Şimdi Ara

Laptop BIOS Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    öncelikle pc'den neredeyse hiç anlamadığımı belirtmek istiyorum. Bu sebeple yardımınızı aptala anlatır gibi anlatırsanız benim için çok faydalı olur (şu butona bas, bu ekran gelecek şunu seçeceksin gibi yani, cidden o kadar anlamıyorum).

    2 senedir Asus ROG GL553VE modeli laptop kullanmaktayım ve son aylarda laptopu her açtığımda bios ekranı gelmekte. Bios güncellemesi ve windows update yapmama rağmen düzelmedi. Üstüne son bir kaç gündür fotoğrafını eklediğim ekran her açtığımda çıkıyor ve yabancı forum sitelerinde araştırmama ve Youtube'dan video izlememe rağmen çözemedim. Okuduğum çözüm önerilerinide daha önce belirttiğim gibi bu işlerden hiç anlamadığım için anlayıp yapamadım. Anlayacağım şekilde anlatıp hem bu ekranın hem de bios ekranının her açtığımda gelmemesi için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Laptop BIOS Sorun







  • F2 ya da del tuşuyla biosa girin, load optimized defaults ya da load fail-safe defaults gibi ya da benzer sekmelerin üzerine gelip enter ve yes’e basın son olarak f10’a basıp yes diyip çıkın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaptım şu an ancak ne yazık ki hala aynı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoda kocaman S.M.A.R.T. Status BAD yani bilgisayarın Port 0'a takılı olan HDD'si bozulmak üzere. Backup and replace (Yedekle ve yeni bir hdd tak) diyor. Hard diskinizi değiştirin, bu sorundan kurtulursunuz.
  • Sorun hard disk kaynaklı değiştirme vakti gelmiş. Bir de bios pili değiştirin çözülür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.