Şimdi Ara

BU HAKSIZLIĞA DUR DEMELİYİZ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Size Anadolunun herhangi bir şehrinde orta halli yaşam süren , mütevazi hayatları olan Yurdum insanı mehmet bey ile ali beyin hikayelerini anlatayım. İkisinin de 2004 model doblo- transit connect ları var ve bir süredir bu forumu takip etmekte, arada bir de yorum yapmaktadırlar.

    İkisi de araçlarını değiştirmek istemektedir ve kendilerince sebepleri vardır. “Aracım biraz fazla yakıyor- kamyonet sınıfında olduğundan hız limitim düşük veya yenilemek istiyorum “ Düşünceleri vardır. İkisinin de duster haYali vardır. Hem yağmurda çamurda kullanırlar, masrafı azdır.. vs.
    2016 yılında Forumdaki bir topiği görürler “ BU HAKSIZLIĞA DUR DEMELİYİZ “ başlığı vardır. Altında : NEDEN ZENGİN ve FAKİR ADAM AYNI VERGİYİ VERİYOR Kİ yazmaktadır. Konunun içinde onlarca yorum, farklı düşünce vardır. İkisinin de kendince düşünceleri ve yorumları vardır ve bu fikir onlara da mantıklı gelmiştir. Bir mercedes alan adamla sembol alan adam aynı vergiyi vermemelidir. Bu düşünceyi desteklediklerni göateren yorumlar yaparlar. O sıralarda bu tip farklı vergilendirmesiyle ilgili konular peş peşe çıkmaya başlamıştır. Forum uzunca bir süre bunu tartışmıştır. Ve ne hikmetse bu konular konuşulmaya başladıktan 3-4 ay sonra devlet mehmet bey ve Ali beyin serzenişlerini bir şekilde duymuş ve vergi düzenlemesine gitmiştir. Artık mercedes ve duster ın vergi oranları farklıdır. Ancak duster ucuzlamamıştır sadece mercedes in vergisi artmıştır. Mehmet ve Ali bey bu haksızlığa DUR dedikleri için mutlulardır.
    Mehmet bey elindeki bir miktar birikimi ve kredi desteğiyle elindeki aracın üzerine ekleyip hayalindeki duster a kavuşur. Ali bey o sıralar buna müsait olmadığından hayalini ertelemiştir.
    Derken ülkede kur şoku yaşanır Duster ın fiyatı artar... Artık duster bir üst vergi dilimine girer. Hatta düşük vergi diliminde kalan araç sayısı bir elin parmakları kadardır. Mehmet bey zamanlıca aldığı araç için şükrederken , Ali bey yeterli parası olmadığından ve-veya krediye cesaret edemeyip fırsatı kaçırdığından üzülmektedir.
    Ali bey artık sıfır duster hayalini ”ikinci el duster “ olarak revize etmiştir. Araç aramaktadır fakat ikinciel araçlar da onun bütçesinin üzerinde , bütçesine yakın olanlar da aradığı kriterlerin altında kalanlardır.
    Derken düzenli takip ettiği forumda başlık görür “AL - SATÇILAR İKİNCİEL PİYASASINI YÜKSELTİYOR” . Kendisi gibi ikinciel araç arayan insanlar fiyatların yüksekliğinden şikayetçilerdir ve gizli kapaklı bu işin ticaretini yapan adamlara ateş püskürmektedirler. Hem Mehmet bey hem Ali bey kendi fikirlerini dile getiren yorumlar yaparlar, kendileri gibi düşünen insanlar çok sayıdadır. Forumda bir süre daha bunlar konuşulduktan bir kaç ay sonra Yine bir şekilde devlet bu haykırışları görür ve ayaklı galerilere düzenleme getirir, cezalar yazmaya başlar.

    Ülkedeki alsatçıların küçük bir kısmı bu işi bırakmış, kalanları ise resmi belgeli iş yeri açmışlardır. Artık onlar da galericilik yapmakta, bu işi resmileştirmiş ve vergisini ödeyen tüccarlar olmuşlardır. Artık ortada yasadışı hiçbir şey yoktur.
    Mehmet ve Ali bey bu durumda kendilerinin küçük de olsa bir paylarının olduğunu düşündüklerinden kendileriyle içten içe gurur duymaktadırlar.
    Ali bey araç arayışlarını sürdürürken aradığı duster ın fiyatı artmaya devam etmektedir. Bir kaç ay önceyle tek farkı aracı satan tüccar artık vergisini vermektedir ama sattıkları fiyat aynıdır. Bu araçlara bu para verilmeyeceğini düşünüp tekrar sıfır araca yönelmiştir. Fakat aklının kenarında şayet uygun fiyatlı bir duster bulursa almak da vardır.

    Geçtiğimiz senelerde yaşanan fiyat artışları sıfır araçların satış sayılarını düşürmüş, elinde yüklü araç kalan bayiler yeni senede önceden araç depolama işinin ticaretlerinde zararlı olduğunu düşünüp sadece isteğe göre araç siparişi çekmeye başlamişlardır.
    Ali bey araç arayışı esnasında forumda bir başlık görür “BAYİLER 4 ay SONRAYA SIRA VERİYOR, GALERİCİLER SIFIR ARAÇ STOKÇULUĞU YAPIYOR” hemen konuya dahil olur. Birçok kişi Ali bey ile aynı dertten müzdariptir . Ali bey düşünür
    - “demekki bunlar böyle yapmasaydı ben çoktan istediğim araca binebilecektim.” der . Konuya kendi de dahil olup yorumunu yapar.
    Bu olaya devlet sessiz kalmaz ve stokçuluk yaptığı tespit edilen bazı galericilere cezalar kesilir. Fakat bayilerin ellerindeki araç sayısında değişiklik yoktur, onlar hala toplu araç getirmenin karlı olmadığını düşündüklerinden siparişle araç getirmektedirler. Fiyatlar hala döviz kuruyla paraleldir.
    Sene 2021 olmuştur Ali bey hala eski doblosunu kullanmakta ve değiştirmek istemektedir, Mehmet bey ise değişen fiyatlardan kendini korumak için duster ını yenisiyle değiştirmeyi düşünmektedir.
    Derken forumda bir başlık görünür. “GALERİCİLER ve İNTERNET SİTELERİ FİYATLARI ŞİŞİRİYOR , İKİNCİELİ YÜKSELTİYORLAR”
    İkisi de konuyu ve altındaki yorumları okurlar. Evet her şey kelimesi kelimesine doğrudur. Galericiler 200 e aldıkları 2016 model duster ları 1 ay içinde 215 e satmaktadırlar. Ali bey senelerdir istediği araca ulaşamamasının asıl sebebini bulmuştur GALERİCİLER . Fakat ortada bir sorun vardır; bu iş yasaldır ve vergilerini ödemektedirler ama buna birinin müdehale etmesi şarttır. Hemen konuya yorum yapar, bunun gibi konular bir kaç ay içinde çoğalır ve aynı düşüncedeki insanlar çığ gibi büyümektedir.
    Bu sitemlere devlet sessiz kalamaz ; galericilerin bu kazançlarına çanak tutan internet ikinciel sitelerini kapatır ve galerici ya da şahıs değişmeksizin satılan her araca “harç uygulaması “ başlatır. Artık satılan - alınan her araçta %1,5 alandan +%1,5 satandan =toplam %3 harç alınmaktadır aynı gayrimenkul satışındaki gibi. Ali bey Ödenecek olan bu paranın galericilerin yaptıklarına sekte vurmaya yeterli olacağından emindir ve başının belası internet sitesi sonunda tarihe gömülmüştür. Ali bey kendisiyle içten içe gurur duymaktadır.
    2021 in sonlarındayız. Artık işler eski usül araba pazarında yürümetedir. Giriş araç başı 70 lira , kişi başı 10 liradır. Mehmet bey 2016 model neredeyse 6 yaşındaki duster ını satmak için oradadır. Ali bey de aynı araca talip kişidir. Mehmet bey der ki:
    -Bunların sıfırı bugün 300bin. Ben kendi aracıma 220 istiyorum çünkü 1 ay önce 215bine satılıyordu artık fiyatı arttı. Ve şu ilerdeki galeride buna yakın olan duster var 2017 model 235bin istiyor.
    Ali bey 215bin verebileceğini söyler ve ikisi de birbirlerinin telefonlarını kaydetip , teklifleri düşünmek için evlerine dağılırlar.

    Akşam olur ve forum sitesine girerler ve bir başlık görürler “BU HAKSIZLIĞA DUR DEMELİYİZ” başlığı vardır. Altında : NEDEN ZENGİN ve FAKİR ADAM AYNI HARCI VERİYOR Kİ . Yazmaktadır. Konun altında çok sayıda yorum vardır. Mercedes alan -satan adam da Duster alan-satan adam da aynı %3 satış harcı vermektedir. Bu haksızlıktır ve birilerinin buna DUR demesi şarttır !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neiss -- 17 Şubat 2020; 13:27:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ahaha çok iyi olmuş devamm paşam devam yönetenler harika yönetiyor suçlular galericiler ve ekmeğinde olan al satçılar devam edin ki vergiler dahada artsın harçlar artsın sizde hayalinizdeki dusteri alamamaya devam edin.

    SORUNU yanlış yerde arayan ÇÖZÜME asla ulaşamaz.
    Bu ülkedeki bir AMPÜL yandığı sürece halkın aleyhine yanıyor anlayana.
  • Uzun diyip okumamazlık yapmasın kimse, herkes okusun yazıyı. Bence piyasayı en güzel özetleyen yazı olmuş. Yakın bir zamanda bunların olması çok muhtemel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi tespit halk için iyi birşey yapilmaz şuan lastiği patlak araba gibi saldilar hükümette kim ne derse desin modundalar nasilolsa kendilerini garantiye aldilar.Bir sonraki seviye yukarida yazilan yazidir.Müstehak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haksızlık göremiyorum

    [Okumayın, hayatımdan 15 dakika çalındı.]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahaha çok iyi olmuş devamm paşam devam yönetenler harika yönetiyor suçlular galericiler ve ekmeğinde olan al satçılar devam edin ki vergiler dahada artsın harçlar artsın sizde hayalinizdeki dusteri alamamaya devam edin.

    SORUNU yanlış yerde arayan ÇÖZÜME asla ulaşamaz.
    Bu ülkedeki bir AMPÜL yandığı sürece halkın aleyhine yanıyor anlayana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F84D677 -- 19 Şubat 2020; 12:22:13 >
  • Ahaha çok iyi olmuş devamm paşam devam yönetenler harika yönetiyor suçlular galericiler ve ekmeğinde olan al satçılar devam edin ki vergiler dahada artsın haraçlar artsın soygunlar artsın ve sizde hayalinizdeki dusteri alamamaya devam edin.

    SORUNU yanlış yerde arayan ÇÖZÜME asla ulaşamaz.
    Bu ülkedeki bir AMPÜL yandığı sürece halkın aleyhine yanıyor anlayana.
  • Okumadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim dakikalarımı gerin verin.

    ne saçma bir argüman.
  • Uzun ve boş bir yazı. 5 dk zamanım boşa gitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 17 Şubat 2020; 16:23:38 >
  • DUR!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Artık mercedes ve duster ın vergi oranları farklıdır. Ancak duster ucuzlamamıştır sadece mercedes in vergisi artmıştır." Haksızlık nerede, dusterin vergisi aynı kaldıda mercedesin vergisi arttı adalet yerini buldu değil, mersedes alamayanlar içten içe tatmin edildi hasetlikleri giderildi ama işin aslı yine bizi bize kırdırıp normalize ettiler haraçlarını.. mercedesin vergisi aynı kalırken neden dusterin vergisi düşürülmedi haksızlık bu bence.. bişey varsa hep bize alıcıya negatif bi yönde var,, hep daha kötüye hep zararımıza..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sight -- 17 Şubat 2020; 21:38:57 >
  • Hocam tespit dogru ama bunu anlayabilecek sayisi sinirli.
  • Otomobil alacak finansal özgürlüğe sahip olmadığım için konuya uzağım ama güzel yazılmış bir yazı okuyun derim
  • konudaki ironi

    seçim sonuçları
  • Sonuna kadar okudum; görüldüğü üzere biz bişeylere "DUR" dedikçe ya olan vergi artıyor, ya da yeni vergiler geliyor:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

    Haksızlık göremiyorum

    [Okumayın, hayatımdan 15 dakika çalındı.]
    Bu kadarcık yazıyı 15 (on beş) dakikada okuduysan zaten hayatından büyük şeyler çalınmıştır...


    Güzel konu:) insanlar anlarmı bilmem ama artık anlamalı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri özet geçebilir mi? csb ise hiç boşuna zaman kaybetmeyeyim diyorum...
  • aslında bu durumdan galerici de memnun değildir. çünkü adam sattığı aracın yerine nasıl araba koyacak. öyle ya galerici de almak zorunda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.