Şimdi Ara

SpaceX, Starship’in yüksek irtifa testini yakında gerçekleştirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Elon Musk’ın Mars’a koloni kurma planlarının merkezinde bulunan Starship roketiyle ilgili engelleri yavaş yavaş aşıyor. Bu kapsamda Musk’ın sahibi olduğu SpaceX, söz konusu roketin yakın bir dönemde gerçekleştireceği test için ABD Federal Haberleşme Komisyonu’na (FCC) başvurdu.



    SpaceX’in icra edeceği yörünge altı yüksek irtifa testi, Starship’in yaklaşık 20 km kadar yükselmesini ve ardından roketin yeryüzüne inişini kapsıyor. Malum olduğu üzere tekrar kullanılabilirlik kapsamında Ay ve Mars’a düzenlenecek görevlerde roketin bu gökcisimlerine inmesi ve ardından tekrar havalanarak Dünya’ya dönmesi öngörülüyor.



    Ayrıca Bkz.Uzaydan internette SpaceX'in rakibi olan OneWeb'ten önemli adım



    SpaceX’in FCC’ye başvurmasının ardındaki gerekçe ise uçuş takibi yapılabilmesi ve roketle iletişim sağlanabilmesi için şirketin kuruma ait telsiz frekanslarına ihtiyaç duyuyor olmasında yatıyor.





    Aslında çok daha önceleri gerçekleştirilmesi planlanan söz konusu test, Starship’in minyatür kardeşi Starhopper’ın yaşadığı kaza sonucu ertelenmişti. Görünüşe göre işler Starship için planlandığı gibi gidiyor ki roket Mart ila Eylül 2020 arasında bir tarihte bahsi geçen testi gerçekleştirecek. Starship, SpaceX’in Teksas Boca Chica’daki merkezinden fırlatılacak.








  • Şu sitede SpaceX ile ilgili haber kadar beni heyecanlandıran haber çok azdır. SpaceX in ilk kuruluşuna ve ilk adımlarına şahit olmak büyük şans. Şansızlık olan başardıklarının, halka indiği zaman bizim göremeyecek olmamız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasa daha kestirme bir yol bulmuş ordan gitsene Eloncum. Kanada'yı geç hafif sola dön caminin karşısında, Devon Adası de, kime sorsan gösterir.

  • Koloni kurma vaadini yatırımcıları cezbetmek için kullanılan bir kandırmaca olarak görüyorum.

  • Biz de geçtiğimiz senelerde nasa gibi uzay araştırmaları birimi kurmuştuk diye hatırlıyorum. Yetkililer, çalışanlar falan da belirlenmişti. Gelişmeler ne oldu acaba o günden bu güne. Yani 3-5 ufakta olsa roketler atsak, şu irtifaya bu irtifaya ulaştık desek. Tamam eğitime karşıyız(!) falan ama bunlarda lazım. Bakın Amerika gibi ülkelerde LİSELER ARASI turnuvalar düzenleniyor. Üniversite demiyorum, kolej/lise ve adamlar türlü farklı yakıtlarla roketler atıyor, çok ciddi irtifalara da ulaşabiliyorlar. Hatta 2017 de liseler arası irtifa rekoru kırıldı, bir grup liseli 40km irtifaya ulaştırdı roketini. Tabi ki ufak roket, böyle starship gibi devasa değil, tekrar geri düzgün konmuyor ama bu da bir şey, böyle böyle işte ülke kalkınıyor, genç yetenekler keşfediliyor, özel şirketler kuruluyor.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Teknofest Roket Yarışmasını duymamış olman çok ilginç. halbuki bu konulara ilgin var gibi görünüyor
    https://www.donanimhaber.com/Tuz-Golunde-yerli-roketler-yaristi--103395



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 5 Şubat 2020; 14:4:13 >
  • Duymamıştım, umarım tekrarı olur ya da tekrarı yapılmıştır. Bu tarz etkinliğin daha da yaygınlaştırılması, ödüllerin daha da arttırılarak teşvik edilmesi, kaynak sağlanması çok iyi olur. Adım adım uzay madenciliğine doğru gidiliyor. Bunu ilk başaran ülkeler ciddi fark açar. Kızılay'ın falan bu roket işlerine de hayrına bi 7-8 milyon atmasını isterim. Vergi kaçırsın demiyoruz, kaçındığı vergileri biraz da böyle faydalı şeylere yatırsa yeter.
  • roket teknolojisi ile bir yere gidilmez kardeşim antigravite teknolojileri artık çıkarsınlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Duymamıştım, umarım tekrarı olur ya da tekrarı yapılmıştır. Bu tarz etkinliğin daha da yaygınlaştırılması, ödüllerin daha da arttırılarak teşvik edilmesi, kaynak sağlanması çok iyi olur. Adım adım uzay madenciliğine doğru gidiliyor. Bunu ilk başaran ülkeler ciddi fark açar. Kızılay'ın falan bu roket işlerine de hayrına bi 7-8 milyon atmasını isterim. Vergi kaçırsın demiyoruz, kaçındığı vergileri biraz da böyle faydalı şeylere yatırsa yeter.
    Hocam belki yine duymayabilirsiniz diye "Teknofest 2020" haberinin linkini vereyim.
    Yorum yapmaya değer bir haber.https://www.donanimhaber.com/teknofest-2020-teknoloji-yarismalari-basvurulari-basladi--118598




  • Teşekkürler, görmemiştim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.