Şimdi Ara

dijitsu tv inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
15.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta dijitsu 40" modelini indirimle teknosa dan aldım bu ara çok sık bim,metro vs vs firmaların ürün katoloğuna girdiği için kendi çapımda inceleme yapayım istedim.

    Öncelikle internette ve kutu üzerinde yer alan bilgiler anladığım kadarıyla yazılımsal geliştirme sonucu elde edilen teknik bilgiler. Kitapçıktan çıkan teknik bilgi tablosunu yazıya ekleyeceğim.

    KURULUM VE SERVİS

    Kurulum ücretli. Müşteri hizmetlerine ulaşması tam bir sorun. Teknosa sbh+ diye bir firmaya orasıda trident diye bir firmaya yönlendirdi. Sitesi çalışmadığı için teknik servis direk numarasını bulmak problem. Uzun uğraşlar sonucu bayiye ulaştım mesafeye bağlı ücret talep edebiliyor. İzmir gaziemir servisi anlayışlı bir insan kendisinin ürünün kırık çıkması(ki benim kasa oturmamış çıktı) gibi durumlarda en çok etkisi olduğunu geri kalan durumlarda fatura yeterli olacağını söyledi.

    GARANTİ

    Kitapçıktada ürünün 2 yıl garantili olduğu kaşe veya fatura olmazsa fabrika çıkış tarihinin baz alınacağı yazılmış. Ben servis çağırmayıp kendim açtım. Çerçeve tam oturmamış panelden ışık sızmaları vardı çağırmadığım için pişman olmuştum neyseki elle çok kolay bir şekilde oturdu şuan sıkıntı yok. Tavsiyem 50tl civarı ücret istenirse risk almayın servis kursun.

    TASARIM KALİTE

    Öncelikle kumandasından paneline kadar üründe kaliteli malzeme yok. Hepsi 2. hatta 3. sınıf plastik. Tasarım olarak ayaklar güven veriyor, çerçeve biraz kalın denebilir. Malzeme kaliteside dahil bu fiyata bu ürün. Benim için göze hoş gelmesi önemli benim gözümü yoran canımı sıkan bir durumu yok. Fiyat performans olarak sınıfını geçer bence.

    GENEL

    Teknik olarak ürün hd ready panele(1368x768) full hd çözünürlülükte. Kutuda hem sarı renkli 1080p hemde hd ready panel ibaresi var. Hd ready panel yazısını görünce iade edecektim ama bu fiyatlı ürünlerin hepsinde yapılan bir çakallık bu sanırım. Bilindik güvenilir markaların 40-43" full hd modelleri ile arasında 600tl civarı fark var.Benzer panel problemini awox veya axen için forumda biri daha yazmış. İnternette biraz araştırdığımda full hd kalite kaybı yaşasamda alabileceğime kanaat getirip ürünü kurdum.

    Üründe 3 değil 2 hdmı girişi var. Kanallar ve cihaz kendince yüklü geldi arama yapmam yada kurulum yapmam gerekmedi.Cı+ girişi var demiş epey ama Cı girişi var dsmart modül cı+ protocol 16 hatası verdi izleyemedim. Sanırım Cı yükletmem lazımmış modüle uğraşmadım şuan kullanmayacağım için.

    Hdmi 1 yuvası arc destekli ses sitemi kullanıcak olan için güzel bir durum olmuş alırken bilgim yoktu. Ses kalitesi maalesef kötü ayarları değiştirsen bile büyük bir etkisi olmuyor. Film için oldukça yetersiz.

    Görüntü kalitesine gelince. Hd ready panele kafayı taktığım için ps4 ten netflix açıp çözünürlüğe baktım 1080 görüyor. Video çıkış özellikleri gene 1920x1080 gösteriyor. Pes oynadım 2m mesafeden bakmama rağmen piksel veya göze hoş gelmeyen kasma vs gibi bir duruma rastlamadım. Youtube üzerinden full hd test açtığımda arkadaki ışık noktası beyaz testlerinde kabak gibi ortaya çıkıyor. Genel olarak kontrast yok sürekli sona kadar açık arka ışık(samsunglarda öyle bir ayar var). Siyah derinliği kesinlikle beklemeyin. Bu durum tv izlerken oyun oynarken falan göze batmıyor. Testlerde ekran komple tek renk olunca fark ediliyor o yüzden korkulacak birşey değil. Ben kusur aradığım için gördüm sıradan kullanıcı fark etmeyebilir.

    Usb denemedim multimedia özelliği konusunda bir fikrim yok o yüzden. Genel olarak bu fiyata alınacak bir ürün olmakla birlikte 1000tl ve altında almanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Ben 1099tl ye aldım ve kurun dahada yükseleceğini düşündüğümden cazip geldi. Çok kullanmayacağım bir yerde 2-3 ay günde 2-3 saatlik tv ve ps4 kullanımı için bana yeterli geleceğini düşünüyorum.


    dijitsu tv inceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jagatai -- 2 Mart 2020; 12:11:41 >







  • Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.