Şimdi Ara

Blitzwolf BW FYE-7 İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Blitzwolf BW FYE-7 İnceleme

    Blitzwolf BW FYE-7 İnceleme


    Bluetooth Version:V5.0
    Weight:Single Earbud: 5g, Charging Case: 55g, Total Weight: 65g
    Frequency:2.402GHz-2.480GHz, Class 2
    Battery Capacity:Earbud: 50mAh Polymer Battery Each, Charging Box: 500 mAh Polymer Battery
    Sensitivity:97±3dB
    Resistance:8Ω
    Dynamic Driver:Double 6mm
    WaterProof: Ipx4

    Selam arkadaşlar. Ürün elime yeni geçti fakat 2 gündür yoğun şekilde kullanım ve birkaç benzer tws ile kıyaslama imkanı bulduktan sonra amatör bir dinleyici olarak kısa bir inceleme yapmak istedim almayı düşünenler için.

    Öncelikle ürünü Banggood'dan vergi dahil 250TL'ye aldım. 17 günde elime ulaştı. Bunu almadan önce Sony WH-CH500 kulaküstü BT kulaklığı kullanıyordum. Öncesinde de EP630-CX300 ve KZ-ED1 gibi kulaklarım vardı. En son kullandığım Sony'yi kulaküstü pedi olmayışı ve ses yüksekliğinin spor salonundaki müziği nispeten bastıramayışı nedeniyle satmıştım (bu arada güzel kulaklıktır, her anlamda dengelidir. Yazının sonunda anlayacaksınız, freebuds'ın kulaküstü versiyonu diyebilirim.) Onun yerine yine bunlar gibi bas ağırlıklı, yüksek ses çıkışı olan bir kablosuz kulaklık arayışına girdim. Aslında KZ SZ10 Pro almayı düşünüyordum. İyi yorumlar okusamda genelde dengeli ve basslarının nispeten "normal" denecek düzeyde olduğu söylenince fiyatı da aptx kablosu ile 350TL'ye gelince (vergi hariç) Blitzwolf FYE-7'ye bakmaya başladım.

    Gelelim FYE-7'ye... Kutu içeriğinden vs. bahsetmeyeceğim internette mevcut. Bunun dışında şarj kutusu gayet solid duruyor yani sağlam ve alt kısmı metal gibi sert ve soğuk bir maddeden yapılmış. Fakat kulaklıklar nispeten daha kalitesiz bir plastikten. Kulağa oturma açısından bir sorun bulunmuyor. 3 adet pedi var. Uygun ped ile tam izolasyon sağlayabiliyorsunuz. Fakat şunu söylemek istiyorum bazı incelemelerde "kulaklığı taktım şimdiden kendimi duymuyorum dışardan hiçbir şey gelmiyor" gibi bir durum yok. Fakat bu durum müziği açana kadar geçerli. İlk başta cihazın ses seviyesi orta seviyede geliyor. Sağ kulaklığa çift çift basarak arttırıyorsunuz en sona gelince müziği kesmeden ufak bir dıt ile uyarı veriyor. (Sony'de bu durum kötüydü. Son seste müziği kesip bildirim yapıyordu.) Bunun dışında uzun basmada ileri geri ve 3 tıkta asistan açma gibi klasik özellikleri var. (Şarkı değiştirme uzun basma ile oluyor ve biraz uzun basmanız gerekiyor bu kötü olmuş.) Her iki kulaklıkta da mikrofon var ve tek tek kullanılabiliyor. Kulaklıkları kutudan çıkardıktan sonra telefonun bt si açıksa direkt eşleşiyor ve bundan sonra bir daha bir tuşa basmanız gerekmiyor. Kutunun kapağını açıp kulaklıkları çıkarmanız yeterli. Otomatik bağlanıyor. Anlık... Geri kutuya koyup kapağı kapatıyorsunuz ve bağlantıyı kesiyor. Pratik... Gelelim performansına.

    Denemeyi genelde hepimizin kullandığı Spotiyf üzerinden yüksek kalite seçili şekilde yaptım. Bas-Tiz-Mid olarak ayırmayacağım zira o derecede müzik kulağım yok fakat tizlerin baslarla birlikte çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Bu "zırıtılı" bir tiz veya "boğuk" bir bas anlamında değil, fakat bu iki uç nokta midleri biraz arka plana alıyor. Arada kalan enstrümanlar bu ikisi arasında geziyor biraz. Solist gayet net ama back vokal fazla geri planda, basların uğultusunda kalıyor. Özellikle Airpods2 gibi aşırı tiz tarafta kalmıyor. Biraz derinden ama melodinin arkasında da kalmayacak şekilde geliyor (Daha sonra karşılaştırma yapacağım). Benim gibi nu-metalden rNb'ye kadar her çeşit müziği dinleyen biri iseniz eqo ayarlarından kulağınıza uygun gelecek şekilde ayarlamayı nispeten yapabiliyorsunuz zira kulaklığın iki adet dinamik sürücüsü ile bunun için yeterli kapasitesi var. Yani bu olanağı size sağlıyor. Ancak rock ve metal müzik dinleyenleri uzun süreli kullanımda rahatsız edebilir. Tizler de tıpkı baslar gibi güçlü olduğu için elektro gitarda biraz kulak tırmalama durumu var (cızırtı değil) ve sesi 1-2 tık azaltarak kullanmanız gerekiyor. Özellikle AC/DC tnt'de, dinlerken çok zorlandım ve sesi azalttım. Ama mesela Wiz Khalifa on my level veya Drake nonstop'da inanılmaz bas vurduğunu söyleyebilirim. Rock müziklerin tizleri gibi rahatsız etmiyor. Benim gibi alışkınsanız dinlemesi çok zevkli ama tabii uzun süreli olursa kulağa çok zarar verir söylemeliyim. Daha çok rNb ve hip hop ya da dubstep tarzı müzik dinleyenlere uygun olduğunu söyleyebilirim. Ancak yukarıda dediğim gibi çok güçlü bas vurduğu için 5 saat gibi bir kullanımdan sonra bende şiddetli baş ağrısına sebep oldu. O derece güçlü bir kulaklık.

    5 saat aralıksız dinleme yapıp kulaklığın üzerinde gelen şarjını bitirdikten sonra bir süre burn-in'e bıraktım (evet her kulaklık vaat edildiği gibi 5 saat çalıyor, güzel bir süre.) Biraz da konser performanslarına bakayım dedim. Muse ve Imagine Dragons canlı performanslarında bana pek doğal geldiğini, o ortamın hissini yansıttığını söyleyemem. Bir hocamız SZ10 Pro için bu konuda iyi yorumlar yapmıştı, bunun o derece olabileceğini düşünmüyorum zira tizler ve yoğun baslar arasında kayboluyor vokal ve enstrümanlar.

    Gelelim Airpods2 ve Freebuds lite ile arasındaki farka. Şu an en düşük fiyat olarak fye7 399TL, freebuds lite 569TL ve airpods2 859TL TR fiyatı olarak. Buna göre okumanızı tavsiye edeceğim:

    Arkadaşlar uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Arada uçurum var... Bu net bir gerçek. Bir youtube sayfası bu kulaklıkları puanlamıştı ve airpods ile freebudsa 7,5 gibi bir puan verirken fye7'ye 6 gibi absürd bir rakam vermişti. Açıkça söylüyorum böyle bir şey mümkün olamaz. Sıralama yapmam gerekirse içlerinde en dengeli ve temiz sesi veren freebuds fakat en yüksek ses çıkışını, bası veren ve buna rağmen izolasyonu sağlayan fye7'dir bu tartışmasız bir konu yani. Airpods2 zaten tam bir facia. Böyle söylemem bir çoğunuzu kızdırabilir fakat profesyonel olmaya gerek yok. Çoğunluğu tizlerden oluşan, basları yeterli olmayan ve midleri orta seviyede bir kulaklık. Hatta ilk airpodsla dinleyip daha sonra freebuds ve fye7 ile dinlediğim bir çok şarkıda keşfetmediğin enstrümanları dinledim aa bu da varmış arkada diye. Örnek olarak Ersay Üner nokta şarkısında 00:27'den sonra çıkan klavye sesleri airpodsta nerdeyse yok. O derece... Zaten kulak içi denilemez ve dışarı çok ses veriyor. Bu konuda yüksek ses çıkışına sahip olmasına rağmen en izole olan fye7. Eğer 3'ü aynı fiyatta olsaydı freebuds ile fye7 arasında kalırdım. Her açıdan dengeli bas mid ve tiz verebilen, kalite arayan freebuds alabilir ama yüksek ses ve güçlü bas isteyen biri de fye7 alabilir. Ama kesilikle airpodsun o paralara değer bir tarafı yok. Ha mikrofon açısından en iyisi apple. Yani konuşma yapacaklar airpods alabilir. Bu konuda fye7 sadece iş görür. Karşı taraf sizin kulaklıktan konuştuğunuzu anlıyor. Ha berbat mı, değil ama apple kalitesinde de değil kesinlikle...

    Film izlemedim fakat youtube'da altyazılarda bir gecikme söz konusu değil gayet akıcı ve aynı senkronda gidiyor.

    Sonuç olarak bu kulaklık, içlerinde en ucuz olanı, terlemeye karşı su geçirmez özelliği var ve gerek ses çıkışı gerek de basları ile birçok amatörü tatmin eder. Özellikle benim gibi sporda gaz müzik takılıp, terlemeden etkilenmeyen ve şarjı uzun giden bir kulaklık arıyorsanız 250-399TL aralığında bu kulaklığı tercih edebilirsiniz.

    Bu arada almadan önce bilgilerini esirgemeyip beni yönlendiren @not_recommended, @Mair ve @alexander vasilievich'e teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 24 Şubat 2020; 2:59:56 >







  • Deneyimleriniz için teşekkürler hocam. Bir hafta öncesine kadar zs10 almayı düşünüyordum hatta sipariş verme adımında 'dur ya bi daha araştırayım' dedim ve ne yazık ki fye7 çıktı karşıma. Ne yazık ki diyorum çünkü 1 haftadır hala sipariş veremedim. Ve dolar kuru sebebiyle fiyat her geçen gün artıyor.


    Tabi fye7 yi araştırmaya başlayınca belli başlı rakipler de çıktı ortaya.

    Fye8, syllable s101, qcy t5, fye7 ve kz zs10

    Gerçekten zor bir karar. Bir kulaklık alıp beğenmedim, yarı fiyatına ikinci el olarak satıp yenisini alayım deme lüksüm yok. Bütçem kısıtlı bu konuda. Ama almışken de aradaki 50 100 lirayı karşılayabilirim. (s101 ve zs10 arasındaki.)

    İzlediğim ve okuduğum birçok yerde s101 ile fye7 nin performansı neredeyse aynı denilmiş. Ancak izlediğim incelemelerde s101 in mikrofon kalitesinin bir tık üstün olduğunu gördüm. Bunun yanında aptx, fye7 de yokken s101 modelinde var. Ve s101in şarjı daha uzun süre gidiyor.
    Yine de incelemeyi yapan arkadaşa sorduğumda bana fye7 yi önerdi. Her anlamda s101 , fye7 ye karşı daha iyi duruyorken böyle bir öneri aklımı karıştırdı açıkçası.

    S101 ve fye7 arasında gidip gelirken şekillerini pek beğenmediğim için aklım bi yandan fye8 e gidiyor. Diğer yandan zs10 gibi çok övülen bir kulaklığın olması işlerin iyice birbirine girmesine sebep oluyor. Gerçekten hiç karar veremiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEAME

    Deneyimleriniz için teşekkürler hocam. Bir hafta öncesine kadar zs10 almayı düşünüyordum hatta sipariş verme adımında 'dur ya bi daha araştırayım' dedim ve ne yazık ki fye7 çıktı karşıma. Ne yazık ki diyorum çünkü 1 haftadır hala sipariş veremedim. Ve dolar kuru sebebiyle fiyat her geçen gün artıyor.


    Tabi fye7 yi araştırmaya başlayınca belli başlı rakipler de çıktı ortaya.

    Fye8, syllable s101, qcy t5, fye7 ve kz zs10

    Gerçekten zor bir karar. Bir kulaklık alıp beğenmedim, yarı fiyatına ikinci el olarak satıp yenisini alayım deme lüksüm yok. Bütçem kısıtlı bu konuda. Ama almışken de aradaki 50 100 lirayı karşılayabilirim. (s101 ve zs10 arasındaki.)

    İzlediğim ve okuduğum birçok yerde s101 ile fye7 nin performansı neredeyse aynı denilmiş. Ancak izlediğim incelemelerde s101 in mikrofon kalitesinin bir tık üstün olduğunu gördüm. Bunun yanında aptx, fye7 de yokken s101 modelinde var. Ve s101in şarjı daha uzun süre gidiyor.
    Yine de incelemeyi yapan arkadaşa sorduğumda bana fye7 yi önerdi. Her anlamda s101 , fye7 ye karşı daha iyi duruyorken böyle bir öneri aklımı karıştırdı açıkçası.

    S101 ve fye7 arasında gidip gelirken şekillerini pek beğenmediğim için aklım bi yandan fye8 e gidiyor. Diğer yandan zs10 gibi çok övülen bir kulaklığın olması işlerin iyice birbirine girmesine sebep oluyor. Gerçekten hiç karar veremiyorum
    Ben de uzun sure ikilemde kaldım. Zira ayni durumdayız. Gerci su ekonomi ile kulaklığı satarken zarar etmen zor. Ama fazla da düşünmeye gerek yok. Sz10 pro ile aralarında 100 lira fark var. S101 daha iyi diyorlar, şahsen ben rengini begenmedigim icin almamıştım (sadece mavisi vardi). S101 alabilirsiniz. Su zamana kadar neden sz10pro almadim demedim hic. Daha kaliteli olduğuna yurekten inanıyorum fakat, mesela bunu cikarip diger kulakici kablolu kulaliklarimi takinca dinleyesim gelmiyor çünkü basslari az. Sz10pro icin de basslari fye7 kadar güçlü olmayacağı için şu saatten sonra niye sz10 pro almadim demem açıkçası. Karar sizlerin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tshangedd -- 8 Nisan 2020; 13:0:9 >
  • Lee-on! kullanıcısına yanıt
    220 tl ye bir internet sitesinden aldim,
    Orjinal jabra senniser bose gibi degil ama idare eder. Oyunlardaki ses kalitesi daha iyi youtube musik e gore.

    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/160016/(36cac776-ec42-40e7-b24d-d0a80359b5e5.jpeg, 2592, 3840, 5D5550)[/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 10 Şubat 2021; 7:46:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.