Şimdi Ara

idlib'te Rus hava saldırısı 8 şehit daha

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • twitterda böyle bir söylenti dolaşıyor umarım yalan haberdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 21 Şubat 2020; 21:55:15 >



  • sayı artabilirmiş
  • 3. dünya savaşı yakındır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    sayı artabilirmiş
    artmaz umarım
  • Kaynak neresi, benim Twitter'da takip ettiklerim yazmamış büyük ihtimal yalandır
  • Çok normal. Saldırı yapan taraf iki kat daha ağır kayıplar verir. Savaş bu, ölen de olacak kalan da olacak. Askerler oraya şehit olma riskini göze alarak gönderiliyor. Şehit olmaktan, ölmekten korkan varsa, oraya gitmez. Zaten korkanın da orada işi olmaz.

    Umarım karşılığını veririz.
  • Aktroller damlamış kuçu kuçulara maaşı yatmış demek ki
  • Murad Abi kullanıcısına yanıt
    bir savaşta
    -amaç
    -ne kadar süreceği
    -nereye kadar ilerleneceği
    gibi üç temel kriter vardır
    bana bu savaştaki kritelerleri tek tek söyler misin ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skynet

    bir savaşta
    -amaç
    -ne kadar süreceği
    -nereye kadar ilerleneceği
    gibi üç temel kriter vardır
    bana bu savaştaki kritelerleri tek tek söyler misin ?
    Şam rejimi var. Bu rejimin sürdürdüğü askeri harekat, hava operasyonları sivil halkı çok olumsuz bir şekilde etkiliyor. Şam rejimini havadan ve karadan destekleyen Rusya ve İran da kaçınılmaz bir şekilde bu savaş suçlarının parçası olmaya devam ediyor. Rusya’nın Şam gibi bütün rejim muhalifi nüfusu “terörist” olarak görüp görmediği henüz açıklığa kavuşmamış gibi. Bununla beraber, Moskova her geçen gün İdlib’teki rejim oyununun bir parçası haline geliyor. İdlib konusunda Astana ve Soçi Süreçi içinde vardığı mutabakatları ve verdiği sözleri yerine getirmiyor. Bu durum da Moskova’nın da İdlib’te, aynen Şam rejimi ve Tahran gibi, askeri bir çözüm ve etnik temizlik istediği görüntüsünü ortaya çıkartıyor.

    Rejimin daha önce ülkeden “temizlediği” (kaçmaya zorladığı) 6 milyon kadar Suriyelinin zaten 3,6 milyonu Türkiye’de yaşıyor. Türkiye’nin yeni bir Suriyeli sığınmacılar krizini kaldırma “imkanı” yok. Ancak, Şam rejimi İdlib’te saldırganlığını arttırdıkça Türkiye sınırındaki “derme çatma” kamplardaki Suriyeli sayısı ve Türkiye üzerindeki baskı artıyor.

    İdlib sorununun yarattığı insani krizin büyümesi kaçınılmaz olarak Avrupa’yı da etkileyecek. Türkiye sınırda genişleyen kampların daha yaşanılır olmasına gayret gösteriyor. İdlib’in diğer önemi de Suriye’nin batı kısmında rejim muhaliflerinin elinde kalan tek bölge olması. Şam rejimi İdlib’i de askeri yöntemlerle, şiddet kullanarak ele geçirirse Suriye’de siyasi çözüme bir “ihtiyacı” da kalmamış olacak.

    Rusya’nın Şam rejimini desteklediği zaten başından beri bilinmektedir. Şam rejimini yıkılmaktan, Obama Yönetiminin bilgisi ve büyük ihtimalle yönlendirmesiyle, Rusya’nın 2015 yılında Suriye’ye yaptığı doğrudan askeri müdahale kurtarmıştır. Türkiye ise rejime karşı olan Suriye ılımlı muhalefetini desteklemekte, onlarla işbirliği yapmaktadır. Bugün için Türkiye dışında Suriye ılımlı muhalefetine destek sağlayan başka bir ülke kalmamış gibidir. Başlangıçta Türkiye gibi ılımlı Suriye muhalefetiyle yakın ilişki içindeki ABD, Obama Yönetimi sırasında Suriye’deki önceliklerini ve politikasını değiştirmiştir.

    Türkiye ile Rusya’nın Suriye’de birlikte çalışabilmeleri, Ankara ile Moskova’nın birbirlerine karşı açık olmalarını ve verilen sözlerin yerine getirilmesini de zorunlu kılmaktadır. Burada “güven” son derece önemlidir. Türkiye ile ABD arasında Suriye’de “güvenin” yıkılmasında Vaşington’un Suriye’de Türkiye’nin menfaatlerini görmezlikten gelmesinin, Türkiye’ye verilen sözleri yerine getirmemesinin, Vaşington’un Ankara’ya karşı adeta bir “oyalama” taktiği içine girmesinin büyük bir rolü olmuştur.

    Şimdi Moskova’nın İdlib’te aynı tutum içerisine girmesi, bir yandan “ateşkesler” ilan edilirken, diğer yandan Şam rejiminin İdlib sorununu askeri yöntemlerle çözme isteğine ve saldırganlığına göz yumması (Türkiye-Rusya ilişkileri için) büyük bir talihsizlik olmaktadır. Türkiye’nin isteği İdlib’teki ateşkesin Rusya ile birlikte kalıcı hale getirilmesi ve hem Şam rejimini hem de İdlib’teki milis güçlerini ateşkese uymaya Ankara ile Moskova’nın birlikte ikna etmeleri ve zorlamalarıdır. Bu Ankara ile Moskova’nın Suriye sorununun siyasi çözümü için birlikte hareket etmelerinin de yolunu açacaktır.




  • Murad vallahi yoruyorsun abim ya
  • Elalemin topragını ısgale gidersen gul atmalarını bekleme.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.