Şimdi Ara

Merhaba. Hayat amacınız nedir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
3.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam gerçekten güzel bir kaleminiz var. Özellikle Tesla hakkındaki yazdıklarınıza katılıyorum bence onda değişik bir şeyler vardı değişik bir tarz. Kendisi de küçükken din adamı olmayı istermiş ki bu da onu bildiğimiz klasik materyalist bilim adamı profilinden çıkarıp biraz daha manevi yönü ağır basan bir profile sokuyor. Aynı sizin dediğiniz şekilde. Ben de hep geniş ufuklu biri olmak için çabalıyordum. Her fikre en azından hakkında düşünmeye yetecek kadar şans vermeye çalışıyorum. Ama bazen bu özellik beni hiç bir ideolojim olmayan her şeye kafa sallıyan kendine ait fikri olmayan bir insan yapıyor gibi hissediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şapşal yaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stereo Palma

    Hayatimin en onemli donum noktasinda masaustu calisamamaya baslayip komple 20 yasimdan beri farkli sekillendiren biriyim. Suanki tek amacim, hayalimdeki deniz kiyisi ulkedeki (ismi bende sakli kalsin) konaklamami sirketin karsilayacagi bir sirkette balikcilik ile ilgilenmek ve kisa surede iyi para yapabilmek. Yaptigim para ile farkli bir ulke olan Güney Afrika nin Cape Town şehrinde kiremit uretim isine girmek.
    Norveç diye tahmin ediyorum hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt
    quote:

    ... Ama bazen bu özellik beni hiç bir ideolojim olmayan her şeye kafa sallıyan kendine ait fikri olmayan bir insan yapıyor gibi hissediyorum.


    Bu her şeye kafa sallayan ifadesini yeni baştan tanımlamak gerekir.

    Haksız olan bir şeye onay vermeyi içermez her görüşe onay vermek. Doğru olanla yanlış olanı birbirinden ayıklamasını bilerek, diğer yandan da tarafsız olmak, kör fanatikliğe göre, gerçek üstün meziyettir.

    Nerede bir kör taraftarlık varsa, en azından bir miktar haksızlığa da onay verme gerçekleşir. Halbuki tarafsız objektif bakış açısı, olayları daha üst pencerelerden görebilmeyi sağlar. Bu ise bir nevi tanrısal bir meziyettir. Çünkü %99 haklı olan bir durumun içindeki %1'lik hatayı dahi ayıklayabilmek yüksek bir bilinç ister ve gerçek adaleti içerir.

    Diğer taraftan herkesin imkansız dediğine milyonda bir bile olabilirliği zihinde bir yerde rezerve etmek, yeri gelir bir dolu kapıyı açar. Zihni geliştirir. Herkesin kapattığı defterlerdeki ufak olasılıkları yakalar. Bilim insanların kendini geliştirebilenleri ve icatlar yapabilenleri işte bu özellikte olanlardan çıkar. Din insanlarının kalitelileri de bu anlayışta olanlardan çıkar. Zaten yüksek kalitede insanın da binde bir, milyonda bir çıkması da bu yüzdendir. Çünkü milyonda bire olasılık verenler de milyonda bir çıkar. Her şeyi direkt kestirip atanlar ise kısa vadede hedeflerine çabuk ulaşır ancak hatalara da çok düşerek çok deneme yanılma yaparlar. Çok azimli olmaları gerekir fakat çok yara alıp ölüm tehlikeleri atlatmaları gerekir. Her şeye rağmen yine büyük pencereden bakamazlar. Başarıya ulaşmaları çok deneme yanılma yapma özellikleri varsa mümkündür.

    Bana sorarsan, hayat amacım kendimi olabildiğince geliştirmek diyebilirim en basit haliyle. Zaten kendini geliştirmek, oldukça daha iyi olmaya karşılık gelir. Bu sebeple, hayatın en üst düzey ve yüce amacı 'olmak' olabilir bana göre. Oldukça olmak.

    Bu noktada ilginç bir şey daha söyleyeceğim. Bilebildiğimiz kadarıyla Kuran'ın ilk emri 'oku'dur. Allah'ın ilk emri ya da sözü ise (bilebildiğimiz kadarıyla) "ol"dur. Hatta rivayet edilir ki "ol'un yine bana gelin" demiştir.

    Konuyu dini boyuta çekmek istemiyorum ve zaten din konusunda o kadar iyi değilim. Ancak makro açıdan dine dahi baksak, işin felsefesi akla son derece yatkın demeye getiriyorum. Nitekim Tesla inançlıydı derken de her şey birbiriyle örtüşüyor. O da olmuştu. Hem de yıldırımları dinlerken bir nevi meditasyon yapıyordu belki de. İlgi alanı elektrikti çünkü ve doğal olanına da merakı vardır.

    Başka alanlarda da kendini samimiyetle ve iyi geliştirenler saf ve temiz kalple yaratana bağlıydı. Sahte dinbazlar değillerdi. Hem de din kaygısı gütmeyen ve saf imanlı insanlardı. Yüksek manada bakınca, bunlar başkalarına hizmet yolundaydılar. Doğruyu, dürüstlüğü, iyiliği savunanların yolu böyle.

    Egosunu güçlendirip şeytanın yolunda olanlar ise kendine hizmet yolundaydılar. Bu konunun felsefesi ise tamamen ayrı. O sebeple daha uzun girmeyeyim.

    Tesla belki de milyarda bir rastlanabileceklerden daha üstündü. Ya da belki tarihte gizli kalmış bir dolu düzgün insan vardır da mucit olmadıkları için ve tanınmadıkları için bilemiyoruzdur.

    Ancak en yüce amaç değişmiyor. Hayatın amacını kastediyorum. Olmak. Olabildiğince olmak.




  • bütün (çıkarcı) insanlardan uzaklaşmak için gerekli parayı biriktirmek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Temel amacım İstanbulda HAYATTA KALMAK... kiramı ve faturalarımı cıkardıktan sonra cebime 200 - 300 tl para kalıcakmı diye umut etmek...
    Amaç falan bunlar Türkiye'de hikaye, itopya falan.
  • Yaşama amacım diyemem ama, hedefim kendi güneş enerjisi santralimi kurmak. Hedefe gittikçe yaklaşıyorum ama daha katetmem gereken çok yol var.
  • Hayatta kalabilmek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.