Şimdi Ara

Amerika dil okulu ve kredi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dil okulu için Amerikaya gitmeyi düşünüyorum kredi çekerek. Daha önce bu şekilde gitmiş biri var mıdır ve burdan çektim diyelim ziraat ve vakıfın orada şubesi varmış kredi borcunu orada iken ödeyebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi çektin parayı buldun amaerikaya ayabancı dil okuluna gittin buraya kadar her şey güzell

    Okulda yabancı dil olarak Türçe varsa ne yapacaksın. Amarikada kendi ana dili olan ingilizceyi yabancı dil olarak seçmelerini beklemiyorsun değil mii_?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi çekerek değil ama okulun desteğiyle Amerikaya 1 aylığına dil kursuna gittim, bu yüzden tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. ilk olarak yaşınızı ve eğitim durumunuzu bilmiyorum ancak yurtdışına dil eğitimine gitmek oldukça masraflı bir hamle, bu konuda sizi uyarayım. okulum vize ücretini, dil okulu ücretini, kalacak yeri ve uçak biletini kendisi karşılamasına rağmen orada bulunduğum zaman içinde sadece ıvır zıvır masraflar için 1.500 dolardan fazla para harcadım. Eğer tüm masrafları dahil ederseniz yaklaşık 5.000 dolar kadar bir masrafınız olacaktır. Bunu bilerek kararınızı verin.

    Kredi meselesine gelecek olursak, bazı bankalar eğitim kredisi adı altında kredi veriyor ancak bu miktarda krediyi vereceklerinden şüpheliyim. Yaşınızı tam olarak bilmiyorum ancak üniversite çağında olduğunuzu tahmin ediyorum, ayrıca Amerika'da iken krediyi ödemeye başlamak istediğinizi yazdığınıza göre orada çalışmak istediğinizi tahmin ediyorum. Eğer bunu düşünüyorsanız tamamen unutun. Amerika Göçmen Dairesi yurtdışından gelenler için çok sıkı bir takip politikası uyguluyor (zaten sırf bu kuruma 250 dolar para ödüyorsunuz sizi takip etmesi için). Benim okulum Boston'da idi ve 2 günlüğüne New York'a gezmeye gitmiştim ve hemen bana ulaştılar, az daha deport ediliyordum. Yani kısacası öğrenci vizesi ile orada çalışmayı unutun.




  • Profilinizden anladığım kadarı ile sporcusunuz ve yaşınız oldukça genç. Eğer Amerikaya dil okulu için gitmeye karar verirseniz ve okulu başarı ile bitirirseniz bir çok üniversite sizi kabul ediyor ve sporculara bir çok burs olanağı sağlıyorlar. Amerikaya neden gitmek istediğinizi tam olarak anlayamadım, sadece dil öğrenmek için mi yoksa orada çalışmak hatta yerleşmek için mi gitmek istiyorsunuz bilemiyorum ancak dediğim gibi bu oldukça masraflı bir iş. Ben gittiğim zamanlarda dolar 3.5 civarıydı, şimdi 6 TL nin üzerinde... Normal bir dil okulunun 4 haftalık ücreti 1000 ile 2000 dolar arasında, aile yanında kalmak (homestay deniyor bir ailenin yanında kalıyorsunuz, onlarla sohbet ederek dilinizi geliştiriyorsunuz, bu yüzden çok faydalı) haftalık 250 dolar. Öğrenci Vizesi + Göçmen Dairesi Ücreti 400 dolar, Uçak bileti, ulaşım vs. minimum 700 dolar... Sadece bu masraflar 3500 dolar tutuyor 1 ay için ekstra olarak yemeğiydi gezip tozmasıydı derken 5000 doları çok rahat buluyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.