Şimdi Ara

JamesDonkey SSD kullanlar içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 22.04.2019 tarihinde aldığım JamesDonkey 960gb SSD an itibari ile gümledi. Öncelerde açılan konular ışığında önemli tüm verilemi harici disklerde tutup aldığım ssd ve yine JamesDonket 1tb Nvme'de sadece oyunlar yüklü olduğu için üzülecek bir veri kaydı yaşamadım.

    Fakat daha 1 yılını doldurmamış, kullanım süresi 90 gün olan ve sadece 5tb okuma / yazma yapılmış olan bir SDD'nin bu kadar erken bozulması markaya olan güvenimi sarstı açıkçası.
    İnce hesaba'a iade / arıza bölümünden durumu anlattım.
    Kaç günde yanıt vereceklerini ve iade, değişim sürecini burdan güncel olarak paylaşacağım.

    JamesDonkey SSD kullanlar içeri



  • James Donkey SSD ucuz ama gördüğüm kadarıyla çabuk bozuluyor. SSD'de sizin önemli verileriniz yokmuş. Önemli verileriniz olsaydı sıkıntı olacaktı. Güven vermiyor.
  • Bugün yolladık bakalım kaç günde geri yollayacaklar.
  • Eğer çabuk bozulan bir ürünse İncehesap bundan kâr yerine zararlı çıkar. Bendede 960gb james ssd var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    5tb okuma / yazma 90 gün kullanım süresi. Umarım sadece bendeki böyledir hocam. Değerler hiç kabul edilebilir değil. Sizin durum nasıl şu anda değerler bakımından.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • imfatalty kullanıcısına yanıt
    Okuma yazma hızında ilk güne göre düşme var ama ssd de 200gb boş alan kaldı onla alakalı durum olabilir bide bu ssd lerde ısı sensöru yok ve benim kasanın kablo olan kapağının yanında bozulursa ısıdan dolayı bozulur gibime geliyor olmadı iç kısımda yer ayarlayacam ona.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Ben intake fanların önüne konumlndırmıştım. Kasanın en serin yerindeydi :) Açık kalma ve toplam okuma yazma değerlenirize hd tune ile bakabilmeniz mümkün mü?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • imfatalty kullanıcısına yanıt
    Pc yi açtigim gibi ilk günki ve bugunki değerleri atacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imfatalty

    Ben intake fanların önüne konumlndırmıştım. Kasanın en serin yerindeydi :) Açık kalma ve toplam okuma yazma değerlenirize hd tune ile bakabilmeniz mümkün mü?
    İlk aldığım günle şuanki.

    JamesDonkey SSD kullanlar içeri
  • Ürünün sağlamlığı konusunda şüphemiz olsa dahi Firma hakkında benim bir şüphem kalmadı. 1 hafta geçmeden sorgusuz sualsiz olarak yeni ürünü gönderdiler. Az önce yeni SSD'yi teslim aldım.
  • Selamlar.

    Arkadaşlar bir kez daha yazayım. SSD dediğimiz , yani solid state disklerin , yani katı hal dürücülerinin hiç birisinde , marka model gözetmeksizin , önemli bilgiler depolanmaz.Önemli bilgi nedir ? Kaybetseniz bir daha bulamayacağınız , canınızın sıkılacağı , sağa sola saldıracağınız , stres sıkıntı haline gireceğiniz bilgidir, yani veridir. Düğün fotoğrafınızın tek kopyasını SSD de saklamamalısınız mesela , marka model ne olursa olsun. Psu ve elektrik hattınız iyi değildir aniden gidebilir , sonra eşiniz sizi takar oraya SSD diye, vs.

    Ama kaybolursa üzülmeyeceğiniz veriler vardır mesela oyunlar, her ihtimale karşı yedeği zaten mekanik bir diskte yada bulutta saklanan , hızlı kullanayım diye ssd ye attığınız veriler vs. Birde bilişim sektöründe oranlar konuşur. İncehesap.com a mail atacağım bakalım kaç tane ssd satmışlar kaç tane bozulan var kaç tane değişim vs. soracağım bir gerçekten merak ediyorum bende. 3 sene değişim garantisini , üründen güzel kar elde ediyor olsa dahi , kısa sürede çok değişim yapıyor olsa veremezler.

    SSD alırken dikkat etmeniz gereken noktaları yazayım ;

    Ne amaçla kullanacaksınız ? ( İşletim sistemi , hızlı ulaşım için dosya depolaması , oyun setup vs. 2. yada 3.disk olarak )
    Burada eğer ana sistem diski olarak kullanacaksanız, bütçeniz el veriyor ise eğer daha kararlı disklere yönelin. Sıcak çalışsa da Samsung gerçekten benimde çok emmnun olarak kullandığım bir disk mesela. Ama 2. disk olacak ve SSD nin hız nimetinden faydalanmak istiyorsunuz diyelim , ozaman gidip kocaman bütçeler ayırmanıza gerek yok. Çok üst seviye sisteminiz vardır ona zaten james donkey hiç sokmayın , ama diğer türlü almanızda sakınca yok. Bende oyunlar JD512 de yüklü keşke 1TB olsaydı diyorum. 9 tane oyun yükledim doldu. Birdahaki sistem güncellemesinde 1TB yada 960GB bir disk almayı düşünüyorum, yada belki kampanya denkgelirse de olabilir.

    Mekanik disklerden sonra gerçekten SSD nin tadı başka.

    Depolama yada yedek için mekanik disk kullanın yada direk bulut kullanın.

    Geçmiş olsun hayırlı olsun.
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi önceden yaptığım için ağzım yanmadı Allah'tan :) Sahip olduğum bütün oyunları oynamasam dahi yüklü olmasını seviyorum. Tabi Ssd'lerin geleneksel mekanik disklere göre avantajlarıda aşikar. İlk JamesDonkey meceram SSD ile başlamıştı sonradan yetersiz gelen 960'lığın yanına 2. Nvme yuvamı doldursun diye 960'lık yine JD tercih ettim.
    Sitede yapılan hız testleri zaten çoğu marka ile ya aynı ya daha iyidi bu almamda önemli etmen oldu. Firmanın "3 YIL BİREBİR DEĞİŞİM" sözü belirsizdi sadece.
    Fakat gördük ki diretmeden hızlı şekilde değişimi yaptılar. 3 yılın sonunda illaki bozulacaklar ama 500 lira bandında 1tb'lık ssd olarak muadili olmayan bir ürün. Garantisi bitince muhtemelen yine aynı markayı tercih ederim.
    Arşiv amaçlı kullanacakların ise kesinlikle ve kesinlikle uzak durması gereken bir ürün :)
  • imfatalty kullanıcısına yanıt
    Yahu arkadaş dedim ya yukarıda bak yine diyorum markayla alakası yok ssd ye arşiv yapılmaz kaybedince üzüleceğin dosya ssd ye depolanmaz daha ne diyeyim
  • 500 lük bir name birde sata dedim var. Hdd yi sökmeyi dahi düşündüm. Syeamdeki oyun yedeklerini hdd atmaya kara verdim sanal disk olarak kullanıyorum. Samsung 860 evo alın ama gidip başka marka uyduruk verilere kanıp ssd almayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemimde hiç bir zaman tek kopya olacak şekilde önemli veri barındırmadım.
    -------------------------
    3 yıl değişim sürecinde kullanılmış ürün gönderme şansları olabilir mi ?
    fiyatları yine artmış. ben askerden gelene kadar kur düşerse alacağım bende
    3. yılın sonunda yalandan değişime göndermeyi unutmayın.
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Müdür fiyatlardaki artış corona kaynaklı. Ram ve ssd leri vuracağını yazalı ben çok oldu foruma, daha da artacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.