Şimdi Ara

TÜRKİYE Pis, Fakir, Para yok. Biz Size kurtarın bizi demedik. Al sana Suriyeli. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
0
Favori
14.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
307 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • müslüman ülke?

    quote:

    MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan
    haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve
    sosyal bir hukuk Devletidir.


    karşı çıkarsanız da:

    quote:

    MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2
    nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif
    edilemez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vala işin gerçeği bu. Videoları izleyip içinizden sovene ka da r düşünüp biraz uzulun. Elin göçmenleri sinir i aciyoruz dediğimizde sanki hazırmış gibi 1 dk beklemeden koşarak sınıra gitti. Elin iti bile durmuyor köyümüzde misali.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çünkü çoğunluğun oy vermesi istemesi birşeyin duzgun islenilebilir olduğu anlamına gelmiyor. Kaldı ki bu konu referandum â gitse emin ol tahmin ettiginin tersi cikacaktir.
    Miras konusuna gelirsek eğer miras konusu senin gibi kadını değersiz gosterenler yüzünden ne yazıkki osmanlı zamanı da uyguulanmiyordu şimdi de. Çünkü kuranda bu konu anlatilirken eşitlik gozetilmis. Ama günümüzde buu eşitlik yok.
    Kısacası :
    Erkek evlendiği zaman mehir verir, kadın ise mehir alır. Mesela biri erkek, diğeri kız iki kardeş mirasçı olsa, babaları üç ev ile üçyüzmilyon lira miras bırakmış bulunsa, evlerden ikisi ile ikiyüzmilyon lira erkek kardeşe, bir ev ile yüzmilyon lira da kız kardeşe kalır. Erkek evleneceği eşine ellimilyon mehir verecek olsa geriye yüzellimiyon lirası kalacaktır. Kız da kocasından ellimilyon mehir alsa onun parası da yüzellimilyona çıkacak böylece paraları eşitlenmiş olacaktır. Erkek karısının oturması için iki evden birini tahsis edecek, kız kardeş ise kocasının donatacağı evde ikamet edecektir. Böylece hem erkek hem de kız kardeşin elinde kiraya verilecek birer evleri bulunacak ve bu bakımdan da eşit duruma gelmiş olacaklardır. Tabii ki, bu örnek her durumda geçerli olmaz ama konu hakkında mukayese imkanı verir.

    Kısa bir örnek sana internetten. Ama tabi bu işine gelmez.cok muslumansiniz ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selocanq -- 4 Mart 2020; 15:12:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Onların din kardeşliği savunma kafası hep hikaye, kendilerini bile o yalana inandırmışlar. Onlar tamamiyle minion lar gibiler. Erdoğan ne derse ona uyuyorlar. Erdoğan dese ki bu kötü onlarda evet kötü, bu iyi evet bu iyi. Yani kendi akılları ile karar vermiş gibi ortalıkta geziyorlar ama başkasının çüküyle gerdeğe giriyorlar. Olay bundan ibaret.
  • 35 asker ölünce programlar şehitliği övüp goygoya başladı, sınır kapısını açıp dikkatleri oraya çektiler.

    Dün akşam izledim, tv de şehitlik kavramını açınca herkes hep bir ağızdan şehitliği övüyor.

    Böyle afyonlanmış toplumdan hiçbir şey beklemeyin, halk resmen devleti kontrol eden zümre için yaşıyor, bir sistem kurulmuş

    ve aşağıdan yukarı kalkınma değil, yukarıdan aşağı bir yağma düzeni oturtulmuş..

    Ülkeyi komple bir adama bağlayınca alacağınız sonuç bu!

    Ha muhalefet nedir? Çöp! Politikacıların alayı çöp çünkü zihniyet çürük arkadaş!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 4 Mart 2020; 23:12:54 >
  • arapların attığı kazıkları anlatmaya kütüphaneler yetmez


    erdoğan filistin filistin diyor

    kaç tane filistinli zenginin TÜRKİYE BİR YATIRIMI VAR ?



    hepsi ingiltereye yatırıyor paralarını
  • Yahu Arapların bize zerre saygısı ve sevgisi yok bunu bilmiyor musunuz?
  • ogameci kullanıcısına yanıt
    Bırak hocam yatırım yapmasınlar. Parayı verince herşeyi, herkesi satın almış gibi davranıyorlar. Şehir ağası oluyorlar hemen.

    2 yıldır ülkeye 20.000+ kaçak Filistinli girmiş. Bunlar yakalananlar. Adamlar yatırımsız işgale başlamış zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Muhacir idiler Ensardık hani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • az bile yapıyorlar. adamlar sınıra dizilmiş, ülkelerinin herşeyini tehdit ediyor. ben olsam sınıra mayın döşemeye başlardım. mayınların arkasındaki bölgeye de minigun türü silahlardan 300 er metre arayla yerleştirirdim ki mayınlı böygeyi geçseler bile ülkeme giremesinler.

    tabi sen gibileri anlamaz ülke nedir, sınır nedir, millet nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mülteci nefretini hiçbir zaman anlayamayacağım...

    Adam herhangi bir sebepten ülkesinden kaçıyor. Neden kaçtığı seni beni hiç ilgilendirmez. "Neden savaşmıyorsun?" diye soran da hadsizdir. Belki adamın savaşacak bir ülkesi yoktur? Hiç var olmamıştır? Nereden biliyorsun?

    Mülteci sorunun kaynağı mültecinin kendisi değil. Hükümettir. Mülteci daha iyi bir hayat için göç halinde. Savaştan kaçmak için göç halinde. Baskıdan kurtulmak için göç halinde. Veya rahat etmek için göç halinde... Sana ne arkadaş? Bir sebepten göç halinde. Milyonlarca insan göç halinde. Bu akımı kontrol etme yetkisi ve becerisine haiz tüm kurumlar hükümetin emrinde. Sorunu böyle ele alıp, Türk halkının çileden çıkmasına sebep olan hükümet. Ama suçlu mülteci... Enteresan kafalar. Aynısından istemiyorum. Özendiğim sanılmasın. Bu kafalara göre fazladan sahip olduğum 70 IQ'um ile mutluyum.

    -------------------

    Geçmiş haberlerde gördük hep. Evli adam, imam nikahı kıymış mülteciye, kuma almış... Hatun düğün takılarını alıp kaçmış. "Mağduruz" falan diyor davar. Deyimin tam manası ile tıkacaktın? Muhtaç kadını kuma alacaktın. Seni dolandırınca o mu kötü oldu? Yıllar içinde birikmiş böyle haberleri duydukça içimin yağları eridi. Helal bu kadınlara... O düğünlere gidip, adamın evli olduğunu bilip, gene de takı takan davarlara da müstehak. O kadın da oradan kaldırdığı para ile biraz rahat etmeyi sonuna kadar hak ediyor.

    -------------------

    Bakkal önüne bakkal açıyor mesela. Kayıt kürek yok. Telefoncu karşısına telefoncu açıyor. Kayıt kürek yok. Sen yapsan vergi dairesi ayrı, zabıta ayrı öper. Suriyeli yapınca oluyor. Bunu yaptı diye Suriyeli'ye kızıyor bizim bakkal. Be güzel kardeşim, bunu mümkün kılan hükümet değil mi? Hükümete niye kızmıyorsun? Sana böyle bir "ben görmüyorum yap hadi" modeli kursa devlet, aynı gün şirket tasfiyesi başvurusunda bulunmaz mısın? Bulunursun. Eminim bu durumdan. O zaman? Aynı imkan sana sunulsa anında yapacağın şey için mülteciye niye kızıyorsun? Bu haksız rekabeti mümkün kılan hükümete kızsana?! Ama yok... Gider gene seçimde basar AKP'ye.

    Ekonomi kötüye gidiyor, o sebepten işsizlik artıyor o ayrı... O olmasa bile, bir sürü iş Suriyeliler tarafından yapılır oldu. Bu sebeple işsiz kalan adam Suriyelilere kızıyor, hükümetin politikasına kızmıyor. Deli saçması bir durum.

    -------------------

    Kendini o mülteci yerine koy. Aynı durumda sen olsan, birebir aynı şeyleri yapmaz mısın? Yaparsın. O zaman mülteciye niye kızıyorsun? Mülteciden niye nefret ediyorsun? Bu sorunun bu kadar büyümesine sebep olan hükümet. Hükümete kız güzel kardeşim. Tepkini doğru yere ver. Çok geç de kalınmış olsa, yanlıştan dönülür o zaman. "Oy"a dokunacağı an süt görmüş kediye döner hükümet. Ki zaten hükümetin son zamanlardaki mülteci yaklaşımı da bunu onaylar nitelikte. Halkın bunu daha fazla tolore etmeyeceğini iyi biliyor hükümet. O yüzden başladı dönmeye...




  • Bi iki kişiden dolayı bütün suriyeliler genellemesi yapmak doğru olmaz. Herkes aynı görüşte değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi iki kişiden dolayı bütün suriyeliler genellemesi yapmak doğru olmaz. Herkes aynı görüşte değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi iki kişiden dolayı bütün suriyeliler genellemesi yapmak doğru olmaz. Herkes aynı görüşte değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etmeyin, bu arap milliyetçisi halk 2-3 gün sonra bunları unutur yine özüne dönüp arap milliyetçiliğine devam ederler.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.