Şimdi Ara

Windows 7 desteğinin sona ermesi, Windows 10'un pazar payını artırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft, 14 Ocak 2020 tarihinde Windows 7 desteğini sonlandırmıştı. Bu işletim sistemi için artık yeni güncelleme ve tektik desteği sunulmayacak olması ise kullanıcıları Windows 10'a yönlendirmiş durumda.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi, yeni tablet modeli Mi Tab 5'i piyasaya sürmeye hazırlanıyor



    Windows 10'a geçişler hızlandı



    Araştırma şirketi Netmarketshare, Ocak 2020 için en son pazar payı verilerini yayınladı. Rakamlar, Windows 10'un pazar payının yükselişe geçtiğini gösteriyor. Windows 7 işletim sistemi desteğinin sonlandırılması ile birlikte, kullanıcılar artık sistemlerini daha modern bir işletim sistemi olan Windows 10'a yükseltmeye başladılar.





    Windows 10 geçtiğimiz döneme göre birkaç puan artışla pazar payının yüzde 57.08'ine sahipken, onu yüzde 25.66 pazar payına sahip Windows 7 izliyor. Windows 8.1 yüzde 3.38'le üçüncü sırada ve macOS X 10.14 ise yüzde 3.12 ile dördüncü sırada yer alıyor. Önümüzdeki aylarda Windows 10'un pazar payının daha da artış göstereceğini ise söylemek mümkün.








  • Microsoft hata yapmis :) . Windows 7 Destegi, Windows 10 cikar cikmaz kesmesi gerekirdi. Hatta Windows 8.x ler de suan derhal destegi kesilmeli ... O zaman siz gorun oranlar misli ile artar ...

  • Eskiden normalde yüklediğim programlar neden yüklenmiyor artık Windows 7 de?
    Sisteminiz güncel değil güncelle diyor güncellemeye kalktığımda da bilinmeyen hata oluştu diyor.
    Windows 7 dsteği kesilmeden önce olmuyordu bunlar.Bazı makinalarımızın programları Windows 10 da problem yapıyor bu yüzden Windows 7 de ısrar ediyoruz ,yoksa niye uğraşayım?
  • w7 akar gençler, gerisi yalan.

  • Windows 10’lu Surface pro 7’ pil tüketimi tambir hayal kırıklığı

  • windows 7 desteğinin kesilmesi de elbette etken olmuştur, lakin insanların geçiş sürecini uzatması çoğu zaman donanımsal eksiklikten ve yeni işletim sisteminin yeterince olgunlaşmamasından kaynaklanıyor, bu süreçte sistemin oturmasını, donanımların ucuzlamasını bekliyoruz, tabi işletmeler için ekstra külfetlerde söz konusu.

    öyle format at geç demekle olmuyor yani, mevcut çalışan sistemi kurcalamak efektif olmuyor..!
  • ssd varsa hertürlü w10 akar

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Bende bilgisayarları w10'a geçirdim ama w7 deyken de ssd'lerim vardı. Yani ssd olunca w7 de akıyor aslında. Ssd başlı başına çok fark ettiriyor. Enteresan olan 500mb okuma/yazma hızlı ssd ler ile 3-4gb okuma/yazma hızlı ssd ler arasında performans farkının çok çok düşük olması. Yani matematiksel olarak arada 6-7 kat fark varken, reelde fark %10-20 kadar az. Hadi w7 eski ondan desteklemiyordu desekte w10 da da durum böyle. Sadece taşıma işi, winrar çıkarma işi yaparken fark belirgin.

  • Yalnız hakkaten SSD olmayınca Windows 10 bazen işkence oluyor.Ya da ben SSDye alıştım ama Harddiske kurduğum Windows 10 lar hep anormal yavaş geldi bana.Windows 7 kuruyorum o kadar yavaşlık yok.Anlamadım olayı.
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Hocam SSD için farkı oluşturan erişim süresi. Sıralı işlem yaparken HDD ile de çok yüksek aktarım hızlarına ulaşabilirsiniz.

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    ssd varsa bütün os lar akar. bir işletim sistemini savunmak için bunu argüman olarak yazmanız komik .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: McManamann

    windows 7 desteğinin kesilmesi de elbette etken olmuştur, lakin insanların geçiş sürecini uzatması çoğu zaman donanımsal eksiklikten ve yeni işletim sisteminin yeterince olgunlaşmamasından kaynaklanıyor, bu süreçte sistemin oturmasını, donanımların ucuzlamasını bekliyoruz, tabi işletmeler için ekstra külfetlerde söz konusu.

    öyle format at geç demekle olmuyor yani, mevcut çalışan sistemi kurcalamak efektif olmuyor..!
    ssdlerde iops denen birsey vardir sata hizindan daha onemlidir mekanik hdd de kafa kalkip veriye ulasana kadar yuzyillar gecer ssd de mekanik bir kafa olmadigi icin erisim hizi sata 1 de bile hdd ye fark atar ben sata 2 li sistemde windows 10 ve sandisk ssd kullaniyorum hiz sanki hdd nin 200 misli gibi fark yaratiyor yani kisaca soyle soyleyeyim ssd diye bir teknoloji olmasaydi o 8 yillik bilgisayarda beklemekten baska birsey yapilamazdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 5 Şubat 2020; 0:25:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sokayım Windows 10a yeter amk bu nedir surekli aynı haberler. İnat degilmi gecmeyecem win10 zimbirtisina. Admin daha faydalı haberler yap sizde aynı yemeği pişirip pişirip duruyonuz.

  • Gereksiz uygulama ve telemetri'leri çıkarınca sistem kaynak kullanımı na kadar'dır acaba?

  • Windows 10 geçmeye değer bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.