Şimdi Ara

Doğru Yapılmayan Ekspertiz Ücreti İadesi / İptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba arkadaşlar, bugün ilginç ve bi o kadar da faydalı olacağını düşündüğüm bir bilgi paylaşmak istiyorum.

    Bankalar artık eksper adı altında bir çok gayrimenkul firması ile çalışmakta. Yakın zamanda bir iş yeri almak için kredi başvurusunda bulunduk. İş yeri için istenilen tutar 140 000 TL idi. Eksper firmasına bu bedeli bildirdik ve eksper yetkilisi gelip iş yerini yerinde inceledi.

    Daha sonra içeriden ve dışarıdan, hem iş yerinin olduğu çarşıyı hem de iş yerinin içindeki bölümlendirme ve müştemilat gibi detaylarını fotoğraflayarak en kısa zamanda dönüş yapacağını belirtip gitti.

    2 gün sonra banka eksperin iş yeri bedelini 130 000 olarak belirlediğini bu şartlarda da 90 000 tl kredi çıkacağını belirtti. Bu süreç içerisinde biz emlakçı ile anlaşamadığımız için satıştan vazgeçmiştik. Ve mal sahibi de bedeli 160 000 TL'ye çıkartmıştı.

    Biz eksperi arayıp neden daha aşağı bedel belirttiniz diye sorduğumuzda "orada bi emlakçıya sordum burada 130 000'e dükkan var o yüzden bu bedeli veriyoruz" diye saçmasapan bir dönüş yaptı.

    Kendisine böyle bir iş yeri yok varsa gösterin hemen alıyorum diyerek dönüş yaptım. Hemen dönüş yapacağını belirtmesinin üzerinden 1 ay geçti hala o dükkanı arıyoruz. Sadece biz değil çarşıdaki yaklaşık 10 esnaf daha arıyor.

    Daha sonra banka bana ekspertiz bedeli olan 900 TL'yi nasıl ödeyeceğimi sordu. Ben ise ödemeyeceğimi, eksper firmasının işini eksik/kusurlu yaptığını belirterek bu bedeli kabul etmediğimi belirttim.

    Şu an konu genel müdürlük tarafından inceleniyor ancak ben haklı çıkacağımdan eminim, hala öde diye diretirlerse aşağıdaki kanuna göre de tüketici hakem heyetine konuyu taşımayı planlıyorum ki örnek davalar da mevcut.

    Ayıplı hizmet

    MADDE 13 – (1) Ayıplı hizmet, sözleşmede belirlenen süre içinde başlamaması veya taraflarca kararlaştırılmış olan ve objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan hizmettir.

    (2) Hizmet sağlayıcısı tarafından bildirilen, internet portalında veya reklam ve ilanlarında yer alan özellikleri taşımayan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler ayıplıdır.


    bu konuda muzdarip olanlar varsa özellikle bu kanun üzerinden itirazlarını yapsınlar.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.