Şimdi Ara

Elon Musk'ın uzay turizmi planı ortaya çıktı: 2021'de başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, 2021 yılı itibarıyla uzay turizmini resmen başlatmayı hedefliyor. SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, bugün konuyla ilgili ilk kez bazı açıklamalar yaptı şirketin uzay turizmi planlarını detaylandırdı.



    SpaceX uzay turizminde, bu alanın tecrübeli broker şirketi olan Space Adventures ile ortaklık yapıyor. Space Adventures daha önce Roskosmos ile beraber çalışmıştı. Roskosmos-Space Adventures ikilisi, tarihin ilk uzay turisti olan Dennis Tito'yu 2001 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'na göndermişti. Amerikalı milyoner Dennis Tito'nun, ISS'de 7 gün kalmak için tam 20 milyon dolarlık bir ödeme yaptığı açıklandı. 





    Uzay turistleri, Uzay İstasyonu'ndan bile daha yükseğe fırlatılacak



    SpaceX'in yeni uzay turizmi planları NASA'dan tamamıyla bağımsız. Bu nedenle şirketin Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) kullanma imkanı yok. SpaceX bunun yerine yeni uzay kapsülü Crew Dragon'u yörüngede geçici bir mini istasyon gibi kullanmayı planlıyor. Gwynne Shotwell, Crew Dragon kapsülü içerisinde dört farklı uzay turistinin beş güne kadar uzayda kalabileceğini açıkladı.



    SpaceX ayrıca uzay turistlerini rekor bir yüksekliğe göndermeyi hedefliyor. Konuyla ilgili konuşan Space Adventures başkanı Eric Anderson, Uzay İstasyonu'nun yaklaşık iki katı yüksekliğine uçuşlar yapacaklarını söyledi. 



    ISS, Yeryüzü'nden ortalama 400 kilometrelik bir yükseklikte bulunuyor. Burada hemen ilginç bir noktaya değinelim: 1960'lı yıllardaki Gemini programından bu yana 400 kilometrenin üzerine çıkan bir astronot olmamıştı (Apollo görevleri hariç). Yani SpaceX'in uzay turistleri, profesyonel astronotlardan bile daha görkemli bir manzara görecek.





    SpaceX-Space Adventures ikilisinin uzay turistlerinden nasıl bir ücret isteyeceği şu an için bilinmiyor. Roskosmos'un turizm uçuşları 25-30 milyon dolarlık bir maliyete sahipti. SpaceX'in bundan biraz daha düşük bir ücret belirleyeceği tahmin ediliyor ancak 10 milyonun altında olması süpriz olur.



    Gwynne Shotwell'in açıklamalarına göre ilk uçuş 2021'in sonlarına doğru yapılacak. Ancak duruma göre uçuşun 2022'in ilk aylarına ertelenme ihtimali de var. Daha sonra düzenli olarak turistler uzaya taşınacak. Özellikle de milyarderlerin bu projeye büyük ilgi göstereceği tahmin ediliyor.








  • Fakirler ölsün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    bu durumda olenler zenginler olabilir. is turizm seferine donecekse cok sayida insan cok sayida firlatilisla uzaya gonderilcek demektir. iclerinden birinin kazaya kurban gitmemesi supriz olur. ha kendi adima firsatim olsa o riski gozumu kirpadan alirim. ayri konu.

  • Daha roketleri yüzde yüz sorunsuz yere inemiyor ki,giden aracın sağlıklı bir şekilde geri dönmesi düşük ihtimal.

  • Bu tarz uzay çalışmalarında %100 nerede ise imkansız bir orandır. Yine de Crew Dragon roket mantığı ile dünyaya geri dönmüyor. Geri dönüş gidişe göre oldukça risksiz. Çok uzun süredir roketler ile ilgili de sorun yaşamadılar. Ama tabi yine de risk çok yüksek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Ben artık çok düşük bir ihtimal dışında roketlerden kaynaklı bir ölüm olacağını sanmıyorum. O eşiği geçti SpaceX. Terslikler mutlaka olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    Daha bu hafta geri dönen starlink uydularını götüren roketleri platform yerine okyanusa iniş yaptı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    4kisiden biri olur gibi yuksek bir oran yok elbet ama ucak gibi guvenli olmadiklarida asikar. Is ticarete donup senede yuzlerce roket firlatildiginda birinden birinde kaza kacinilmaz olacak. Cunku uzaya cikmak cok zor, teknoloji ve muhendislik en limitlerinde zorlaniyor. Ornek vermek gerekirse spacex roketlerinin birazcik daha fazla yakit almasi icin yakiti super soguk halde dolduruyor, gecmis senelerde bir kaza bunun yuzunden olmustu, roket dolum sirasinda patlamisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Orda zaten haklısınız. Tabi ki risk büyük. Ama SpaceX icin konuşuyorum ben. Tecrübe olarak roket konusunda oldukça iyiler. Sayı arttıkça tabi ki hata olasılığı da artacak ama önüne gelen bizde müteahhit olduğu gibi orada uzaya gider gibi bir durum olacağını sanmıyorum. SpaceX in roket konusunda en son ne zaman sıkıntı yaşadığını hatırlamıyorum. Bu yaşanmayacağını göstermez. Ama geldikleri noktayı da gösterir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesin bir çok kişi gider artık uzaya
  • Uzay Turizmine karşıyım. Dünya tarihi boyunca bu kadar israfçı bir topluluk hiç olmamıştır. Piramit inşa eden firavunlar bunlardan daha masum dur. çünkü en azından atmosferi kirletmiyorlardı.

  • Adamlardaki vizyona bak.

  • Ben her zaman roket teknolojisinin ilkel ve riskli olduğuna inanmayı sürdüreceğim. Dilerim insan hayatına mal olacak sorunlar yaşanmaz. Gelecekte nükleer enerjili ve anti yerçekimi itki sistemine sahip uzay araçları en güvenilir teknolojiye sahip olacaktır.

  • şirketin sahibi olarak Elon kendisi uzaya gitmedi, bu işte bir i*nelik var ... :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.