Şimdi Ara

COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NOT :

    Bu konuyu en iyi şekilde görüntüleyebilmek için Forum Ayarlar Kısmından /
    Tercihler / Resim küçültme ayarlarım --- Genişliği 960 Olsun
    Tercihler / Resim küçültme ayarlarım --- Sadece 900 den büyükleri küçült ' seçili olmalıdır.





    Arkadaşlar merhaba. Bugünkü inceleme konuğum ülkemizde çok merak edilen , nasıl bir marka olduğu oldukça fazla konuşulan COUGAR markasının Puri RGB isimli oyuncu klavyesi. Cougar, 2008 yılından bu yana aktifliğini sürdüren, ilk etapta bilgisayar kasası, güç kaynağı ve soğutma elemanları ile piyasaya giriş yapan sonra da kaliteli oyuncu ekipmanları ile dünya çapında oldukça fazla tanınır hale gelen COUGAR firması, oyun turnuvalarında sponsorluklar ve destekleriyle oldukça fazla tanındı. Son dönemde ise kaliteli oyuncu ekipmanları ile kullanıcılarına uzun ömürlü kullanımları hedefliyor. İncelemeye konuk olan klavyenin incelemesini yapmak için bir ay kadardır kullanıyorum. Bu sayede size daha net bilgiler verebileceğimi umuyorum. Cougarı ülkemize Comsis bilgisayar getiriyor, sosyal medyada da oldukça aktifler cougarturkiye hesabından çekilişler vb. yapıyorlar. cougargaming.com adresine girdiğimizde tüm modelleri ve onlara ait güncel yazılımları kolayca indirebiliyoruz. Bu açıdan Cougara tam not veriyorum böyle olması lazım. Birçok markaya göre oldukça basit bir arayüzle tüm sistemi çözmüşler bu kullanıcı açısından kolaylık sağlıyor.


    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]



    Beraber yakından bakacağımız PURI RGB , %100 gerçek mekanik bir klavye. Yani mekanik hisli vs. değil , bildiğimiz mekanik klavye. Detaya inmeden önce mekanik klavyeler ve genel özellikleri ile ilgili biraz bilgi verelim istiyorum ;


    MEKANİK KLAVYELER HAKKINDA GENEL BİLGİLER



    Son yıllarda E-Spor kavramının beklenilenden daha ileriye gitmesi , sosyal medya ve video platformlarının ve canlı yayın kanallarının takip oranlarının ciddi şekilde artması , bilgisayar oyunlarının gelişimi ve çağ atlaması ( bu süreç son 3 yıldır kendini tekrar etmekten öteye gidememiş durumda olsa da ) , oyun oynamanın artık bir ciddiyetinin olmasına sebep oldu. Evet yanlış duymadınız , sessizce microsoft yada logitech klavyelerinde uzunca yıllar oyun oynayan bizler , birdenbire kendimizi eskiye nazaran 100 kat çeşit ürünün içinde bulduk. Ardından klavyeler ışıklı olmaya başladılar, bunuda oldukça beğendik çünkü karanlık ortamda oyun oynamayı çok seviyorduk. Eskiden iş insanları için özel tasarlanan ekipmanlar ( Klavye - Mouse - Kulaklık - Mouse pad ) , artık her sınıftan ve seviyeden oyuncu için tasarlanır hale geldi. Ve aslında bazılarımız o A4 Tech klavye mouse'u ile mutlu mesut geçinirken yav nemenem birşeymiş bunlar ışıklı mışıklı janjanlı demeye başladık. Bu tarihe kadar Mouse da Dpi, klavyede tepkime süresi bilmeyen bizler artık klavye alırken Switch seçer olduk. Şimdi yılların bizi getirdiği noktayı bir kenara bırakırsak , eski nesil ürünlerin yerine konumlandırılan ve oyuncu ekipmanları olarak nitelendirdiğimiz ürünlerden en önemlileri klavye ve mouse ikilisi olarak yine karşımızda duruyor.

    Klavye dediğimizde aklımıza standart tepsili , tuş altlarında her tuş için ayrı anahtar ( switch ) olmayan klavyeler gelir. Aslında bu mekanik klavyeler eskiden de vardı ama şimdi olay çok ileri boyuta taşındı. Özellikle bu anahtar dediğimiz olay, bütün basım hissiyatını ve ses özelliğini etkileyen ana objemiz oldu çıktı. Klavye alırken kendimize en uygun klavyeyi ilk olarak anahtar ( switch ) profiline göre seçiyoruz. Bir diğer nokta ise yeni nesil mekanik klavyeler tepkilere daha dayanıklı yapıda oluyorlar genelde. G
    Genel olarak kullanılan metal yada sert plastikten imal edilmiş kasa, daha uzun ömürlü tuş yapısı vs. gibi. Bu anahtarlar hakkında animasyonlarla kısa bilgiler verelim şimdi. ( Bu konuyu okuyorsanız eğer en temel bilgilere hakim olduğunuzdan dolayı , M.Ö. den başlamıyorum anlatmaya, zaten bu harici bileşenler ile ilgili profesör olduğumu iddia etmiyorum arkadaşlar 10 farklı klavye kullanmadığım için mutlaka daha tecrübelileriniz vardır, bilgi paylaştıkça güzeldir. )


    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]



    Switchlerin özelliklerine geçemeden önce mekanik klavyeler ile ilgili birkaç teknik bilgi vermekte fayda var. Sonra da switchlerin özelliklerine geçebiliriz.

    Switch: Klavyede tuşa basma fonksiyonunu yerine getiren anahtar.
    Keycap: Switch üzerinde yer alan plastik kapak (klavye tuşu).
    Hareket Kuvveti: Tuş basıldığında switchin tepkimesini bilgisayara gönderen kuvvet.
    Klik: Switchin hareketi sırasında çıkardığı tıklama sesi.
    Tactile: Switchin hareketi esnasında hissedilen geri bildirim.


    Cherry

    Cherry, dünyanın en çok bilinen switch markası ve piyasadaki en eski switch üreticisidir. MX adını verdiği switchlerinin patentini 1983 yılında almıştır. Cherry, ürettiği switchlerin özelliklerini ise renklerine göre kategorize etmiştir. Yani firmalarda bizde bu Cherry ürünlerine göre yön bulmaya çalışıyoruz. Aslında çok fazla anahtar seçeneği mevcut ama ülkemizde çoğunlukla kırmızı ve mavi anahtarlar yaygın. Buda klavye sesli yasa sessiz diye ayrılıyor desek yeri var. Cougar bazı mekanik klavyelerinde direk Cherry ile çalışıyor bazılarında ise kendi benzer switch üretimi tercih ediyor. PURI RGB de ise kendi ürettiği switchleri kullanmayı tercih etmiş. Kendi switchlerinin kalitesini ben çok bilmiyorum ama Cherry ile çalıştıkları ve klavye kasa kalitesiyle beraber genel rakiplere göz gezdirdiğim zaman, kaliteden taviz vermeyeceklerini düşünüyorum. Zaten Puri RGB de kutusundan kendisine özenilmiş bir klavye.

    Şimdi bakalım switch renkleri bize ne ifade ediyor ;


    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]



    Cherry MX Kırmızı

    Hissiyatı: Yumuşak Klik Sesi: Yok Hareket Kuvveti: 45 cN Atlama Noktası: Yok Yaklaşık Ömrü: Her switch başına 50 milyon tuş vuruşu



    Cherry MX Siyah

    Hissiyatı: Ağır Klik Sesi: Az Hareket Kuvveti: 60 cN Atlama Noktası: Yok Yaklaşık Ömrü: Her switch başına 50 milyon tuş vuruşu



    Cherry MX Mavi

    Hissiyatı: Ağır Klik Sesi: Yüksek Hareket Kuvveti: 50 cN Atlama Noktası: Var Yaklaşık Ömrü: Her switch başına 50 milyon tuş vuruşu



    Cherry MX Kahverengi

    Hissiyatı: Orta Klik Sesi: Yok Hareket Kuvveti: 45 cN Atlama Noktası: Var Yaklaşık Ömrü: Her switch başına 50 milyon tuş vuruşu



    Cherry MX Beyaz/Gri

    Hissiyatı: Orta Klik Sesi: Yok Hareket Kuvveti: 65 cN Atlama Noktası: Var Yaklaşık Ömrü: Her switch başına 50 milyon tuş vuruşu




    Switch ( Anahtar ) dediğimiz esasında tuş takımı genel özelliğini belirten bu butonlardan kendinize uygun olanı seçmeniz gerekiyor. Anahtarlar arası hissiyat ve ses arasında gerçekten ciddi farklar var arkadaşlar. Klavyenin tepkime hızı çoğu kişi için bir önem teşkil etmeyecektir ama profesyonel oyuncu arkadaşlar için mutlaka önem arzeden bir nokta. Esasında kimse klavyede tepkime süresi olduğunu bilmediğinden de dikkat edilmeyen bir nokta. Cougar PURI RGB 1ms tepki süresi ve 1000Hz yoklama oranı sunuyor. Biraz bu konuyu açalım, polling rate, Türkçeye yoklama oranı diye çevriliyor. Polling rate demek , klavyenin saniyede , bilgisayara ben burdayım deme sayısı diyebiliriz özetle. Yani ne kadar yüksekse sizin tepki hızınızda o oranla yüksek oluyor.


    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]



    Cougar Puri de 4 anahtar seçeneği bulunuyor. Bizim yakından baktığımız ürün Kırmızı Anahtar barındıran modeli. Kırmızı anahtar , dünya genelinde en çok tercih edilen anahtar tipi diyebilirim. Hem kalite hem ses bakımından oyuncular tarafından oldukça fazla tercih ediliyor. Daktilo tarzında takır takır ses yerine daha tok ve yayvan bir ses istiyorsanız , kırmızı anahtardan memnun kalacağınızı düşünüyorum. Yada kendim bir genelleme yapayım , 25 yaşının üzerindeyseniz kırmızı anahtar sizi daha mutlu edecektir. Mavi anahtar ilk zamanlar gerçekten kaliteli güzel geliyor hoşunuza da gidiyor ama bende işler tam öyle olmadı, zamanla mavi switch sesi size yüksek gelebiliyor.


    Polling Rate / Yoklama Süresi Hakkında Kısa Bilgilendirme

    Oyun oynarken, donanımınızın mümkün olduğunca çabuk yanıt vermesi kritik önem taşır. Düşman mermileri tarafından duş alıyorsanız ve fareniz/klavyeniz PC'nize hareketinizi bildirmeden önce yarım saniye beklemeniz gerekiyorsa, kaçmaktan önce ölmüş olabilirsiniz. Bu durum daha çok hızlı bir interneti , düşük Ping süresi olan ve hassas diyebileceğimiz oyuncularda daha çok geçerlidir.

    Bu nedenle oyun fareleri ve klavyeleri hızlı tepki sürelerinin reklamını yapar. Bir fare,klavye ne kadar hızlı tepki verirse ve hareketlerinizi bildirirse giriş gecikmesinden o kadar az etkilenirsiniz.

    Bir farenin,klavyenin yoklama oranı ( Polling Rate ), o ekipmanın konumunu PC'ye kaç kez (saniyede) bildirdiğini gösterir. Ekipmanınızı 500Hz'lik bir yoklama oranına ayarladıysanız, konumunu saniyede 500 kez veya her iki milisaniyede bir rapor edecektir. Yada 1000Hz ayarladıysanız saniyede 1000 kez yada bir milisayniyede bir rapor edecektir.

    Çoğu modern ve güncel oyun ekipmanı ( tabi gerçek olanlar ) , yoklama oranını seçmenize izin verir ve çoğu zaman 125, 250, 500 ve 1000Hz arasında seçim yapabilirsiniz. Mantıken daha yüksek bir yoklama oranının daha iyi olduğunu düşünebiliriz , ancak tabi bu yoklama oranlarının yüksek olması sizi çok daha iyi bir oyuncu yapmıyor. Yapılan bir araştırmada profesyonel oyuncuların 500Hz / 2Ms den daha düşük oranda ürünler kullanılmadığı şeklinde bir yazı okudum ki benimde kullanım sürem boyunca bunun doğru olduğunu düşünüyorum.

    Bu ayarlamaları yapabilmeniz için öncelikle orta/üst seviye bir ekipmanınızın olması geriyor. PURI RGB de otomatik olarak 1ms/1000Hz polling rate oranıyla geliyor zaten klavyelerde böyle bir değişiklik yapılabiliyor mu bilmiyorum , çünkü Mouse gibi bir hassasiyet durumu olmuyor klavyede. Bu sebeple zaten kullanımda direk en yüksek hızı alıyorsunuz. Ama kullandığım Cougar Mouse'da ayarlamarın tamamını yazılımsal olarak yapabiliyorsunuz. Puri RGB ' nin Hızlı bir klavye olduğunu söylemekte yarar var sonuç olarak.

    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]



    Cougar PURİ , oldukça ağır bir klavye. Endüstriyel bir tasarımı bulunuyor. Klavyede ilk göze çarpan ise koruma kapağı. Bu kapak hem taşıma halinde hemde kullanım dışı zamanlarda dış etkilerden klavyeyi koruyor. Diğer dikkat çeken özellikleri ise çıkarılabilir kablosu ve oldukça fazla renk ve tasarım içeren RGB ışıklandırması.



    KUTU VE AÇILIMI / GENEL FOTOĞRAFLAR




    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]

    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]


    Cougar Puri RGB , tüm özelliklerinin içine işlendiği siyah baz renk tasarımlı bir kutu ile geliyor. Kutuyu açınca kalite hissiyatını alabiliyorsunuz bunu belirtmeden geçmeyeyim. Kutudan çıkarınca üst sınıf bir klavyeye sahip olduğunuzu anlıyorsunuz gerçekten malzeme kalitesi ve hissiyatı olarak beklentimin üzerinde bir ürün. Aslında bu fiyat segmentinde de olması gereken budur. Oldukça tok ve mukavemetli bir ürün. Kutu içeriğinden herhangi bir kol dayama çıkmıyor arkadaşlar , buna son söz kısmında değineceğim.

    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]


    Klavyede İngilizce Q şeklinde bir düzen bulunuyor. Bizim nokları harflerimiz yani Türkçe karakterler bulunmuyor. Üzerlerine sonradan yapıştırma vb. ile karakter isimleri vs. eklenmemiş olduğu gibi bırakılmış. Bu bazı kullanıcılar için sorun teşkil edebilir. Benim için herhangi bir sorun teşkil etmedi çünkü ana klavyede tüm tuşlar hemen her klavyede aynı yerde olduğu için ben zaten tuşlara çok fazla bakarak yazmıyorum , hızlı yazmaya alışmış birisini çok rahatsız etmeyecektir bu sebeple. Klavyede bir çok farklı efekt bulunuyor buda klavyede delete nin üzerine konumlandırılan INS tuşu ile değişim sağlayabiliyorsunuz. Onun dışında benim hoşuma giden bir üzellik sağ üst köşeye ses seviyesi yükseltme , azaltma ve komple sessize alma gibi tuşlar konumlandırılmış. Bu güzel bir özellik. Aslında ben Puri RGB yi tam olarak bir oyuncu klavyesinden ziyade daha çok hem multimedya hem ofis gibi , daha çok alıştığı klavyesinden uzaklaşmayı sevmeyen , çıkarılabilir kablo yapısı sayesinde taşınabilen bir multimedya klavyesi gibi görüyorum.

    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]


    Kalın ve örgülü bir kablosu bulunuyor. Bu kabloyu istediğiniz zaman söküp takabiliyorsunuz. Buda farklı alanlarda kullanım için oldukça güzel bir opsiyon olmuş açıkçası bu durumu beğendim. Klavyesini taşıma ihtiyacı olmayanlara herhangi birşey ifade etmiyor tabiki bu özellik.



    Klavyenin 2 aşamalı yükseklik ayarı bulunuyor. Sağlam duruyorlar ve pek kırılacağa benzemiyorlar. Kaymaması için farklı bir yüzeyleri de var yani klavyenin ayaklarında bile kaydırmaz malzeme kullanılmış.

    Puri RGB , 45cm uzunluğa ve 14.5cm ene sahip kompakt bir klavye. Bu boyutlara yerden tuş bitimine 4cm yüksekliği ve kalın kasa yapısını eklediğimizde kimine göre ergonomik yada tok bir görünüm hissiyatı verse de kimine göre de kaba kelimesi uygun olacaktır. Bana sorarsanız biraz yüksek buldum klavyeyi , aslında oldukça merakta ettim bu kalınlığın sebebini. Oldukça da ağır bir klavye olduğu için içinde ne var bu kadar diye merak etmiyor değil insan Bana da biraz tepsisi kalın gelmiş olsa da , klavyenin genel malzeme ve yapı kalitesi bu durumu kaybetmeyi başarıyor. Ben şuan severek kullanıyorum diyebilirim rahatlıkla.


    Cougar PURI RGB IŞIK ANİMASYONLARI






    Yazılım Hakkında




    Bir klavye yazılımı ile neler yapılabilirse onlar yapılabiliyor diyebilirim. Klavye üzerindeki efektleri bu yazılım sayesinde de dğiştirebiliyor yada profil oluşturup kaydedebiliyorsunuz. Yeterli seviyede seçenek var ama ben sadece bir tanesini kullanıyorum

    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]


    COUGAR Puri RGB Oyuncu Klavyesi İncelemesi [ Kullanıcı Değerlendirmesi ]



    SON SÖZ VE DEĞERLENDİRME

    Puri RGB , orta üst sınıfa hitap eden bir ürün. Giriş seviyesi oyuncu klavyelerinden ziyade, hem purinin ilk versiyonu hemde markanın diğer bazı modellerinde gerçek lişsanslı Cherry Mx anahtar tercih edilmesi , kendi anahtarlarını üretmeye başlaması ve farklı ergonomik tasarımlar denemeleri beni mutlu eden özelliklerin başında geliyor. Klavye için sabit kablo kullanılmaması güzel. Kablo değişimi yada taşıma için oldukça ergonomik bir durum oluşturmuşlar. Klavye kapağı şimdiye kadar ilk defa gördüğüm bir özellik. Tozlanma vb. dış etkilere karşı mıknatıslı kapak tasarımı benim çok hoşuma gitti. hem klavyesini taşıyacaklar hemde evinde çocuğu olan kullanıcılar için oldukça güzel bir özellik diyebilirim çocuğu olanlar beni anladı

    Klavye ışık reviyesini ve modları beğendim. Benim için ılşık seviyesi ve sızması önemli , yoğun bir şekilde okumaya yada yazmaya engel bir seviye değil ama tamamen karanlık ortamda sa sorunsuz görmenizi yarıyor. Bu sebeple ışıklandırmasına tam not veriyorum diyebilirim. Genel yapı kalitesi , üretim detayları ve düşünülen ince detaylar gerçekten çok hoşuma gitti. Klavyeyi eline aldığınızda ben kaliteliyim diye bağırıyor ve o hissiyatı alıyorsunuz.

    Genel itibari ile oldukça beğendiğim bir klavye, beni kesinlikle tatmin etti diyebilirim ama tabiki keşkelerim de var. Koruma kapağı düşünülmüş bu çok güzel, taşıma için çıkarılabilir kablo düşünülmüş basit bağlantı açısından buda çok güzel ama ben kutu içeriğinde bu taşıma kablosundan bir tane yedek olmasını isterdim. Kullanıcıya güzel bir jest olurdu. Çünkü alışkanlık yapacak bir klavye modeli. Günlük kullanımdan ziyade oyuncular için düşünüldüğündeyse, bu fiyat seviyesinde kutu içeriğinden aynı mıknatıslı koruma kapağı gibi portatif bağlanıp kolay çıkarılabilecek bir kol dayama olmasını isterdim. Markanın kol dayaması da bulunan ve daha geniş tepsiye sahip modelleri de bulunuyor bunu da belirtelim.

    İnceleme tarihindeki ortalama 600TL civarında seyreden fiyatı ile segmentindekilere ek özellikleri ve genel malzeme/yapı kalitesi ile rakip olmayı hedefleyen COugar Puri ye elimden geldiğince yakından bakmaya çalıştık. Eğer kol dayama sizin için sorun değilse , yapı malzeme kalitesi üst seviyede bir ürün arıyorsanız , PURI RGB yi listenizde üst sıralara konumlandırmaktan çekinmeyin, keza sizi üzmeyecektir diye düşünüyorum.

    Okuduğunuz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 16 Şubat 2020; 0:58:53 >



  • Eline sağlık hocam, güzel klavye.
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Tank gibi klavye yapmışlar bir filmde adamın yüzüne gelişine vuruyordu klavyeyle wanted Di sanırım, iyiki o klavye bu klavye değil direk yoğun bakım olurdu sonuç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize saglık güzel olmus zaten cougar yurtdışında çok tercih edilen bir firma ülkemizdede muten baba sayesinde güzel bir incelemesini görmüş olduk devamına inş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 15 Şubat 2020; 17:17:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Titiz bir inceleme teşekkürler. Bir sorum olacak sanırım gözden kaçmış , Anti Ghosting özelliği varmıdır yada kaç tuşa kadar desteği var ?
  • Hocam eline, emeğine sağlık. Hem belirli seviyenin üzerinde bir inceleme, hem de klavye rehberi niteliğinde konu olmuş.
  • @cohannan

    Hocam teşekkürler. Bilgim dahilince dilim döndüğünce.

    @Kings Never Die

    Hocam anti ghosting özelliği var diye biliyorum.

    @asko56

    Teşekkürler hocam. Cougar beni son dönemde en çok şaşırtan firma diyebilirim. Psu'larını bilirdik eskiden de ekipman noktasında bu kalite çizgisini beklemiyordum. Phontum kulaklığının ses kalitesi beni çok etkiledi mesela. Bu klavyenin de acayip bir hissiyatı var yağ gibi klavye yazı yazası geliyor insanın bu kırmızı switch'ten şuan mavi switche göre çok daha memnunum , mavi olanı çok sesli çalışıyor daktilo gibi , biraz daha genç işi diyebilirim :)
  • Hep oyuncuya hep oyuncuya biraz da benim gibi ağırlıkla multimedya için kullananları da düşünseler ya :D Kablolu olan her harici bileşene gıcığım var benim :D

    Güzel inceleme olmuş mal da güzel ama kuruğu var bana gelmez. Ellerine sağlık
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Kablo olayı maalesef oyuncu sistemlerinde tercih sebebi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.