Şimdi Ara

İlk açılışta çok hızlı, restart yapınca çok yavaş açılan Windows 10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarı ilk açtığımda olması gerektiği gibi Windows çok hızlı açılıyor. Sadece restart yaptığım zaman yükleme ekranında 20 saniye bekledikten sonra windows ekranı geliyor. Sebebi ne olabilir?

    Ryzen 3600, M2 disk, 16 gb ram, Windows 10.



  • Kullandığınız windows derlemesi ile ilgili bir sorun olabilir, başka bir derleme ile deneyin.
  • Bir sorun yok. Her Windows 10 yüklü bilgisayarda olan bir konu bu. Sen bilgisayarı ilk açtığında hibernation denen sistem ile bilgisayar açılıyor ve çok hızlı açılıyor. Fakat yeniden başlatmada bu özellik çalışmaz bilgisayar her şeyi sıfırdan kapatır sıfırdan açar ama hiber sisteminde ram belleğe yazılan veriler kapanma esnasında diske yazılır açılırken diskten rama tekrar aktarılır ve çok hızlı açılır. Ama yeniden başlatmadan bu iş sıfırdan yapılır her şey sıfırdan başlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

    Bir sorun yok. Her Windows 10 yüklü bilgisayarda olan bir konu bu. Sen bilgisayarı ilk açtığında hibernation denen sistem ile bilgisayar açılıyor ve çok hızlı açılıyor. Fakat yeniden başlatmada bu özellik çalışmaz bilgisayar her şeyi sıfırdan kapatır sıfırdan açar ama hiber sisteminde ram belleğe yazılan veriler kapanma esnasında diske yazılır açılırken diskten rama tekrar aktarılır ve çok hızlı açılır. Ama yeniden başlatmadan bu iş sıfırdan yapılır her şey sıfırdan başlar.
    +1
  • Evet ilk açılış esnasında daha hızlı açıldığını gözlemledim. Fakat şahsen benim pc de reset işleminde kaybım 4-5 saniye oluyor.
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler ancak olağanüstü bir durum sözkonusu. İlk açılışta Masaüstünü görmem 4 saniye. Yeniden başlatınca 36 saniye civarı. Daha önce de farklı sistemlerde windows 10 kullandım ve yeniden başlatma ile ilk başlatma arasında belirgin bir fark yoktu. Sitesinden indirdiğim Orijinal sürümü kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.