Şimdi Ara

NASA, Venüs Rover aracının engelden kaçınma sensörü için ödüllü yarışma düzenliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • NASA, gezegen yüzeyindeki farklı jeolojik birimleri araştırmak ve incelemek, gezegenin evrimini anlayabilmek için gelecekte Venüs'e göndermeyi planladığı aracın engellerden kaçınmak için gerekli olan sensör geliştirme programıyla alakalı bir yarışma başlattı



    Ayrıca Bkz.Samsung, koronavirüs vakası sebebiyle Güney Kore'deki fabrikasını kapattı



    AREE adı verilen ve rüzgarla çalışacak olan Venüs gezgini, gezegende aylarca kalıp orayı daha iyi anlayabilmemiz için birçok bilimsel veri toplayacak. Bu misyonu sırasında önüne çıkan engelleri tespit edebilmesi önemli bir noktadır. Zor şartlar altında çalışacak olan AREE için NASA, sensör geliştirme konusunda birçok fikire ulaşmak istiyor.





    NASA'nın Jet İtiş Laboratuvarı'nda geliştirilen Venüs Rover aracı için başlatılan yarışmada birinci seçilen projeye 15 bin dolar, ikinci seçilen projeye 10 bin dolar ve üçüncü seçilen proje için 5 bin dolar ödül verilecek.








  • venusun sicakligini ve basincini dusununce o sartlara dayanabilmesi icin klasik silikon chiplerin otesinde yeni nesil farkli materyallerden yapilmis yari iletken elektronigi ve sensorler gerekir. bunun disinda venuse gonderilcek hersey bir saatin altinda calisamaz hale gelecektir.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Şu an güneşe gönderilmiş sondalar mevcut. O sondalar Venüs yüzey sıcaklığından daha sıcak ortamda çalışacaklar. Isı kalkanları ile bir şekilde hallederler bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Online katılım yapabiliyor muyuz? Katılım nereden gerçekleşiyor? Bu bilgileri de konu üzerinde belirtirseniz sevinirim.

  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    gunesden gelen isi tek yonden geliyor, iyi bir kalkanla engellendiginde arkasi soguk uzay boslugu. venus ise kapali firin gibi. 400-500 derece sicakligi ile merkurden bile daha sicak. elektronikler calisirken kendi urettikleri isiyi atabilecekleri bir yer yok. en iyi kalkan bile sonsuza kadar isiyi engelleyemez, eninde sonunda yavas yavas sizmaya baslar. sogutma sistemleriyle, isi kalkanlariyla arac bir sure calisabiliyor ama simdiye kadar venuse bir kac saatden fazla dayanabilen arac olmadi. nasa bunun icin yeni yari iletken elektronikleri uzerinde calisiyor. silikondan farkli malzemeler kullanarak o sicakliklarda surekli olarak calisabilecek bir arac yapmak istiyorlar.
  • Yeni bir element oluşturulması gerekiyor koruma kalkanı için... en az 20-30.000 dereceye dayanabilecek..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.