Şimdi Ara

Laptop bazı tuşlar çalışmıyor. Çok saçma bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,
    Acer Laptop sahibiyim. Ekran kartı arızasından dolayı yeni bir anakart takıldı. Laptop elime ulaştıktan sonra "a" "tab" "caps lock" "f1" "f2 tuşları sert basınca çalışıyordu ve power tuşu da " tuşunun hemen üstünde bulunuyordu. Power tuşu da çok hassaslaşmış basınca "tık" sesi çıkmadan bile açılabiliyordu. Aynı zamanda bazen " ve tab tuşuna sert basınca power tuşuna basılmış gibi laptop kapanıyordu.

    Kısa geçiyorum, klavyeyi çıkarttıkdan sonra power kısmındaki plastiğe bastırarak yerine daha çok oturmasını sağladım fakat bu seferde "a" "tab" "caps lock" "f1" "f2 tuşları hiç çalışmamaya başladı diğer tuşlarda bir sıkıntı yok. İnternetten yeni bir klavye sipariş ettim fakat o da olmadı sorun yine aynı. Anakart klavye soketinde mi bir sorun vardır ? varsa nasıl bir sorun olabilir sadece belirttiğim tuşlar çalışmıyor çok garip.



  • Harici klavye deneyin
  • Sıvı temaslı anakart da bu sorunu yapar piyasada herkes çakal tamirli anakart iteler test etmeyince böyle sorunlar çıkar soketi saf alkolle temizleyin devre yolu görünüyor ise anakart uzerinde onuda silin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 4 Şubat 2020; 19:40:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun anakartta da olabilir soket bağlantısında da önce usb klavye ile deneyin, temiz bir format atın eğer sorun devam ederse sorun anakart maalesef.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    aynen sıvı temaslı anakartlarda yaşanan bir sorun.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    geri göndermeyi düşünüyorum tamir yapılan yere. Zaten anakart geldiğinde ekran kartı oyunlarda hata veriyor, ekran karıncalaşıp mavi ekran veriyordu. Test edip göndermemişler bile.
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    harici klavye takınca bir sorun yok, zaten bios'a girip denedim klavyeyi herhangi bir sistem hatasından kaçınmak için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.