Şimdi Ara

Yapay zeka, eskimiş Vikipedi içeriklerini yeniden yazabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Vikipedi üzerinde gördüğümüz içeriklerden bir miktar şüphe duymak gayet doğal ve bu şüpheye temel olabilecek şeylerden bir tanesi de güncellenmemiş bilgiler. İnsanlar tarafından yürütülen ve güncellenen içerikler, doğal olarak atlanabiliyor ve yanlış bilgiler sunulabiliyor. MIT, bu konuya daha çekici bir çözüm geliştirdi ve yapay zekanın gücünden faydalandı. Eskimiş bilgiler içeren cümleleri, insan tonunu bozmadan baştan yazan program, bilgileri güncel tutuyor.



    Makine öğrenmesi sayesinde çalışan program, Vikipedi üzerindeki cümleler ve doğruluğu kanıtlanmış, güncel kaynaklar arasında karşılaştırma yapıyor. Bu ikisi arasında bir çatışma gördüğünde kelimeleri analiz eden program, eskisinden silmesi ve tutması gerekenleri tespit ediyor. Bunun ardından, cümleyi eski bilgiyi de saklayarak fakat eski olduğunu belirterek yeniden kuruyor ve yeni bilgiyi cümleye dâhil ediyor.



    Ayrıca Bkz.Yüzyılın istihbarat skandalı: Crypto AG firması yıllarca CIA tarafından yönetildi



    Şimdiki hâliyle kullanıma sunmaya tam olarak hazır olmayan yazılım, insanlardan doğruluk konusunda 5 üzerinden 4 puan alırken gramer için 5 üzerinden 3,85 puan aldı. Diğer sistemlere kıyasla çok daha iyi olan bu puanlar yine de bir insanın yazısından yapay zekanın yazısını ayırt etmenize sebep olacak. Bu yazılım üzerinde çalışıp rafine edecek araştırmacılar, uygulama alanını sadece Vikipedi ile sınırlandırmayı düşünmüyor. Aynı program, sahte haberleri tespit etmek gibi amaçlarla da kullanılabilecek.








  • zaten yalan yanlış bilgiler vardı iyice çöplüğe dönecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.