Şimdi Ara

Kuzey kutup bölgesindeki donmuş toprak da artan sıcaklıklardan nasibini alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Jeolojik bir terim olan permafrost veya donmuş toprak, yerin (toprak, kaya, bitki örtüsü vb. den oluşan) en az iki yıl olarak donuk kalması olarak tanımlanır. Genellikle kutup bölgelerinde bulunan permafrost, donmasıyla birlikte önemli miktarlarda karbonu hapseder. Çoğu zaman ölmüş bitki örtüsünün çürüyememesi nedeniyle saklı kalan karbonun permafrost içinde miktarını belirlemek ise pek kolay değil. Yer altında kalan karbon miktarının tespiti daha çok sahada yapılan çalışmalarla mümkün olabiliyor.



    Ayrıca Bkz.Elon Musk: “Savaş uçaklarının devri geçti. Gelecek, dronlarda”



    Küresel sıcaklık artışları ve bu durumun özellikle kutup bölgelerini etkilemesi ise ne yazık ki permafrostun erimesine neden oluyor. Söz konusu erime neticesinde ise atmosfere devasa oranda sera gazı salınması ihtimali, önemli bir risk olarak görülüyor.



    Toprak içindeki sera gazları büyük tehdit



    Avrupa Uzay Ajansı (ESA), 2003 ila 2017 yıllarını kapsayan inceleme sonuçlarını detaylı bir dizi harita haline getirerek karşı karşıya olduğumuz bu tehlikeyi görmemizi sağlamış. Elde edilen sonuçları yorumlayan iklim bilimciler, erime sonucu ortaya çıkacak CO2 ve metan gazlarının ciddi sonuçları olacağı görüşünde birleşmiş.



    İklim Değişikliği Özel Raporu kapsamında icra edilen son Hükümetler Arası Panel’e göre permafrost'un maruz kaldığı sıcaklıklar, 1980’lerden itibaren sürekli artış gösteriyor. ESA’nın uydu görüntülerinden elde ettiği görüntülerin ise bu raporu doğrular nitelikte olduğu rahatlıkla anlaşılıyor. Aşağıda yer alan videoda beyaz yerler permafrost ile kaplı bölgeleri, koyu alanlar ise değişim gösteren bölgeleri temsil ediyor.





    Bilim insanları, yayınlanan haritaların permafrostun özellikleri hakkında önemli bilgiler verdiğini ancak bu verilerin iklim değişikliği kapsamında bir sonuca ulaşmak için yeterli olamayacağının altını çiziyor. 2020 yılı içinde yayınlanması beklenen ve 30 yıllık veriyi kapsayacak çalışmanın, iklim değişikliğine yönelik yorumlar yapmak için daha uygun olabileceği hatırlatılıyor.




  • Küresel ısınma kimsenin umrunda değil . Daha büyük dertlerimiz var .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Mesela? Suriye meselesi mi, PKK mi? Ekonomik sorunlar mi? 30-40 yil sonra bugün en büyük derdimiz küresel isinma ve iklim degisikligi olmadigi icin pisman olacagiz!

  • Ne yazık ki daha zengin olamadığımız oldurulmadığımız için hükümetlerin devrilip devlet adaplarının asıldığı bir dünyada daha çok zenginlik daha çok küresel kirlilik demektir. Kimse mirasına düşen para ile bir toprağı koruyup orada hayvan besleyip ağaç yetiştirmiyor. Herkesin tek amacı o toprağa bir aile kurmak, her aile bireyine araba alıp ev yapmak, banliyö tipi geniş bir arazide yaşamak ve yemek içmek eğlenip geçip gitmek. Bu da hızlı bitecek bir dünya demek. Sera gazlarının içinden de bir yeni koronavirüs çıkar ise evren için bayram olacaktır çünkü gezegenimiz biz akılsız bencil insanlardan kurtulacaklardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 2 Mart 2020; 16:54:7 >
  • After a while I started to think of calling a cab, but she must have sensed that I was about to leave. She rose, took my hand and pulled me to my feet. Without a word she walked us to the elevator and, once inside, pressed the fourth-floor button https://besthdporn.me/category/porn-tube-sites/best porn tube sites . As we ascended, I brought her to me and started kissing her again. She returned my kisses with enthusiasm.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.