Şimdi Ara

İnançlı bireyler nasıl günah işleyebiliyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben herhangi bir dine mensup değilim ama merak ettiğim bir konu var. Semavi bir dine gerçekten inanıp açık ve net bir şekilde yasak olduğu belirtilmiş aktivitelerde rahatça nasıl bulunabiliyor insanlar?Mesela İslamda zina kumar alkol üçlüsü açıklık anlamında en temel günahlar diyebiliriz. Günahkar olmak dinden çıkmak anlamına gelmiyor biliyorum ama gerçekten inanan birinin egosu bunları yapmasına nasıl izin verebiliyor? Sonuçta kendi inancına göre bunlar yaptığı takdirde kendine vaadedilmiş ödüllerden mahrum kalmasına hatta cezalandırılmasına neden olacak eylemler. Ayrıca biliyorum ki hepimiz insanız ve kusursuz değiliz kaçamak niteliğinde durumlar olabilir kişi günah işlediğinin farkında olup inancını zedelemeden küçük miktarlarda yasaklı dünyevi zevk için ahiretinden bir miktar feragat edebilir bunda da bir anlamsızlık görmüyorum. Bu yasaklı davranışları alışkanlık haline getirmiş kişiler inançlarını koruyabiliyorlar mı? Koruyabiliyorlarsa nasıl günah işlemeye devam edebiliyorlar?



  • İnançlı bireyler nasıl günah işleyebiliyor?
  • Çatur çutur işliyorlar
  • hristoslar ve müslüler çözmüşler olayı
    her türlü günahı işle ardından git günah çıkar ak pak ol
    her türlü haltı ye sonra hacca git ak pak ol
  • İnsanda nefs denen bir varlık vardır. Bu kafirdir ve asıl amacı müslümanındaın kalbindeki imanı yok edip onu da kendisi gibi kafir yapmaktır.. Bunun rızkı azığı haramlardır günahlardır.. Bu, günah işlendikçe azar ve beyne kalbe daha çok hükmeder.. Şeytan ve nefs, kişiyi kandırır ve günah işlettirir; beyne ve kalbe çökerek kişinin sağlıklı düşünmesine mani olur.. o an günahın verdiği zevkle zevklenir.. Günahtan sonra akıl başa gelince üzülür sızlar tövbe eder.. Eğer nefsi çok kuvvetliyse, sonra tövbe edersin diye o kişiyi kandırmaya devam eder..

    Nefsin en birincil amacı kalpteki imanı söküp almak ve kalbi ele geçirmektir; maalesef nefsin sende başarılı olmuş, imanını söküp almış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.