Şimdi Ara

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp (216. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.742
Cevap
68
Favori
380.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kemastılı43 K kullanıcısına yanıt
    Antifriz kontrol edilmistir muhtemelen.. Zaten bir sey de olmamistir…

    Onun haricinde keske bakima girmeden once hangi ygi koyduklarini sorsaydiniz… Artik bundan sonra hep 5w30 ile devam edin, sonraki bakimlarda dogrusu 0w20 idi diye ilerde inceltmeyin yagi dogru olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 29 Ekim 2021; 22:7:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese selam. Klimayı açınca hafif bir ses ve sarsıntı oluyor sanki normal mi bu? Aracı ikinci el olarak yeni aldım, yavaş yavaş alışıyorum :)

  • ben böyle amatörlük görmedim bir bayi 0w/20 koyacak doğuş çankaya 5W/30 koyacak ben 2004 model bora aracıma 0w/40, 0w/30 koymuş biriyim en kötü ihtimal 5w/40 koymuştum castrol fst titanium adamlar doğuş otomotiv araba benzinli motorun geldiği son nokta bir mühendis olarak bence adamlar benim boraya bile koymadığım yağı koyuyorlar 1.5 tsi act 150 hp motora .


    fiyat olarakta 0w/20 pahalı onu da geçtim adamlardaki amatörlüğe bakın olacak iş değil. inanılmaz sinirlendim .


    bir de elemana telefon açıp sorunca karşısında şapkalı mehmet ağa muamelesi görmek iyice ayar etmişti beni (biz bu motorun bazılarına bundan koyuyoruz deyince içimden bayağı saydırmıştım)


    baştan sormam gerektiğini inan ki düşünmedim,kurumsal bir firma diye düşğünmüştüm!!! birde ilk servis deneyimimdi açıkçası

  • kemastılı43 K kullanıcısına yanıt
    Hocam bir ihtimal sunu da yapabilirsiniz, hemen gidip paranizla yag ve yag filtresini liqui moly (toptec 6200) veya motul (specific 508 00 509 00) yaglar ile bu markalarin yetkili bayisi bir yerden (motul icin aksu madeni yag var ostimde tavsiye ederim) satin alip degistirin, motor 5w30 a alismadan, bayiye verdiginiz para da garanti devami icin olmus olur… Bu sayede sonraki bakimlari da 0w20 ile yapmaya devam etmis olabilirsiniz, tabi cebinizden 600-650₺ ekstra cikmis olur (araci uzun sure elde tutacaksaniz bence deger ekstra odemeye). Zaten castrole gore de cok daha iyi yag koymus olmus olur, arac keyfinizi de artirmis olursunuz (daha az titresim ve sessizlik) Arkadasima gecen o soyledigim bayiden yag koydurduk, servisin koydugu castrolden motule gecince arac inanilmaz sessizlesti, yag gibi akar hale geldi motor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kemastılı43 K kullanıcısına yanıt
    Yanlis bilgi olmasin bu konuya baya hakimim . Dogus kafasina gore yag koymuyor şase nonuzu girdiginde ekrana fabrikadan cikarken ilk dolum yagi cikiyor 5 30 sa 5 30 koyuyor 0 20 ise 0 20 koyuyor . Neden 0 20 pahali diye koymamazlik yapsin parasini sizden aliyor zaten isine gelir 0 20 koymak . Ben gorustugumde dogusla elimizdw 0 20 yagda var ama sizin aracin fabrikada ilk konulan yagi 5 30 castrol prof demisti ve biz bunla devam ederiz dedi ben ucret neyse oderim 0 20 koyun diye israr ettigimde sonradan yag inceltmek mantikli olmaz dedi . Servislik bir durum yok hicbiri kafasina gore koymuyor dogusta şase nonuzda ekranlarinq ne cikiyorsa almanlar ne girmisse onu koyuyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ironwrist34 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben o olaya pek inanmıyorum açıkçası, ben ilk bakımdan önce hepsini arayıp sordum benden ne şasi numarası ne plaka hiçbir şey istemeden direkt 5w30 koyuyoruz dediler. 0w20 yağ koyulmasının en temel sebebi düşük emisyonu yakalamak ve yakıt tüketim değerini azaltmak. Audi'nin aynı sene içinde binlerce araç üretip kimisine 0w20 kimisine 5w30 koyması biraz bana anlamsız geliyor.

    Ama nihayetinde eğer aracı limitlerde kullanmayı seviyorsanız, yüksek hızlarda takılıyorsanız spor sürüş yapıyorsanız kesinlikle yağ 5w30 olmalı (Eğer aşırı soğuk bir iklimde değilseniz) Bu konu hakkında çok fazla inceleme, makale, deney izledim sonuç hep aynı.

    Motor yüksek devirlerde 5w30 yağ ile daha güvende kalıyor, 0w20 yağ belli bir sıcaklıktan sonra özelliğini kaybediyor ve uçabiliyor, bu da eksiltmeyle sonuçlanıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gorkemert kullanıcısına yanıt
    Bende tam tersi bakim icin ilk telefonla hangi yagi koyuyorsunuz dedigimde once plaka istediler kaydiniz varsa plaka yeterli oluyor yoksa şasede istiyorlar ordan bakip hangi yagi koydugunu soylediler ezber konusmadilar hic benim arac gpf siz bunun da farki olabilir 2019 9. Aydan sonra uretilenler gpf li

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ironwrist34 kullanıcısına yanıt

    dediğim gibi ilk defa herhangi bir marka için servis deneyimim oldu, öncesinde sorma gibi bir durumum olmadı açıkçası bazılarına 0W/20 bazılarına 5W/30 konması da pek kafama yatmadı aynı motor olması hasebiyle ben 5w/30 un da problem yaşatacağını sanmıyorum ama 0W/20 nin castrol sitesinde teknik bilgi formuna baktığımda (ki üzerinde de yazıyor) start-stop yazdığını gördüm birde fiyatı yaklaşık en ucuz internette bile 450 TL (5 lt) , diğeri 5W/30 ise 220 lira civarıydı (4 lt) birim fiyat bayağı farklı yağlarda kullanılan baz yağın yanında daha önemlisi katıklardır 0w/20 viskozite endeksi ya da viskozite aralığı az daha çok performansa yönelik bir yap sürekli yağlamayı en öne koyan sürekli düşük viskozite sunan bir yap ki bu

    1.5 TFSİ motorlarda aşırı beslemeli olduğu için tercih edilmiş, ama 5W/30 ise daha çok performanssız sürüş için geni endeks sunan ekonomik bir yağ.


    biri hem start stop hem de bayağı pahalı bir yağ diğeri de nispeten ekonomik bir yağ.

    parasını benden almışsın bu bir gerekçe olmamalı hem de saçma bir gerekçe bazılarına şu yağ bazılarına farklı bir yağ 5w/30, 5W/40 fst titanium olsa eyvallah ikisi de muadil denilebilir ama 0W/20 tamamen farklı bir yap ürün bültenlerini incelediğimde.


    burada ben şunu sezdim ve de bu beni rahatsız etti, tüketiciyi hafife almak en insaflı yorumla , bana tatmin edici bir cevap vermedi.


    acemilik sağlık olsun bu yağda problem yaşayacağımı sanmıyorum ama tekrar söylüyorum hiç hoşuma gitmedi.


    size de yorumlarınız için teşekkür ederim ..





  • eapantherea kullanıcısına yanıt

    diğer arkadaşa cevapta da yazdım 5/30 da yabana atılacak bir yağ değil sorun çıkaracağını sanmıyorum az önce 1500 km yaptım izinden döndüm yolda bir farklılık hissetmedim ama müşteriye yaklaşım hoşuma gitmedi karşıdakini hayatında ilk defa arabaya biniypr sanıyırlar herhalde

  • kemastılı43 K kullanıcısına yanıt
    AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp hocam 0 20 dede start stop yazmiyor sizin start stop baktiginiz magmeticteydi sanirsam 0 20 kullanilandada bizim edge prof kullaniliyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ironwrist34 kullanıcısına yanıt

    bende şimdi ona bakıyordum haklısın , edge olan 0W/20 ama bu daha da pahalı 450 lira hem de 4 lt si.

    tamamen performans yağı aşırı beslemeli motorlar için

  • Kısa bir süre önce aracıma mib2 ve Audi sound system yaptırmış ve biraz zaman geçtikten sonra geri bildirim vereceğimi belirtmiştim.


    mib2 : Audi smartphone, android auto, google haritalar, usb den müzik dinleme, audi harita ve navigasyon ile video izleme fonksiyonları sorunsuz çalışıyor.


    Audi sound system: Bagaj subwoofer ve ön göğüs hoparlörü takılmıştı(Kapı içlerindeki hoparlörler aynen kaldı, istenirse yine oem audi malzeme ile 20 wattan 40'a çıkarılıyor). Ses hakikaten tatmin edici oldu. Kesinlikle değer. Ancak yeni malzemeler takıldıktan sonra kodlama yapılarak multimedia sistemine tanıtılmalı. Bu atlanırsa pek birşey değişmez. Benim gibi standart ses sisteminden memnun olmayıp B&O gibi nispeten pahalı ürünler yerine daha küçük bütçe ile çözüm arayanların işini görecektir. Etkisi olacağımı sanmıyorum ama mib2 ünite de takılı olduğunu belirtmek isterim. Audi sound uygulamasından önce bazı yabancı sitelere de bakmıştım. Linkini paylaştığım forumdaki DJAlix olayı özetlemiş. İşlemleri Ender elektronik'te yaptırdım. Konuya ilgi duyanların bilgisine.





  • AA3437 kullanıcısına yanıt
    Kaca mal oldu hocam, bir de ek virtual cockpit de olsaydi ne olurdu? Ya da standart hoparlorler de degisseydi ne olurdu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 1 Kasım 2021; 19:6:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

    Audi sound system 2500 TL, Mib2 9600 TL. Fiyatlara montaj dahil. Mib2 için belirttiğim fiyat %10 indirim uygulanmış şeklide. Audi sound da indirim yok. Çünkü ürünleri Audi yetkili servisinden getiriyorlar. Biraz daha ucuza siz alıp taktırabilirsiniz. Rakamlar Ağustos 2021 sonuna aittir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayalet gösterge 15 bin TL civarıydı ben yaptırmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AA3437 kullanıcısına yanıt
    2500 standard hoparlorleri 20 den 40 a cikarsak da mi ayni, eger oyleyse fena degilmis fiyat

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 35 tfsi Sportbacklere nolmuş yahu 2-3 gün önce fiyatlar 410-420 bandındaydı 480-530 a çıkmış bi anda.

  • İnanılır gibi değil, 440-460 bandında 1 hafta içerisinde araç satılıyor.
    Ben temel sıkıntının başta çip krizine bağlı araç bulunamaması ve kur artış korkusu olduğunu düşünüyorum.
    2020 clıonun 270-290 olduğu ve leblebi gibi satıldığı yerde 440-450 a3 35tfsi için gayet makul

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben 350 ye design aldığımda cam tavanlı dynamicler 310, sport ise 370 civarıydı. Simdi design ilanları 460 bandında baktım ki dynamiclerde aynı fiyata gelmiş. Dedim bir bakayım piyasaya başka araç markalarında da baz paketler en çok fiyat artışı yaşayan araçlar olmuş.

  • Eskege E kullanıcısına yanıt

    465 Teklif aldım aracım için 2020 sport. Arayanlardan birisi dynamic için 420 konuştuğunu söylemişti.


    Araba satmak dert değil, alacak aracı bulmadan satmak büyük sıkıntı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 214215216217218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.