Şimdi Ara

İkinci ev mi yoksa lüks araç mı? Tavsiye.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba son bir haftadır zor bir karar aşamasındayım ancak işin içinden çıkamadım. Siz değerli insanların yorumuna çok ihtiyacım var lütfen nedenleriyle birlikte ciddi tavsiyeler verirseniz çok sevineceğim.

    Öncelikle 26 yaşında 6 yıllık devlet memuruyum. Türkiye şartlarında iyi sayılabilecek maaşım var. Yaklaşık 3 yıl önce antalya ilinden 1+1 ev almıştım onu kiraya verdim ve bende farklı bir evde kiraya çıktım hali hazırda 15 bin borcunu ödüyorum. Aynı zamanda 95 bin tl değeri olan fluence marka bir aracım mevcut.

    Mantığım aracı küçültüp 50 bin kadar peşinat yaparak bir tane daha ev al diyor. Ancak kalbim ‘sat aracı kredi çekip bmw, audi tarzı bir araç al hevesini al’ diyor. Siz olsanız ne yapardınız ? Kısa bir süreliğine de olsa böyle bir maceraya değer mi?







  • 2. el araç piyasasına güvenmiyorum. Saçma sapan şişlik var. Her araç modeli için geçerli. Değerinin çok üstüne faiş fiyatlar ile şişirildi. Araç alımı da döviz gibi bence ne zaman düşeceği belli değil. Gayrimenkul stabil ve piyasası düşük. Bence araç değil 2. ev için bir çalışma yapabilirsin. Sıfır araç piyasası için bir çalışma olsa zarar etme ihtimalin yüksek. Mutlaka 2. el de değişir düşüşe geçer. Ev her zaman kazandırır.
  • benim arkadaş geçen ay 310 bin liraya ev satıp üstüne 200 koyup ikiside sıfır km a180 sedan ve bir adet Ford focus aldı nisan teslimi. kendisi kira da oturuyor
    ne halt ettiği hakkında hiçbir fikrim yok ama arabalar değer kazanacakmiş öyle diyor
  • Eren1s kullanıcısına yanıt
    Hocam ben öyle yüksek fiyatlı bir araç düşünmüyorum. Mevcut aracımı 95 bin bandına satıp 100–140 bin civarında audi a4 , bmw 320 tarzı bir araç almayı düşünüyorum. Sırf hevesten dolayı 5/6 aya sıkılıp satarım muhtemelen. Ama o riske girmek doğru mu karar veremiyorum
  • geleceğinizi düşünüyorsanız kesinlikle eve yatırım yapmak. ama gençliğim bir daha gelmez ve ilerde pişman olurum 40 yaşımda m5e de ferrariye de binsem bu zevki almam diyorsanız araba almanız daha mantıklı bir karar olur.
  • Araba al, evden daha çok prim yapıyor
  • Şu an ev almak çok mantıklı

    Hayta ev değilde ufak han katı yazıhane gibi düşünün evlerin kira getirileri iş yeri ofislere göre daha az

    Ülke olarakta kötü bir dönemden geçiyoruz
    Şu anda hiç birşey değerinde değil. Gayrimenkul hiç değil alırken iyi pazarlık yaprak iyi bir gelir elde edebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AdreaLisT

    Hocam ben öyle yüksek fiyatlı bir araç düşünmüyorum. Mevcut aracımı 95 bin bandına satıp 100–140 bin civarında audi a4 , bmw 320 tarzı bir araç almayı düşünüyorum. Sırf hevesten dolayı 5/6 aya sıkılıp satarım muhtemelen. Ama o riske girmek doğru mu karar veremiyorum
    Araçtan sürekli sıkılacağını düşünüyorsan kiralık araç ayarla kendine. Arabanı da satabilirsin. Parayı altına yatırabilirsin bankadan altın hesabı açıp. Daha çok getiri sağlamış olursun. Kiralamasıyla ev derdiyle kiracısıyla uğraşılmaz. Hem istediğin an satar fırsatları ve sıkıntılı acil durum da nakit parayı temin edebilirsin. Öbür türlü evi satmayla aracı satmayla ciddi zaman ve zarar ediliyor.

    Söylediklerimin hiç biri yatırım tavsiyesi değildir. Edeceğiniz kar ve zarardan herhangi bir payım yok. O yüzden kararlarınızı kendiniz alın. Benimki kendi fikrim nacizane.




  • Maaşaallah kardeş Allah daha çok versin yeni ev alacak kadar paranız varmı ?
  • Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    Yeni ev alacak param yok hocam . Aracımı satıp %70 ini peşinat yapıp yeni krediye girecektim.
  • Dolar bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.