Şimdi Ara

Google: 'Android lisansı olmayan Huawei cihazlara Google uygulamaları yüklemeyin!'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ABD'li teknoloji devi Google, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında ABD hükumeti tarafından kara listeye alınan ve bu bağlamda Android lisansı iptal edilen Huawei'nin mevcut durumuyla ilgili bir destek makalesi yayınladı. Android Yardım Topluluğu'nda yayınlanan makalede, Android lisansı bulunmayan Huawei ürünlerine sahip kullanıcılardan, cihazlarına herhangi bir şekilde Gmail, YouTube, Google Maps ve Play Store gibi Google uygulamalarını yüklememeleri istendi. 



    Tüm bu olup bitenler karşısında bir karmaşa olduğunu açıklayan arama devi Google, yeni Huawei cihazlarında (16 Mayıs'tan sonra duyurulan) Google uygulama ve hizmetlerinin kullanılıp kullanılamayacağı hakkında birçok soru aldıklarını ve bu noktada kafa karışıklığını gidermek istediklerini belirtiyor. 



    Ayrıca Bkz.Android 11 ile birlikte kameraya erişim kolaylaşacak



    Gerekçe: Güvenlik



    Google Play yasal direktörü Tristan Ostrowski tarafından hazırlanan makalede hiçbir şekilde Google uygulama ve hizmetlerinin "sideload" olarak yüklenilmemesi konusunda kullanıcılar uyarılıyor.



    Ostrowski, “Odak noktamız, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca Huawei cihazındaki Google kullanıcılarının güvenliğini sağlamak.” dedi ve açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Google'ın mevcut cihazlardaki uygulama ve hizmetlerine çeşitli güncellemeler sağlamak için ABD hükümetinin yönetmeliklerine uygun olarak Huawei ile çalışmaya devam ettik ve buna izin verildiği sürece devam edeceğiz.”



    Bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere 16 Mayıs 2019'da veya daha önce piyasaya sürülen Huawei ürünleri, mevcut durumdan hiçbir şekilde etkilenmiyor. Ancak asıl sorun bu tarihten sonra piyasaya sürülen cihazlarda baş gösteriyor. Zira 16 Mayıs'tan sonra piyasaya sürülen Huawei cihazlarının Android lisansı bulunmuyor ve "sertifikasız" olarak kabul ediliyor. 





    Google da bu durumdan ötürü lisanssız Huawei cihazlarını "sıkı" güvenlik kontrollerinden geçiremediğinin ve cihazları olası tehlikelere karşı koruyan Google Play Protect yazılımını önceden yükleyemediğinin altını çiziyor. 



    Bu noktada Gmail, YouTube, Google Maps ve Play Store gibi Google uygulama ve hizmetlerinin sertifikalı olmayan bu cihazlara yüklenilmemesi gerektiği ifade ediliyor. Çünkü şirket, bu uygulamaların doğru çalıştığını ve kötü amaçlı yazılım içermediğini garanti edemediklerini dile getiriyor. Konuya ilişkin Google makalesindeki ifade şu şekilde:



    "Sideload olarak yüklenen (APK yoluyla elle yüklenen) Google uygulamaları güvenilir bir şekilde çalışmaz. Çünkü bu hizmetlerin; güvenlik riski oluşturabileceğini düşündüğümüz, onaylanmamış cihazlarda çalışmasına izin vermiyoruz. Google uygulamalarını sideload olarak yüklemek, kullanıcı güvenliğini ve gizliliğini tehlikeye atacak şekilde değiştirilmiş bir uygulama yükleme riski de taşır."










  • Zaten nereye kadar engelleyebilir ki? Piyasada rootlanmayan telefon yok gibi bir şey. Rootlu telefonla da telefonu farklı bir cihaz gibi göstermek işten değil. Dahası google'ın bunlarla mücadele etmesi imkansız çünkü işe aldığı her kişi onlara maliyet olarak dönecek ve bütün geliştirmeleri yavaşlatacak, karşılarında ise ise onların önlemlerini bypass etme işini gönüllü olarak yapacak binlerce insan olacak.

    Mesela ben youtube'u premiumu apk olarak kullanıyorum yaklaşık 8-9 aydır aynı apk yi kullandım şimdi yeni güncellenmiş versiyonunu çıkardılar onla devam ediyorum bütün yeni özellikleri içeriyor ve reklamsız. Bunu bile engelleyemiyorlar.
  • Adamlar canının derdine düşmüş Google sırtlan gibi et koparma peşinde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sallapati bi açıklama olmuş bu bütün apk lar için geçerli zaten. Demek ki huawei cihazlar için engeleme yapamıyor şu an.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu google kadar ****** firma varsa facebooktur. İşleri güçleri tüketici ve kullanıcıları kullanmak diğer firmaları devre dışı bırakmak. Müslüman karşıtlığı da ayrı konu

  • Biz engellemeye çalışıyoruz, sizde bi omuz atın demek istemiş, gııgıl abi...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düşenin dostu olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya şu Çin piyasasının yükselişini bu şekilde durduramayacak ve bu tip etik olmayan suni problem, ve güvenlik açığı gibi siber sahte yalanlar üretim, adamların sana nasıl geriden gelip, nasıl daha bütçe dostu nasıl daha akıllı telefon yapabildiğine şaşırmıyorsun da bu tip gereksiz, herkesin kör gözün parmağına bildiği şeyleri uyarı da bulunuyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gayri resmi olarak yüklemenin mümkün olduğunu duyurmak için bundan iyi yöntem olamazdı. Çünkü onlar da para kazandıracak. Çekirdek bazında engellemesi mümkün değil. Yapmasi da aptallık olurdu zaten. Çünkü google uygulama paketi sadece üreticilere açık ve gapps bunları diğer markalardan ve play store güncellemelerinden çekiyor. Bu nedenle engellemeyi uygulama üzerinden yapmaya çalışsa bile bir yolu bulunur. E, Android'in de açık kaynak lisansı var yine istediği kodu ekleyemez. Bu nedenle sadece uğraşmak istemeyen kullanıcıları engellemiş olur ön yüklü olmayınca.

  • SEİCO kullanıcısına yanıt
    engellemesi imkansiz
  • SEİCO kullanıcısına yanıt
    engellemesi imkansiz
  • Dunyanin en buyuk bilgi hirsizi google olabilir mi acaba?

  • Bunu 10 yıldır custom romlar içinde söylüyorlar. Ne farkı var? Bakın alın Huawei cihaz isterseniz Google uygulamaları yükleyin demenin bi yolu olsa gerek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google güvenilir bir şirket olsa dedikleri mantıklı. Android müşterileri adına gelen cihazları inceler. Açık kapı varmı, arka planda verileri bir yere gönderiyor mu? Biz de Huawei cihazları inceleyemiyoruz, bilgileriniz güvende değil der. Ama kendileri güvenilir olmayınca söylediklerinin bir anlamı olmuyor. Keşke öyle bir kurum olsa da cihazları güvenlik açısından adam akıllı incelese.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kim takar google'ı
  • Tamam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peki google amca

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Huawei kullanıcılari: Tmm kanka

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mate 30 candir gerisi heyecan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bi nevi sistemi hackleme yöntemi yasal değil bunu yapan kişilere bile istese sıkıntı çıkarır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu aciklamadan sonra huawei satislari patlar demekki yuklenebiliyormus kosun huawei ye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.