Android 10 güncellemesi yayınlandı



    Apple destek sayfasını güncelledi



    Şirket daha önce temizlik malzemelerinin, cihazların ekranlarındaki özel kaplamaya zarar vereceğini belirtiyordu. Ancak Koronavirüs salgını ile birlikte şirket, destek sayfasını sessiz sedasız güncelledi ve şu içeriği ekledi:



    "Yüzde 70 izopropil alkollü mendil veya Clorox Dezenfeksiyon Mendili kullanarak, Apple ürününüzün ekran, klavye veya diğer dış yüzeyler gibi sert, gözeneksiz yüzeylerini hafifçe silebilirsiniz. Çamaşır suyu kullanmayın. Herhangi bir açıklıktan sıvı girmesinden kaçının ve Apple ürününüzü herhangi bir temizlik maddesine daldırmayın. Kumaş veya deri yüzeylerde kullanmayın."





    CNBC'nin haberine göre Apple bu işlemin tüy bırakmayan bezlerle yapılmasını öneriyor. Cihazı temizlemek için basınçlı havanın kullanılması ise şirket tarafından önerilmiyor.








  • Bircok amiral cihazlarda "oleofobik" / " oleophobic " kaplama vardir bunlari ilk kullanan Apple firmasi sonrasinda da Android cihazlarinda gormekteyiz .

    Fakat, oleofobik kaplama alkol ile arasi iyi degildir cabuk bozulur ozelligi de gider. Ekran caminda lekeler olusur kaplamasi korozyona ugradigi icin .

  • Allah razı olsun tim kuktan , ben hep aypstoreden alınan özel diamond water refreshing towel ile silerdim önceden paketi 50 tl idi , artık bimden aldığım karayel marka 80lik kolonya ile silicem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 10 Mart 2020; 13:43:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Bircok amiral cihazlarda "oleofobik" / " oleophobic " kaplama vardir bunlari ilk kullanan Apple firmasi sonrasinda da Android cihazlarinda gormekteyiz .

    Fakat, oleofobik kaplama alkol ile arasi iyi degildir cabuk bozulur ozelligi de gider. Ekran caminda lekeler olusur kaplamasi korozyona ugradigi icin .
    oleofobik kaplama demek anlamayan arkadaşlar için , su tutmayan suyun kaydığı kaplama demek , araclarımızın camına su kaydırıcı sıkıyoruz aynı şey oluyor onun gibi , telefona da sıkabilirsiniz
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Telefonda gelen bu kaplama Android cihazlarin cogunda amiral modellerinde vardir ve genel de pek bahsedilmez ama alkol gibi benzeri cozucu sivilar temizlik vs ne olursa olsun kullanilmasina bagli olarak o kaplama yipranabilir.

    Bu ozelligi anlamanin en ideal yolu da su damlasi damlatilarak hareketi gozlemlenebilir ... Kohezyon kuvvetini bastirilmasini pekala anindan gozlemleyerek bu kaplama var midir veya saglam midir anlasilir...
  • kolonyalı bez ile siliyorum genellikle
  • Pahalı cihazlar için birkaç ayda bir harcanacak 20-25 TL'den kaçınmak bence saçmalık. Detaylı temizlik için bunu TV, Monitör, Telefon, vs. için de bunu kullanıyorum ve öneririm. Hops mendil marketlerde de bulunuyor. Fiyatı 6 TL olması lazım.




  • Zaten kullanmayan var mı?
  • Bu tür cihazlwr silmenin en iyi yolu
    IPA mendillerdir...
    Yada litrelik bir IPA(izopropil alkol)
    Dan pamujlu bir bez ile temizlemek.
    Notebooklarınızı bilgisayarımızı klavyenizi bile temizlemek çok işe yarar. Teknik işler yaptığım için. Bana gelen tüm müşteri cihazlarını işleme başlamadan IPA ile mutlaka silerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Laptop kullanıyorum ve klayve tuşlarının üzeri kirlenmeye başladı yavaş yavaş. Tuşların üzerinde gri bir tabaka var. Bunu en kolay yoldan nasıl temizleyebilirim?

    Zaten şeffaf klayve koruyucu alacaktım ancak benim klayve ölçülerine uygun bir şey bulamadım.

    @sakarboy



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 11 Mart 2020; 1:34:18 >
  • İzopropil alkol ile çok kolay temizleyebilirsiniz, kaliteli bir mikrofiber bez alın birde işinizi görecel kadar izopropil alkol alın. Bilindik satış sitelerinde kılayca bulabilirsiniz. Mikrofiber beze bi miktar dökün sonra ovalayarak silmek istediğiniz yer silin. Herhangi bir sıvı hasarı oluşturma durumu olmaz. IPA oldukca ucucudur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gözlük mendili sert tütün kolonyası işlem tamam 😂👍✌🏻

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virüs olaylarından beri her akşam telefonu kolonyalı mendille siliyorum bir sorun çıkmadı şu ana kadar. Gün içinde elimizi her yere sürdüğümüz için cep telefonları da virüslere ve bakterilere ciddi bir zemin oluşturuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 11 Mart 2020; 2:23:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.