Şimdi Ara

Yeni DC filmi Birds of Prey'den gişede büyük hayal kırıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • DC sinematik evreninin merakla beklenen yeni filmi Birds of Prey, geçtiğimiz Cuma günü itibarıyla nihayet vizyona girdi. Yapımcı stüdyo Warner Bros'un büyük bir beklentiyle sinemaseverlerin beğenisine sunduğu film, maalesef gişede müthiş bir hayal kırıklığıyla karşı karşıya kaldı. Harley Quinn'li Birds of Prey, ilk hafta sonunda dünya genelinde yalnızca 81 milyon dolar hasılat yapabildi.



    Deadline'da yer alan bilgilere göre Birds of Prey'in Kuzey Amerika'daki hafta sonu hasılatı 33 milyon dolar seviyesinde kalmış. Warner Bros'un Kuzey Amerika'daki beklentisi geçtiğimiz haftaya kadar 45 milyon dolar civarındaydı. Gişe analistleri ise yaklaşık 50 milyon dolarlık bir açılış bekliyordu. Bu anlamda filmin hem dünya genelinde hem de Kuzey Amerika'da büyük bir hayal kırıklığı yarattığını görüyoruz.



    Warner Bros'un DC filmleri aslına bakarsanız son zamanlarda gişede hiç de fena sayılmayacak performanslar ortaya koyuyordu. Wonder Woman ve Aquaman önemli gişe rakamları elde etmişti. Joker ise —sinematik evrenin bir parçası olmasa da— 1 milyar doları geride bırakmış ve tarihin en yüksek hasılat yapan R-Rated (+18) filmi olmayı başarmıştı. Özellikle de Suicide Squad, Batman v Superman ve Justice League hayal kırıklıklarını ardından tam da işler yoluna girmeye başlamış gibi görünüyordu diyebiliriz, ancak şimdi Birds of Prey'in yaşadığı bu büyük başarısızlık Warner Bros'u yine düşüncelere gark edecek gibi görünüyor. 





    Birds of Prey için yapılan eleştiriler aslında genel anlamıyla çok da olumsuz değil, yani gişede yaşanan başarısızlığın nedeni olarak eleştirileri göstermek yanlış olur. Film; fragmanları, karakterleri ve oyuncu kadrosuyla sinemaseverlerde heyecan oluşturmayı başaramamış gibi görünüyor. 



    Birds of Prey ayrıca ABD'de dahil olmak üzere birçok ülkede R-Rated (+18) sınırlamasıyla gösterime girmişti. Bu durum da muhtemelen gişe rakamlarına olumsuz yansıdı. Harley Quinn karakteri daha çok genç sinemaseverler arasında önemli bir popülariteye sahip, böyle bir filmin R-Rated olarak yayınlanması Warner Bros tarafından yapılmış önemli bir hata olarak değerlendirilebilir. 



    Warner Bros, Birds of Prey'i yaklaşık 100 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlamış. Stüdyonun bu bütçeyi geri kazanması için filmin 250 milyon doların üzerinde bir gişe hasılatı yapması gerekiyor. Ancak şu aşamada 200 milyon dolar bile biraz zor görünüyor. Warner Bros için 2020 yılının pek de iyi başlamadığını söyleyebiliriz.




    Kaynak:https://deadline.com/2020/02/birds-of-prey-opening-weekend-warner-bros-dc-global-international-box-office-coronavirus-1202853998/



  • Bu açılışla 250 milyon rahat yapılır gibi yazar yorumu biraz cesur olmuş

  • Vizyona mı girmiş? Film o kadar ilgimi çekmemiş ki vizyona bile girdiğinden haberim yok. Bu hasılatı yapması doğal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harley Quinn tulum yerine şort giyse böyle olmazdı. Pazarlama hatası.

  • yancı bir karakterin filmini insanlar neden izlemek istesinler. Joker dersen batman in baş kötüsü onu her türlü izlerler ama harly bildiğin okey oynayanların yanında sandalyede oturup oraletini bekleyen yancı karakter.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    Harley Quinn tulum yerine şort giyse böyle olmazdı. Pazarlama hatası.
    hayır dostum yanılıyorsun.Harley Quinn zenci olsaydı bak ozaman gişe değil dünya rekoru kırardı.
  • Joker siz harleyin payına düşen bu filme jared leto yu ekleyip bir joker harley movie yapsalardı yine ateş ederdi yakın zamanda çıkan joker çok ayrı bir dünya aktif filmlerdeki jokerle alakası yok tek film çektiler gitti tabi üst üste joker i eskitmek ısıtıp ısıtıp koymak saçma oda ayro ama phoenix in joker den sonra birds of prey diye bambaşka bir boyutta harley bir film çekmek en az o kadar saçma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Warner Bros "joker" filminin gişede çakılacağını düşünerek tek başına girmek yerine bir takım yapımcılarla anlaşarak yatırım ortaklığı kurmuş yani oradan da terse yatmış oldu.. tek başına joker filmine girseydi o zaman gerçekten köşeyi dönebilirlerdi.. gerçi yıllardır sektörün bir numarası, muhtemelen artık paraya doymuşlardır ✌️😑

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ülkemizde vizyona girdiğini şimdi bu haberle fark ettim, ancak filmin afişinde neden "yırtıcı kuşlar" olarak türkçe bir ismi öne çıkardıklarını anlayamadım Kardeşim oraya kocaman Harley Quinn falan yazsana!

  • benım anlamadığım her ne kadar karakterler dünyası diye geçsede batman dede jokerdede harley quin yaratan jokerdir yani joker bu kadar cok severken yalnız basına bi harley'in tutmucağını salak bir çocuk bile anlar.

  • dc marvelin yokluğunda bir şeyler yaparım diyor ama nafile gözüküyor Eternals baslarsa yine dibi boylar gibi

  • gene iyi kazanmış, bence 20 milyon doları bile geçememesi lazımdı.

  • Son yıllarda gittikçe artan Kadın'ın pozitif ayrımcılıkla ön plana çıkarılmaya çalışmasının, feminizmin vitrini niteliğinde bir film. Bu tür işler ilgi de çekmiyor haliyle. Sentetik olan herşey ancak zorla ilgi çeker.

  • Hollywood en son star wars ile SJW nin bokunu çıkarmıştı. Şimdi bi kara dul filmi ile bu akım devam eder. Paranın önemi yok bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya tutarsa demişler sürmüşler piyasaya.

  • olm bıktık lan artık yeter da reklam çeker gibi süperkahraman filmi çekiyorsunuz bisküvi çeşidinden çoksunuz

  • harley dediğiniz joker in yancısı bir karakteri, dıdısının dıdısı. öyle solo filmi çekilecek bir karakter değildi zaten.

  • sadece margot robbie için bile gidilir be
  • kendi tuzaklarına kendileri yakalanıyorlar. pop kültürünün bile midesi kaldırmıyor artık bu saçma filimleri

  • Sorun açık, erkek düşmanlığından bıkan Amerikan ızleyicisi yeter dedi. Sadece feministler izler artık.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.