Şimdi Ara

Ekran kartı termal macunu Hk. Ve pc donması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 7 ay önce kardeşim için bir PC toplamıştım. Bu konularda pek bilgim yoktu video izleye izleye PC topladım, ve hangi bir sorun ile karşılaşmadım. Şuan PC 2-3 günde bir özellikle kasayı sallayınca donma oluyor ekran öylece kalıyor reset atmak gerekiyor. Şöyle bir şeyde fark ettim PC masasında klavye yerinde bulunan demirleri bir birine sürtüğüm zamanda donuyor elektirik ile ilgili bir şey olabilir mi ? Donma kasayı hareket ettirincede oluyor ayrıca donunca fanlarda hızlanıyor buda beni ısıdan şüphelendirdi. kasanin içini kontrol ediyim dedim biraz tozlanmış, işlemci termal macunu kurumuş, ancak bu konularda pek bilgim olmadığı için ekran kartının macununa bakamadım. Riskli olarak görüyorum sizce riske değer mi? İşlemci macununu değiştirebilirim ancak ekran kartı riskli geliyor ayrıca bu donmanın sebebi ekran kartı olabilir mi? Donanım rtx 2060 Ryzen 5 3600 16gb ram. Ekran kartı macununu degiştirmezsen e.kartı yanar mı ? Kardeşim sadece pubg lite ve lost ark oynuyor arada bende lol ve eu4 oynuyorum. Biraz uzun oldu şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • 7 aylik ekran kartinin macunu degistirilmez gerek yok yani. İslemcininde 7 ayda bir degistirilmez ama islemciye acin bakin isterseniz ama ekran kartinı acmaya gerek yok bence. Gerci sorunun bu ikisinden kaynaklandigini sanmiyorum 7 ayda macun kurumaz cunku. İslemci macununu yenileyin ve islemci sogutucunun dogru ve saglam oturduguna emin olun. Daha sonra bosta ve stres testlerdeki ısı degerlerini kontrol edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROUGE44 -- 19 Şubat 2020; 3:39:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya elektrik bağlantı kablolarında yada belleklerde veya e.kartında fln bir temassızlık durumu olabilir, keza böyle küçük sallantıyı bırak, kasaya elinle/ayağınla vursan bile kolay kolay donma durumu olmaması gerekir, mesela bnm kasam masa altında, yerde ve pc başından kalkarken bazen dizimle filan kasaya sağlam şekilde çaktığım çok oluyor fakat hiç sıkıntı çıkartmıyor, anlayacağın üzre senin kasanın bukadar hassas sayılabilecek durumlarda böyle tepki vermesinn sebebi tam temas sağlanmamış bir bağlantı ile alakalıdır.

    PC kapalıyken, kasa fişini çek, tüm kabloları, anakart ve e.kartında, hdd de fln, kısaca nerede ne kablo takılıysa elinle soketlerine tam oturuyormu kontrol et, hatta kabloları bağlı olduları soketlere kablolardan tutarak ta ittir, akabinde bellekleri ve e.kartını da soketine ittir/kontrol et v.s.
  • Arkadaşlar sabah ramleri çıkarıp taktım, üçlü prizi değiştirdim baya eskiydi ve eskiden yanmış babam tamir etmiş bundan olabilir mi? klavye koyduğum bölgedeki demirleri söktüm, kasa şuan salladigimda gitmiyor düzeldi gibi tekrar olursa yazarım, bu arada CPU boşta 24-30 derece normal mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ecthelion007 -- 19 Şubat 2020; 12:22:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Priz ile alakalı böyle bir sorun olmaz, misal priz bozuksa çalışır veya çalışmaz yada arada hiç bir sorun yokken de cihaz kapanabilir gibi durumlar olurdu yani kasayı sallayınca böyle bir sorun prizden kaynaklanmaz.

    Belleklerinde bir temassızlık varmış, muhtemelen slota tam oturmamış tı şimdi oturtmuşsundur, kısaca baştada söylediğim gibi bir temassızlık varmış düzeltmişsindir. Boşta işlemci sıcaklığında da bir sıkıntı yok.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bence en kolayı deprem olurken bilgisayarı kullanmayalım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.