Şimdi Ara

Şubat ayı sıcak dalgası, Antarktika’da rekor sıcaklıklara neden oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Küresel ısınmanın etkilerinin en yoğun yaşandığı yerlerden biri de Antarktika kıtası. Şubat ayı içinde etkili olan ve 4-13 Şubat tarihleri arasındaki rekor değerlerle kıtanın en sıcak dönemi olarak kayıtlara geçen aralıkta, kıtanın belirli bölgelerinde dramatik değişiklikler yaşanmış.



    Landsat 8 uydusunda bulunan Operational Land Imager (OLI) isimli görüntüleme aygıtı tarafından elde edilen görüntülerde bölgede bulunan Kartal Adası’nın yaşadığı değişim gözler önüne serilmiş. Aşağıda yer alan fotoğraflarda da görülebileceği üzere 4 Şubattan 13 Şubat’a uzanan sadece 9 günlük sürede ada, üzerinde bulunan karın %20’sini kaybetmiş.





    Antarktika’da konuşlu bir gözlem istasyonunca 4 Şubat tarihinde ölçülen sıcaklığın 18.3 santigrat derece olduğu ifade edilirken tespit edilen bu değerle kıtanın en sıcak gününü yaşadığı belirtiliyor.



    10 cm kalınlığındaki kar tabakasının kaybolduğu kıyı kesimlerine ilave olarak, adanın orta bölgelerinde ise eriyik gölleri oluştuğu görülüyor. Erime kaynaklı oluşan suyun kar örtüsünü ıslatmasıyla oluşan söz konusu şekiller, 2.33 kilometrekare büyüklüğe varan gölcükler oluşturmuş. Nichols College’da görev yapan buzul bilimci Mauri Pelto ortaya çıkan manzara karşısında yaptığı değerlendirmede, “Eriyik göllerinin Antarktika’da bu kadar oluştuğuna hiç tanıklık etmemiştim. Bu tür olayları Alaska ve Grönland’da görürsünüz ama Antarktika’da pek değil.” İfadelerini kullanmış.



    Ayrıca Bkz.Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamak isterken öldü: Çılgın Mike'ın roket macerasında hazin son



    Yaşanan bu olay karşısında Pelto’nun dikkat çektiği bir başka husus daha bulunuyor. Pelto bu konuda ise “Şubat ayında yaşadığımız bu olay tek başına çok da anlam ifade etmiyor. Ancak bu ve benzeri değişimler artık çok daha sık olmaya başladı.” tespitini yapmış. Antarktika’nın içinde bulunduğu yaz dönemine bakıldığında kıtanın Şubat ayında maruz kaldığı sıcak hava dalgası, üçüncü önemli erime olayı olarak dikkat çekiyor. Uzmanlar, bunların diğer ikisinin ise Kasım ve Ocak aylarında gerçekleştiğini ifade ediyor.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Şubat ayı sıcak dalgası, Antarktika’da rekor sıcaklıklara neden oldu
    Şubat ayı sıcak dalgası, Antarktika’da rekor sıcaklıklara neden oldu







  • Her gün, her ay yeniden rekor kiriliyor. Gittigimiz yol, yol degil.

  • Bu haberler beni çok üzüyor, küresel ısınma adına aciziyetimden de çok rahatsızım. Bir takım bilimsel gelişmeler içime su serpse de, gelecek çok iç açıcı gözükmüyor. İnsanoğlunun bu tehlikeli gerçeğe göre acil işbirliği ve çabalara girmesi gerekmektedir. Ülkemiz bu konuda, her konuda olduğu gibi oldukça geri seviyededir. Dilerim çok geç kalmadan daha iyi çalışmalar yapılabilir.

  • Türkiye den bir ekip şubat ayında Antarktika'ya ulaşmamış mıydı.. Nasıl denk geliyor arkadaş, her yerde problem var..

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Acaba merak ediyorum. Ülkemiz bu konuda geri derken hangi konularda? Diğer ülkelerin durumu şuan ne konumda ve biz onşara göre gerideyiz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    Rüzgar ve güneş enerjisi konusundaki çalışmalar. Yani karbon salınımını azaltmak adına, yenilenebilir enerji konusundaki yapılan çalışmalardır. Bizim en iyi başarımız sanayide geri kalmış bir ülke olarak, sanayileşmiş ülkelere kıyasla atmosferi daha az kirletmek olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 24 Şubat 2020; 10:41:59 >
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    anladım , yalnız dünya enerji ihtiyacını sadece yenilenebilir enerji ile karşılayabilecek miyim?

    Salınan karbon salınımını geri dönüştürme gibi bir şey olabilir mi ? Ne bileyim farklı bir gazla etkileşim gibi bir şey yaptırılıp azaltılma durumu olabilir mi ?

    Not: Bilmediğimden soruyorum , sizinde bilginiz varsa biraz olsun bilgilendirme iyi olur diye.
  • dünya şu an cahiliye döneminde her şeyi bilip gene para derdine düşmek sanki gidecek başka dünya var bencillik üst safhada
  • Çözüm basit.Çevreye zarar veren her şeyden vazgeçilecek.Arabalarımızdan, bilgisayarımızdan ve konforlu yaşamlarımızdan vazgeçmek zorundayız.Ha bunun olabilirliğine %0 ihtimal veriyorum.Yok oluşumuza doğru emin adımlarla gidiyoruz.Bireysel olarak elimizden bir şey gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 24 Şubat 2020; 14:58:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    Her şeyden önce sorup, sorgulamanız güzel bir şey. Günümüzde karbon salınımını azaltacak bilinen iki yol var. Biri güneş, rüzgar ve dalga enerjisinden elde edilecek elektriğin bataryalar yolu ile kullanılması, ikinci yol ise yine güneş veya rüzgar enerjisinin hidrojen olarak depolanması ve hidrojen yakıt pilleri ile gerekli yerlerde elektriğe dönüştürülerek kullanılmasıdır. Bunların dışında yağmur ve havanın neminden elektrik üreten tasarımlar da oluşturulmuş ve deneme safhasındadırlar. Donanım Haber'in yeni bir makalesinde de bu konu anlatılmıştır ve yenilenebilir kaynakların 2050 yılında dünyanın tüm enerji ihtiyacını karşılayabileceği öngörülmektedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanhan68

    dünya şu an cahiliye döneminde her şeyi bilip gene para derdine düşmek sanki gidecek başka dünya var bencillik üst safhada
    Dünya'yı korumak için keşke herkes birleşse bazı önemli konularda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galaxy. -- 24 Şubat 2020; 19:58:27 >
  • Galaxy. kullanıcısına yanıt
    maalesef hep para para ölüp gidecekler hala üç kuruş servetlerine fazla koyma derdindeler.
    dünyaya doğada tek zararlı türü insandır her şeyi yok ediyorlar hemde güya en akıllısı .

    böyle çok düşünen var ama devlet yönetimleri buna izin vermezler. gene paradoks ki bunlara oy verirler.
  • Antartika kaynakları için yamyamlar hazır şekilde bekliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 25 Şubat 2020; 15:50:58 >
  • bize huzur verilmeyen yar olmayan dünya gavurlarada yar olmasın bütün kutuplar erise dünyayı sel götürse umurumda olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.