Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10 Lite [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SERKAN BEY Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
7.254
Cevap
56
Favori
356.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy S10 Lite [ANA KONU]
    Samsung Galaxy S10 Lite [ANA KONU]
    Samsung Galaxy S10 Lite [ANA KONU]

    DONANIM ÖZELLİKLERİ

    ----- S10 Lite Samsung tarafından 3 Ocak 2020 de resmen tanıtıldı. Samsungun ilk defa lite ismi adı altında yüksek performanslı Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 855 işlemcisine yer verdiğini görüyoruz.
    ----- Ekran 1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~394 ppi density) Çözünürlüklü Super Amoled Plus ekran vaar. Ayrıca ekran HDR10+ destekli
    ----- Depolama ve RAM Tarafında ülkemize gönderilen modellerde 128GB 8GB RAM kullanılıyor. Depolama UFS 2.1 RAM DDR4X
    ----- Arkada 3 Kamera bizleri karşılıyor. Ana Kamera = 48 MP, f/2.0, 26mm (wide), 1/2.0", 0.8µm, PDAF, Super Steady OIS. Ultra Geniş = 12 MP, f/2.2, 12mm (ultrawide) ve Makro Kamera = 5 MP, f/2.4, 25mm (macro), 1/5.0", 1.12µm
    ----- Ön tarafta 32 MP, f/2.2, 25mm (wide), 1/2.8", 0.8µm Kamera bizleri karşılıyor.
    ----- Cihaz Wifi ac ve Bluetooth 5 sürümlerini destekliyor. GPS A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS destekliyor. NFC destekleniyor. USB 2.0 ile geliyor. Type-C 1.0
    ----- Sensör olarak Parmak izi (ekran altında, optical), accelerometer, gyro, proximity, compass ANT+ mevcut.
    ----- Pil 4500 mahlık Li-po teknolojisini barındırıyor. 45W hızlı şarj destekliyor.
    ----- Ülkemize 3 renk ile geliyor. Prism Beyaz, Prism Siyah, Prism Mavi
    ----- S10 Lite parlaklık değerleri manuel olarak 400 nittir. Güneş altında otomatik modda maksimum 700nite kadar çıkabiliyor.
    ----- Cihazda Radyo vardır.
    ----- Cihazda Desteklenen Bluetooth Codecleri = SBS, AAC, aptX, LDAC

    USB Type-c To 3.5mm çevirici önerisi = Baseus L54 =https://www.baseusturkiye.com.tr/urun/detay/baseus-l54-usb-c-aux-kulaklik-adaptoru-usb-c-3.5-jack-ses-kablosu-102364

    Samsung tarafından Android ile birlikte gelen Oyun Eklentileri yazılımını Galaxy Storeden ara kısmına tıklayarak Oyun Eklentileri yazarak indirebilirsiniz. Oyun Eklentilerini açtığınız zaman Game Booster Plus yükleyerek oyunda isterseniz maksimum performans ya da maksimum fps seçebilirsiniz. Diğer bir özelliği Perf Z ile oyundaki istatistiklere ulaşabilirsiniz.
    Samsung Galaxy S10 Lite [ANA KONU]Samsung Galaxy S10 Lite [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 15 Nisan 2020; 16:52:30 >







  • bu telefon piyasası böyle, işin endüstrisi insan genomu, biz virüs genomu gibiyiz (insanın virüs karşısındaki acizliğinden bağımsız iki genetik yapının kompleksliği açısından benzetiyorum), onların yanında davranışları öngörülüp çok kolay şekilde manipüle edilebilir basit ve ilkel yaşam formları olarak kalıyoruz, telefonları 1000.000 TL yapsalar söylenecek, ama yine alım için farklı senaryolar geliştirip müşteri olmaya devam edecek organizmalar olarak hareket ediyoruz (söylediğim sizin için değil, başta kendim olmak üzere genel kitle için), ben de her seferinde mantıklı ve hesaplı bir seçim yaptığımı düşünüp, bir sonraki sefer de o zaman için yine en mantıklı ürünü en iyi fiyata alıp akıma kapılmam zannedip, ürün aramaya başladığımda ilk önce direnip "yuh" dediğim fiyat seviyesine gelmeye başladığımı farkediyorum, Xiaomi Red Mi Note 8 Pro ile başladım, çıka çıka S 10 Lite'a geldim, bana da şeytan "almışken git Note 10 plus" ya da "Huawei P 30- 40 Pro al" diyo, yalnız bir telefona 8.000 ve üzeri fiyat ödemeyi aklından geçiriyor olmanın bile ortalama bir mantıkla izahı yok (elbette kişiye, konuma göre değişecek özel senaryolar haricinde). Mümkün olduğu için söylemiyorum ama insanların sadece 6 ay "ne oluyor" diye sorguladığını ve bütün bu firmaların haketmedikleri fiyatlara satmaya çalıştıkları ürünlerin hepsinin birden ellerinde kalıp fiyatların çakıldığını görmek çok keyifli olurdu
    Geçen ay Galaxy S20 Ultra aldım. Pil 5000mAh. Ekran 60Hz aldım, ekran FHD+. 120Hz almadım pili öldürmesin. Normal kullanım ile akşam 10:00da pil 0%.
    Nedeni ise tek kelime, Exynos. 3 gün sonra sattım ve S10 Lite aldım. Pil 4500mAh,akşam 10:00 da aynı kullanım ile pil 35-40%. Nedeni ise Snapdragon işlemci.

    Evey, işlemci baya fark ediyor.
    Bir yerde yorumları okurken dikkatimi çekti.telefon kalitesiz plastikten yapılmış yazmış.adam plastik uzmanı plastiğin kalitesinden bile anlıyor vay vay.zaten diğer telefonlarda güçlendirilmiş çelikten yapılıyordu ama bak s10 lite kalitesiz plastik,sanki leğen plastiği.takacağı kılıfda elmastan işlenmiş....arkada cam kapak yerine plastiği tercih ederim.
    Kısa bir süreliğine Galaxy S20 kullandım. Onda da azımsanmayacak bir 4000 mAh batarya var. Exynos kendisini çok çabuk belli ediyor. Exynos'a kötü demiyorum ama batarya ile uyumu arasında bir problem var ve bunu henüz çözemediler. S20'de şarj bir çığ gibi, daha da şiddetlenerek düşerken, S10 Lite'ta ilginç bir şekilde, tabiri caizse tutunarak iniyor. Samsung'un en büyük problemi, şarj azaldıkça ortaya bir kartopu etkisi çıkması ve son şarj yüzdelerinin çok hızlı tükenmesiydi. Bu sorun, S10 Lite'ta çözülmüş ve sanırım bunda Snapdragon 855'in çok büyük bir etkisi var.

    İnsanların anlamak istemediği bir şey var. Adamlar işlemciyi basit bir şey gibi görüyor ve sadece oyun oynamak isteyenlere hitap eden bir şeymiş gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar. Yahu işlemciden bahsediyoruz. İŞLEMci. Telefonun, sadece oyun değil, tüm işlemlerini organize eden bir parçası. İnsanın beyni = Telefonun işlemcisi. Bunu anlamakta güçlük çekiyorlar. Komedi.
    Foruma 1 hafta uğramıyorum, yine abuk subuk, doğruluğu olmayan mesajlar türüyor.

    Birincisi plastik gövde ne demek? Telefonun gövdesi metal. Gövde neye denir? Telefonu oluşturan iskelete denir. Telefonun gövdesi metal. Senin bahsettiğin şey, gövdeye entegre edilmiş arka kapak. Onun da plastik olmasının çok avantajı var. Öncelikle telefon daha çok hafifliyor. Bir diğer avantajı da kırılır mı tantanası olmuyor. Ayrıca bu malzeme, plastiğin sağlam bir türü olan polikarbon plastikten daha da sağlam. 6 yıl Note 5 kullandım. Arkasının cam olmasının bana hiçbir yararını görmedim. Kılıfın içinde, bir kez olsun "hello ben camım" bile demedi.

    Diyafram açıklığı diyorsun, güldürüyorsun :)

    Lisans okurken fotoğrafçılığın piri profesör bir hocam vardı ve telefonlarda diyafram açıklığı muhabbeti yapanlara çok sağlam giydirip, alay ediyordu. Kendisinin rahmetli Ara Güler ile sıkı bir bağı vardı.

    Sonuç olarak, bu kadar diyafram açıklığı takıntısı olan kişi çok deli fotoğraflar çekiyordur ve o adama zaten telefon değil, profesyonel bir fotoğraf makinesi lazım. Bu tür takıntıları anlamlandırmak istiyorum ama bir türlü kendimi ikna edemiyorum.

    Gorilla Glass demişsin. Ona da değineyim.

    Firmalar ticari kaygı ve stratejiler çerçevesinde ürün konumlandırması yapıyorlar. Her ürün giriş, orta ve üst segmente ayrılır. Son zamanlarda gelişen teknolojik çeşitlilik ve birçok ülkenin yaşadığı ekonomik problemler sebebiyle, orta-üst diye bir segment oluşturuldu. Bunu iPhone da Samsung da diğer firmalar da yapıyor.

    Hatta Samsung, daha akıllıca bir hareket yaparak, bu orta-üst segment olayını kendi amiral gemisi telefonları içerisinde sunarak, bir ticaret başarısı örneği gösterdi. S ve Note serisi gibi amiral sınıfındaki cihazlarının Lite sürümlerini çıkarmasından bahsediyorum.

    Bu stratejide öne çıkan şey, kullanıcıların hissetmeyeceği özellikleri olabildiğince kısarak, üst segmenti yakalayan bir cihaz üretmek. Mesela şu an elindeki cihazın Gorilla Glass 6 olması ile 3+ olması arasında bir fark görebiliyor musun ya da 2012 yılında çıkmış Galaxy S3, bir amiral gemisi telefon olarak Gorilla Glass 2 ile çıktığında, çizilmemeyi ve darbelere karşı dayanıklılığı vadettiğinde, hepimiz memnuniyetle kullanıp, bunu tasdiklerken, 8 senede ne değişti de Gorilla Glass 6 ihtiyacı ortaya çıktı?

    Mesela insanoğlu artık daha yükseklerde mi yaşamaya başladı? Yoksa önceden beton zemin varken, artık şimdi tüm zeminler çivili mi?

    İşte daha böyle sayabileceğim bir ton gelişme, telefonlara maaliyet olarak yansımaya başladı ve bu da tüketicinin işine yaramayan bir şey. Tamam, birçok teknolojik gelişme eskiye oranla gerçekten de konfor artırıcı fakat kayda değer olmayan şeyler de bir o kadar para sömürücü.

    İşte bu sebeple Samsung, bu durumdan sıkılmış ve malın iyisinden anlayan müşterilerini dinledi ve Lite sürüm cihazları çıkardı. S10 Lite da bunlardan birisi. Ben bir telefonda işlemciye, grafik işlemcisine, RAM'e, depolama kapasitesine, arayüzün kullanışlılığına ve yazılımsal olarak kişiselleştirilebilirliğine bakarım. Gerisi fasa fiso.

    Çözünürlük ve PPI diyorsun, Note 5 cihazımın ekran çözünürlüğü ve piksel yoğunluğu daha yüksek ama elle tutulur bir fark göremiyorum. Stereo hoparlör diyorsun. Note 5'te stereo hoparlörün kralı var ama yine bir avantaj ya da dezavantaj görmedim. Hoparlörün kolayca tıkanabilmesinden bahsediyorsun. Tıkama sen de eline koluna sahip çık Bir sonraki seviye ne oluyor? Ekrana elimi koyunca rahat göremiyorum bahanesi mi?

    Tüm bunlar, yine yukarıda bahsettiğim, gereksiz ve şişirme şeylerden kısıp, daha kritik ve önemli donanımlara yönelme gerekliliğini gösteriyor. Samsung sağ olsun, bu tarz saçma sapan takıntılardan kısıp, önümüze taş gibi cihaz koymuş. İsteyen kullanır, istemeyen de boş boş konuşmasın bir zahmet.

    Ekleme: Bu arada S10 Lite kullanıcılarıyla bir şey paylaşmak istiyorum. Son 3 güncellemeyi yapmamıştım. Bugün 1 Ağustos güncellemesini yaptım ve ekranın alt kısmında, gri renk zemininde ve %10-15 civarında gördüğüm açık gri renk (kimilerinin yeşillenme dediği şey ) tamamen gitti. Rahatsız olmuyordum fakat güncelleme ile %100 gittiğini gördüm. Güncelleme yapmanızı tavsiye ederim.
  • Hayırlı olsun..
  • Snapdragon işlemcili samsung bu işlemci ile düzgün çalışır mı?

    Alınır mı?

    Elde patlar mı?
  • Arkadaşlar şunu anlamıyorum, bu nasıl Lite??

    Yani düz S10 ile S10 Lite fiyatı aynı.. İkisi arasında ne fark var ve düz S10 yerine bunu tercih etmek ne kadar mantıklı.
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Depolaması ve işlemcisi daha hızlı.
    Sadece kasası cam görünümlü plastik.
  • Bir iki haftadır almak için takipteyim.tek korkum bundada şebeke kopma sorunları yaşanabilmesi olasılığı.kullanıcı yorumlarına göre hareket edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 6 Mart 2020; 11:57:12 >
  • Alan oldu mu?
  • Bugün bir ihtimal media marktdan alabilirim.bazen.pazarlık yapma şansın oluyor orda.telefonun fiyatı şimdilik heryerde sabit 5499₺.indirim yaparsa alırım.internet sitelerinden kargoyla telefon alışverişine pek sıcak bakmıyorum.200₺ fazla olsun görerek alayım diyorum.
    Bir ihtimal a71ede kayabilirim
    Eşim hangisini beğenirse artık.note 4 den geçicek.5,5 senedir kullanıyor.
    Note 10 istiyordu ama exynos işlemcili note 10 s10 larda kopma bağlanmama gibi şebeke şikayetleri çokca olunca vazgeçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 8 Mart 2020; 12:19:46 >
  • Alan yok mu?
  • Media Markt ve Teknosa indirim yapmadı ben de almadım.
    Bu arada hepsiburadada 5300₺ düşmüş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 8 Mart 2020; 15:55:26 >
  • Ben 1 hafta önce aldım
  • sharpie kullanıcısına yanıt
    Dahada düşer ve cihaz destek görürse "umarim" alınır yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brave353

    Ben 1 hafta önce aldım
    snapdragon nasıl cihaz da ? 3-4 yıl kasmadan çalışır mı?
  • madrid2017 kullanıcısına yanıt
    SD855 ve 8gb ddr4x ram oldukça iyi bir donanım
  • Bir arkadaş sormuş A71 mi S10 Lite mı diye. Cevap bence şu biri A diğeri S serisi. Bu şekilde değerlendirmek lazım.
  • tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt
    Hepsiburadada 5300₺ ye düşmüş diyorum adam bana hepsiburadaya samsung mal vermiyor orda satılanlar genpa garantili,bizdekiler samsung Türkiye garantili diyor.ya dedim bunlar dalgamı geçiyor benle acaba yanımda eşimde vardı yav hehe dedim çıktım.iş iyice inada bindi 4999₺ olduğunda alıcam ki sahibindende o fiyata kapalı kutu satanlar var.ha ben almışım almamışım kimin umurunda,laf olsun diye yazdım işte bu mesajı.ekmek değil su değil zaten cihazımız var beklerim ve eminim iki hafta içinde o fiyata bulurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brave353

    SD855 ve 8gb ddr4x ram oldukça iyi bir donanım
    Samsung olunca insan tereddüt ediyor.

    Şuan kullandığım cihaz 32 aylık kasma donma takılma yok şarjıda çok iyi gidiyor. Hızlı sarj özelliğide 10 numara %20 den 30 dakikada %95 lere geliyor
  • sharpie kullanıcısına yanıt
    çalışanlar salak. telefonu alacaksanız kendi isminize faturalı olsun.
  • Aynen öyle zaten o yüzden sahibindendekilere bulaşmadım.hepsi faturası kesilmiş cihazlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.