Şimdi Ara

Almayı düşündüğüm daire hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Almayı düşündüğüm bir daire var. 2013 yapısı , 4 katlı bina 3. katı almayı planlıyorum. 120m2 brüt 100m2 neti var katta tek daireler. Sıkıntı şu en alttaki dairenin mutfagı 1,5 metre merdiven boşluğuna girmiş ve zamanında iskan alınamamış. Şuanki durum imar affıyla Yapı kayıt belgesi alınmış ilk ödemeler yapılmış, ikinci ödemeler de bi dairenin parayı toparlanması bekleniyor. Sonrasında kat mülkiyetli tapu olacak.
    Şuan binaya kredi çıkıyor, her dairenin elektrik su dogalgaz faturası ayrı. Ama çok kararsız kaldım herkes birşey diyor. Ben al sat için değil uzun vadede oturmayı planlıyorum. Fikir görüşlerinizi alabilirmiyim.



  • Selamlar hocam...İskan alınmamasının tek sebebi bumu ?? Eğer başka bir sorun yoksa yapı olarak da sizin için uygunsa alınabilir.Ancak evi alırken içinize sinmesi çok önemli bir husus.Kafanıza takacaksanız hiç o topa girmeyin derim.Araba gibi düşünün;Boyasız hatasız araba hayaliniz vardır boyalı değişeni araba alırsınız ancak hep o değişen boyanan parçalar gözünüze batar ve sizi arabadan zevk almanızı engeller.Eğer sizde de böyle gerçekten ciddi bir takıntı halinde bir şey olacaksa paranıza yazık olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 4 Mart 2020; 13:13:30 >
  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler. Bana belirtilen sıkıntı bu şekilde. Sıkıntı en alt dairede, almayı istediğim 3. katta bir sıkıntı yok. Ama işte karpuz kabuğu düşünce düşüyor :) herkes farklı fikirlerde vs vs kafa allak bullak oldu.
  • Üstadım o zaman mülk sahibi ile görüşerek yapı denetim firmasına gideceksin..Neden iskan alınamadığını öğrenecek sonra kafanı temizleyeceksin başka yol yok maaleef :)
  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    Hocam yapı denetim firması ofisindeydim az önce. Binanın ilk temel , inşaat zamanındaki fotograflarını vs herşeyi gösterdi. Dosyaları basınç testleri vs vs. oda belediyedekilerde aynı şeyi söylediler. 1,5 metrelik bahsettiğim merdivan boşluğuna yükselme. Kat mülkiyeti için daire başı 5er bin tl son ödeme kaldığı kesin ama merak ettiğim bu 5er bin tl ödendiğinde kat mülkiyetli tapu direk alabilecekmiyim yoksa tapu için ekstra bi ödeme çıkacak mı bana. Bilginiz varmı acaba.
  • Cji kullanıcısına yanıt
    Üstat kat mülkiyeti olayı genel iskan alındıkdan sonra yapılacak olay.Ancak alınmasa da çok önem arz eden bir durum yok.Genel itirabarı ile genel iskan alınır daire başı belli para verilerek kat irtifakına yada diğer isimle kat mülkiyetine geçilir.Ancak dediğim gibi bu husus genel iskan alındıktan sonra ki aşama.Orda belki yanlış anlaşılma olmuş olabilir kat mülkiyeti için değil imar affından dolayı yapılacak ödeme için denmiş olabilir.Ancak konunun uzmanı olmadığım için tam kesin bilgi vermem doğru olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.