Şimdi Ara

Kuzey Marmara Otoyolu, radar ve ortalama hiz koridoru hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
41.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iyi aksamlar, iyi forumlar herkese
    bu aksam gebzeden kuzey marmara otoyoluna baglandim, yavuz sultan selim koprusunden gecip, mall of istanbull'dan ciktim.
    sormak istedigim sorular;
    bu otoyolda giseler arasi ortalama hiz olcumu mevcut mu? eger var ise aklimda kalanlardan birinde ortalama hizim yaklasik 170-180 civari idi. ceza gelir mi?
    ısıkli tabelada araclar icin 120 tabelasi ve radar yazisi vardi, gece oldugu icin ceza yersem flaş patlar dusuncem vardi. otoyolun herhangi bir kisminda tedes tarzi kameralar var mi? Flas patlamadan da ceza kesebiliyor mu aksam saati(karanlikta) ..
    iki tane de tunelden gectim, sol ve orta serit icin 80, sag serit icin 70 tabelasi vardi klasik, bu tunellerde de hiz koridoru var mi? benim.bildigim sehir merkezlerinde, eger koridor uygulamasi var ise oncesinde tabelalarda yaziyor, fakst otoyolda buna dair bir isaretci levha goremedim...







  • Bende geçtim 3/4 kez ceza yemedimki en kötü araç 140/150 zaten o yolda ceza olsa kimse girmez hem para vericeksin hem km uzatıp hemde ceza yiyeceksin zaten fazla kullanan yok o yola devlet garanti verdiği parayı ödüyor , yol kalitesi filanda çok iyi böyle yollarda hız sınırı dahi olmamalı asıl yavaş gitmek hem yorgunluk verir kaza riskini dahada arttırır . En yavaşı Tırlar onların bile maşallahı var onlardanda yavaş gidecek binek varsa ne işi var o yolda normal otoyolda daha rahat gider
  • madem korkuyon niye bastin?
  • O yolda ceza yemezsiniz rahat olun, 200 ve üzerine çok çıktım, şimdiye kadar ceza yemedim. 2 senedir ceza gelmedi. Zaten o yolu kullanan genelde şirket araçları çoğu yakıt ve ogs bedava tamgaz gidiyorlar hep, Diğer çoğu da premium sınıf Araçlar, onlar da yüksek hızda seyrediyorlar. Bunların cruise hızı bile minimum 140 seviyesinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brhc

    madem korkuyon niye bastin?
    O yolda 100-110 civarinda seyretmek insanı yorar
    Sifir asfalt, 4 serit, ısıklandirilmis yol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abstraction

    O yolda ceza yemezsiniz rahat olun, 200 ve üzerine çok çıktım, şimdiye kadar ceza yemedim. 2 senedir ceza gelmedi. Zaten o yolu kullanan genelde şirket araçları çoğu yakıt ve ogs bedava tamgaz gidiyorlar hep, Diğer çoğu da premium sınıf Araçlar, onlar da yüksek hızda seyrediyorlar. Bunların cruise hızı bile minimum 140 seviyesinde.
    Kurulu radar, kamera olmasa bile endisem ortalama koridordan, 10 kez ogs öttü. 5 tane koridora girdim demek bu

    Giseli olanlarda 5 dakika onceden yavaslayip duracak seviyeye geldim bir nebze faydasi olsun diye ama onlarin dahi kurtarmama ihtimali var.
  • Bende geçtim 3/4 kez ceza yemedimki en kötü araç 140/150 zaten o yolda ceza olsa kimse girmez hem para vericeksin hem km uzatıp hemde ceza yiyeceksin zaten fazla kullanan yok o yola devlet garanti verdiği parayı ödüyor , yol kalitesi filanda çok iyi böyle yollarda hız sınırı dahi olmamalı asıl yavaş gitmek hem yorgunluk verir kaza riskini dahada arttırır . En yavaşı Tırlar onların bile maşallahı var onlardanda yavaş gidecek binek varsa ne işi var o yolda normal otoyolda daha rahat gider



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnv_58 -- 10 Şubat 2020; 9:3:40 >
  • radar aktif. ceza yiyen tanıdıklarım var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    radar aktif. ceza yiyen tanıdıklarım var.
    Ceza icerigi nedir? Ortalama koridor mu yoksa radar kamera mi?
    Kac kmh hizla?
    Gece mi gunduz mu
  • Parayı verdim basarım haaa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birkuşgibi

    Ceza icerigi nedir? Ortalama koridor mu yoksa radar kamera mi?
    Kac kmh hizla?
    Gece mi gunduz mu

    Alıntıları Göster
    gece yemiş ortalama koridor
  • H Kuzey Marmara Otoyolu, radar ve ortalama hiz koridoru hk. her sabah başakşehirdeb çıkıp istoca doğru ilk sapakdan giriyorum. Bu gelen 3. Ceza. Yolun öncesini bilmiyorum ama bitişinde var herhangi bir uyarıda ypk
  • 168 ile 2021 6. ayda Kuzey Marmara Arnavutköy ayrımı diye verilen konum ve DV 750 cihazında ceza yedim. Tebliğ ile fotoğraf gelmedi ancak detayda fotoğraf bulunmaktadır yazıyor. Devlet vatandaşına blöf yapmıyorsa fotoğraf var sayıyorum. Gece geç saatlerdi, iyice yorulmadan eve düşmek için biraz hızlıydım. Ama hiç flaş çakmadı. Radar tam nerde bilmiyorum. Ama cebeci tünelinden sonra (Arnavutköy istikametinde) yediğim kesin gibi. Bu lokasyon dışında ceza yemedim ve büyük ihtimalle başka bir kontrol noktası yok Gerede itibariyle. Otoban üstünde bulunan sabit kameraları saymıyorum zaten onları görüyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasuto53 -- 7 Ağustos 2021; 12:24:57 >
  • Bugün İstanbul'dan Ankara'ya cenaze münasebeti ile giderken izmit körfez yolu, Google haritalarda açık gözükmesine rağmen yine de FSM'den çıktıktan sonra Kuzey Marmara Otoyoluna girip oradan devam edeyim, belki körfez yolu bir süre sonra tıkanır diyerek kendi kendime kaşındım. Daha önce Ankara'ya bayramlarda seyranlarda git gel yaparken bir kaç kere daha bu ücretli yolu kullanmıştım ve bir çoğunda da hız limiti olan 120km+sollama payı ile 132km'yi aşmıştım. Radar programında hız koridoru uyarısı gelse de bugüne kadar arkamdan plakaya hiç ceza gelmeyince şaşırmadım çünkü zaten geçiş garantisi verilen ve bu garantilerin tutmadığı için devletçe yüklenici firmaya hazineden garanti ödemesi yapılan 4 şeritli kaymak gibi bir otoyoldaki araçlara, radar cezası uygulayarak geçen 3,5 aracı da kaybetmek istemezler diye düşünmüştüm. Ama şaşkınlık içerisinde yanıldığımı bu seyahatimde öğrendim. Çünkü Kuzey Marmara Otoyolu'nun son gişesine gelmeden 5,6km önce bir jandarma aracı radar atmış bekliyordu, 164km ile geçmişim ki bir kaç araç hariç yanımdan araçlar genelde 180-200km arası geçip gidiyordu, gişeden çıkıp tam parasız yola doğru gidiyordum ki gişenin diğer tarafında jandarma trafik ekipleri beni ve benim gibi o esnada 132km'yi geçen tüm araçları peş peşe kenara çekmeye başladı. Ben duruma "hiç bir radar uyarısı yok, bu bir şaka mı yoksa ciddi misiniz?" diyerek yediğim 2. derece radar cezasına itiraz etsem de sonuç değişmedi ve ceza makbuzumu imzalayarak kalan 2 saatlik yolu, kendi kendini o yola girerek resmen salak yerine konulmuş bir insan hissiyatı ile devam ettim. Cenazeye de yetişemedim zaten. Sonra düşündüm, izmit yolu açıktı, oradan gitse idim hem kuzey marmara otoyoluna 100tl civarı para vermeyecektim, hem de o yolda "nasıl olsa radar cezası olmaz çünkü radar olması mantıksız" rahatlığı ile seyrüsefer etmem neticesinde ilk kez yediğim 652tl para cebimde kalacaktı.

    Bu yüzden bu yediğim radar cezası çok zoruma gitti ve yarın interaktif vergi dairesinden cezayı %25 indirimli ödeyeceğim ama İstanbul'a döner dönmez de Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğine gidip itiraz edeceğim. Bu durumu sineye çekemem çünkü "nasıl olsa bu yolu kullanıyorlarsa bu cezalara itiraz etmeyecek ve sineye çekecek kadar da paraları vardır, garanti ödemelere takviye olsun" düşüncesi ile radar cezası kesmeye başladıklarını düşündüm ve kendimi resmen keriz gibi hissettim, gerçekten geçiş garantisini bu şekilde radar cezası ile mi kapatmaya çalışıyorlar anlaması güç. Dönüşte o yolu kullanmayacağım mesela, mecbur değilsem hiç kullanmayacağım artık, çünkü o yolu her kullandığımda aklıma "parası ile rezil olan ben" gelecek. Bir de insanların akılları ile resmen dalga geçiyorlar zira 4 şeritli kaymak gibi ve tenha yolda yavaş gitmek insanı uyuklatır asıl, kaldı ki o yolda yağmurlu, karlı yada gece hiç radar görmedim, bugün ise hava çok güzeldi, gündüz idi, güneşli idi ve jandarma trafik kendince "radar atmak için tam zamanı, şu saatte, şu güzelim havada 140 tan aşağı süren kamyon bile olmaz" deyip radar atmışlar resmen, şaka gibi ama gerçek. Öyle bir yola koydukları 120km hız sınırı bile insanları aptal yerine koyduklarının göstergesi, yani "biz bu yolda bile hız limitini 120km koyalım, arada bir de böyle gizli radar atalım ki yolu işleten firmaya hazineden ekmek çıksın, böylece bu yolu kullanan her araca ceza yazabiliriz, -nasıl her araca komutanım?- çünkü bu yola at arabası almıyoruz olm, kim böyle bir havada 140 ın altında gitsin hihihihi" diye inceden de espri yapıyorlardır kendi aralarında. Bu şeytani uygulamayı düşünüp, hayata geçirip jandarma trafiğe tatbik ettiren illet üst akıl, lanet olsun o sinsi ve hastalıklı zihniyetinize gerçekten, düşün bu milletin yakasından. Almanya'dan daha iyi yol yaptık diyorsun ama Almanya'nın otobanlarında hız limiti olmadığını bu milletin bilmediğini sanıyorsun, o halde sen neden Kuzey Marmara Otoyolu gibi devasa bir otoyola hız limiti koyuyorsun ve bunu da sadece hava güzel iken gündüz vakti uyguluyorsun? Haram zıkkım olsun bu planı hayata geçiren o en tepedeki kokuşmuş akla. Yoksa memurlar sadece emirleri uyguluyor, emir kulları, onlara bir dediğim yok, yılanın başını bulup ezmek gerek. Resmi araçlar, vekil araçları vs her araca o yolda hız sınırı yok ama vatandaşa var ne güzel memleket. Bu kuralları kim koyuyor kardeşim, bu kuralları denetleyen mahkemeler yok mu, koymadan önce vatandaş uğraşmasın, hadi ben uğraşıyorum da belki silinir, belki silinmez, benim gibi kaç kişi uğraşır, lanet olsun deyip öder geçer. Şeytansınız, şeytan.

    İstanbul'a döner dönmez bir şikayet dilekçesi ile, tek bir açıklarının olmasına dua ederek kendimi salak gibi hissetmeme neden olan bu cezanın iptalini talep edeceğim. Umarım ben yanlış görmemişimdir, umarım radar uyarısı yoktur ki şu kerizlik duygusundan kurtulabileyim. Eğer o bölgedeki jandarma trafik, mahkemeye "radar uyarısı var" der ise, tam o saatte mi var ve görüntüsü var mı o önemli çünkü ben ve araç içindekiler gerçekten göremedik. Radar uyarısı olduğunu kanıtlarlar ise mahkeme masrafı vs ne kadar olur ve karşı tarafın avukat ücreti vs olur mu, bana yansır mı onu da bilmiyorum. Siz hiç radar uyarısı gördünüz mü, özellikle Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya çıkışında yani son gişesinde? Ve bu süreçler ile daha önce uğraşıp sonuç alan oldu mu? Zira yüzü, astarını geçmeyecek ise itiraz dilekçemi mahkemeye 2,3 güne sunuyor olacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 13 Ocak 2022; 19:50:59 >




  • radyoaktif kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar. Gecmis olsun oncelikle. Mahkeme sonuclandi mi acaba?

  • Kuzey marmarayı her hün kullanan bir kamyoncuyum.
    Evet radar var. Eskiden tek yöndeydi şimdi her iki yönde de var.
    Yerini söylemem, kurallara uyun.

    Ne cesetler çıkardık araçlardan. Ananıza babanıza yazık.
  • Kuzey marmara da yol güzel diye gaza gelmeyin. Üstteki üyeye katılıyorum. Birçok kaza oluyor. Hatta kuzey marmara yolunda yağmur yağdığında yolda yığınlar çok oluyor. Bu sebeple gaza gelip basmayın. Radarlar da var.
  • yav yol zaten rahat ne canınızı tehlikeye atıyronuz anlamam ki
  • 2 gün önce lüleburgaz gişelerinden girip devamında kuzey marmara otabınına bağlandım.Anadolu yakası kartala gidecektim,dedim trafiğe girmim köprü vs.
    Ancak hız sınırına o kadar dikkat etmeme rağmen farkında olmadan bir dalgınlıka,otoban güzergahında bulunan kapalı tünel içerisinden geçerken bir ara ibreye baktım ki 120 ile gidiyorum.tünel hız sınırı tünel girişinde ışıklı tabelada 90 yazıyor.Acaba tünel içerisinde ceza yemişmiyimdir sizce?
  • Üstad ne oldu ceza geldi mi? Ya da ucuz mu atlattınız? Ben bugün 150 ile geçtim tünelden inşallah ceza yemeyiz

  • jacko_aj_s kullanıcısına yanıt

    Benim bildigim yazilmiyor Tuneller de..Yuksek hizla gecen cok arac var her gun kullananlar var..

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.