Şimdi Ara

Artık Cami Yapmayı Bırakın!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle kafir, ateist, din düşmanı diyecek berduşlar için yazayım, elhamdülillah dibine kadar müslümanım. Allah'ın yasakladığı hırsızlık, kul hakkına girme gibi günahlardan kaçınıyorum. dolayısıyla dinime laf edecek adamın dilini ensesinden sökerim. baştan söyleyeyim.



    Artık Cami Yapmayı Bırakın!


    bu köyümüze en yakın okul 4 km.

    Artık Cami Yapmayı Bırakın!


    aynı mahallede 3 cami.



    son yıllarda her köşe başına cami dikilmesi sadece benim mi dikkatimi çekiyor diyordum ki, bugün bir habere rastgelmemle olayın mantık sınırlarını aştığının farkına vardım ve konuyu dillendirmeye karar verdim.

    haberden direkt alıntılıyorum:

    ''Camisiz mahalle kalmasın


    Kuruma bağlı binaların tadilatı için bir yılda 75 milyon lira harcayan Diyanet’in son yıllarda artan etkinliği cami sayılarına da yansıdı. 2006’da 78 bin 608 olan cami sayısı 2017 yılında 90 bine yükseldi. Aradan geçen 11 yılda Türkiye genelinde yaklaşık 13 bin artan cami sayısı ülkedeki nüfus artış hızı oranının da üzerine çıktı.


    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da "Camiler sadece namaz kılınan yerler değil. Mahalledeki çocukların küçük yaşlardan itibaren din eğitimi aldığı yerlerdir. Dolayısıyla hiçbir şehrimizde hiçbir mahalle camisiz kalmamalı” açıklamasıyla cami yapımının süreceğinin işaretini verdi.''https://www.cnnturk.com/turkiye/diyanete-bagli-cami-sayisi-2017de-90-bine-ulasti

    şu açıklamaların kifayetsizliğine bakar mısınız? beyefendinin arzusu her mahalleye bir cami yapmakmış.

    11 senede 12 bin cami yapmış adamlar. kabul edersiniz ki, bunların pek çoğu da öyle şahsına münhasır değil, gayet heybetli camiler. en azından benim etrafımdakiler şekilsiz, birbirinin kopyası, mimarı açıdan hiçbir şeye hitap etmeyen vasat yapılar.

    peki koskoca ülkemizde kaç halk kütüphanesi var dersiniz? 1.146 tane halk kütüphanesine sahibiz. üstelik pek çoğu apartman dairesinden küçük yapılar. yazık, günah. Allah belanızı vermesin.https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/turkiyedeki-kutuphane-sayisi-aciklandi/1224381

    şimdi twitter'dan bir kullanıcıya bakalım. daha önce ak partili olan bu şahıs son zamanlarda gelecek partisini destekliyor. ancak zannediyorum ki parti içinde hala önemli bir yere sahip ve bazı gizli bilgileri kamuoyu ile paylaşıyor.

    ilk paylaşım:https://twitter.com/ankara_kusu/status/1227560347831357440

    olmayan cami için ödenek almışlar.

    sonra:https://twitter.com/ankara_kusu/status/1227689359069138944

    1400 nüfusa 6 cami. hay Allah belanızı versin.

    istanbul seçimlerinde akp için oy isteyen imam:https://twitter.com/ankara_kusu/status/1098161675767857152


    sözün özü, sizce yapılan israf değil midir? hani suudiler gibi oramızdan buramızdan gaz, yağ çıksa; parayı bol bulsak da ne yapacağımıza karar veremesek tamam. ama ülkenin tek kuruşa bile ihtiyacı varken, senelik ortalama 1000 cami yapılması yazık günah değil mi? hayır camiyi yaptın mı bitmiyor ki, mimarisi gereği çok sık bakımdan geçmeli bu yapılar. çatıları çok sık arızalanıyor. minareler sürekli kontrol edilmeli. bir depremde ilk yıkılan hep minareler olmuyor mu? dahası bu camiler için en az 1 imam atanıyor. 6 caminin senelik bakım masrafı en az 100.000 tl dir. 6 imam aylık 5'er bin liradan 360 bin lira alır. yani 1400 kişilik kasaba nüfusu sadece senelere 500.000 lira masrafta bulunuyor. e vergi kaldı mı elde? bu ülkenin binlerce okula, kütüphaneye ihtiyacı var. cami yapmayın demiyorum, ama israftan kaçının, açıp hiç mi Allah'ın kelamını okumadınız yahu!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomthejeer -- 19 Şubat 2020; 19:37:57 >



  • Ben bunu dediğimde İSLAM BEKÇİLİĞİ yapanlar beni dinsiz ilan etti :) Bu forumda kimin dindar kimin dinsiz olduğuna hatta cennete cehenneme gideceğine kadar karar veren insanlar var ve kendilerine MÜSLÜMAN diyorlar... ALLAH İSLAM'ı bunlardan korusun ne diyeyim.
  • olur mu ? ya okul yapılırsa, ya ülkeye yararlı bir yapı inşa edilirse ?

    allah muhafaza.
  • Diiinimissssss.


    * * *

    Bi de şöyle bişey var. Bu kitle öyle bi zır cahil ki aman aman. En ufak bir şeyi eleştir, küt CEHABELİ sanıyolar. Ben parti tutmuyorum hıyar! Ama düşünemiyo. Eğer akepeli değilsen CEHABELİSİN demektir beyin bu kadar basıyo. Bir de mesela ben düzgün konuşan birisiyim, beni gerçekte görseniz haber spikeri sanırsınız. Bu şekilde biraz bilgiye dayanan birşeyler anlattım mı hoopp yine CEHABELİYİM. Solcuyum. Öyle sanıyolar. Ulan bizde bi sorun olamaz mı diye düşünecek beyin enerjileri yok. Bunun örnekleri ile çok karşılaştım. O yüzden susa susa içime ata ata sinir hastası oldum. Küfürbaz haydo gibiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 19 Şubat 2020; 19:49:26 >
  • Yook efendi,bize daha fazla cami lazım.En az 11 minareli falan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 19 Şubat 2020; 19:54:32 >
  • Gerçekten israf...
  • Hayret konu tutmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.