Şimdi Ara

Rx8 alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soru basit temiz 86 binde bir rx8 alır mıydınız tarcanlar onay verdi diyelim araca ustada motora kefilim dedi diyelim. Yaşınız 26 bekarsınız hayattan beklentiniz yok evlilik yok ailenizle yaşıyorsunuz kira derdiniz yok maaşın 3/4 ünü krediye vereceksiniz diyelim. hayattan tad almaya çalışıyorsunuz aslan besleyen yemini düşünmez diyorsunuz. Alır mısınız yoksa başka araca mı yönelirsiniz



  • 3/4 krediye giderse benzinine bakımına sigortasına kaskosuna gidecek para kalmıyor
  • Gramatik kullanıcısına yanıt
    Hocam o 1/4 1500 tl her ay 1500 tl masraf çıkaracaksa sıkıntı o kadar sıkıntılı mı bunların motoru
  • Discount Specialist kullanıcısına yanıt
    Motorun sıkıntısı yok diye biliyorum. Asıl sıkıntı maaşın dörtte üçünü krediye vermek. Bu araç sizin bütçenizi şu an aşan bir araç, daha düşük fiyatlı bir araba yada daha fazla birikmiş parayla bu aracı almak size daha uygun olur gibi.
  • Rotary ile uğraşma Audi TT bakabilirsin. Araca binerkende, alırkende ve sonunda satarkende için rahat olur.
  • https://forum.donanimhaber.com/parami-carcur-mu-ediyorum-yoksa-iyi-mi-yapiyorum--141510298
    Bu actigin konu gibi olur o rx8 biner kontağı açar kaparsın
  • Motor zaten Max 100 bin km gidiyor Türkiye'de daha fazlasını gören yoktur heralde, rektefiyesi bile şuanki piyasa şartlarında 20 bin TL iken sandık motor ne kadardır gerisini sen düşün.Aylık 10k gelirin varsa en az alabilirsin ama eğer kredi çekip birde üstüne bu aracı alacaksan emin ol ya mecbur kalıp satarsın yada araba öyle bir köşede yatar.Hayal ettiğin gibi zırt pırt gezilecek bir arabada değil anca hafta sonları binilecek bir araba, 100 km de en az 15 20 lt yakıt yakması da cabası.
  • Gelirimin 1/4'ü araç masrafı (ödemesi, yakıt, sigorta, kasko, mtv vs), 1/4'ü barınma (kira, aidat, faturalar vs)

    Ben bu koşullarda araç giderlerinin çok olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir evim yok, evlilik masraflarım olacak vs.

    İyi düşünmeniz lazım
  • O söz aslanı besleyebilenler için söylenir aracı aldın temiz yarın öbürgün ya bir kaza yada bir parça değişimi gerektiğinde ne yapacaksın? 4/3 zaten krediye gidecek... sen birde hep araba içinmi yaşoyorsun mesela? Mesele aracı alabilmek değil aslında yürütebilmek1(yakıt ve vergi fahiş düzeyde), yedek parça ve servis kalitesi2, 4/3 aracın kredi ve 4/1 hadi yürütme ve masraf cepte para kalmadı nereye gideceksin. Bir mekana gidemedikten bir çay hesabı yaptıktan sonra hayalindeki aracı almanın esprisi yok bence. Sonuçta araba amaç değil araçtır.
  • Discount Specialist kullanıcısına yanıt
    Vankel rx8 ise tabiki hayır.
    İçinden geçilmiş bi vankel 150binde motoru kucağına verir. Sandık motor arayıp durursun
  • Konu nick uyumu direk -10
  • Ben de bekar 28 yaşında biri olarak elektrik destekli direksiyonu, torsiyon arka dingilli yani liseli kız gibi sevişmekten bir haber arabalara 150-175bin tl para gömene kadar orta yaşlı da olsa 30-35yaşında kadın deneyimlidir mantığı ile 2 tane eski arabam olsun ama hayattan keyif alayım dedim izmirde hala ilanda olabilir 66bin tl olan araç, gidip inceledim. Araba çöp. Elini tuttuğun yerden masraf çıkıyor. 50e bırakıyordu o zaman. ama 50e bile alsam 25bin masrafı vardı. nereyi tutsam istisnasız masraf çıkıyordu. koltuk, bir koltuğun ısıtması bozuk, sürücü derisi yırtık. Direksiyon: airbag kapağı yumrukla kırılmış. Yolcu airbag kaplama, göğüslüğün ortasını ince kesme ile ekran koymuşlar neymiş geri görüş kamerası imiş. çalışmıyor. teyp arızalı ekranda görüntü yok. davlumbazlar alt koruma ön tampon içi bomboş. 2. vites senkromeci arızalı, stoplar kırılmış japonla yapışmış. bagaj su alıyor. 4lastik, 4 amortisör, 4 yay istiyor. egzoz düz boru, hızlanırken titreşim var jant lastikten sonra kesilmezse şaft, takozlar istavroz herşey olabilir. Motor da çok sağlıklı değildi, tek marşta almadı gibi. Güya telefonda tek marşta alıyordu. Sunroof perdesinin ayağı kırıktı. Ağır bakımı gelmişti aracın. yağı ve suyu değişecek bunların yağı suyu özel. İzmirde yetkli servis kapandı muğlaya gitmek lazım 200km. Bildiğin 30-35'inde deneyimli kadından ziyade 70-75inde bir ayağı çukurda araba idi. Miatası olan arkadaşımla konuştuğumda yorumu, masrafsız rx-8 yoktur, az masraflı rx-8 vardır. Patlak olmayan rx-8 bulmaya çalışırsın diyordu.

    Böylece e90 320i aracımın yanına kardeş getiremedim.

    Şunu gördüm, rx-8 fabrikatör değilsen beyaz yaka, küçük çaplı esnaf isen alınacak araba değil. Günlük de binilmez. Haftasonu bir depo benzin alayım bitince evin önüne park ederim mantığında bir araba.

    E46 330i filan bak. veya 320i 2.2lt 6 silindir olan 170beygirlik makinelere bak. Tamam onlar da kusursuz değildir ama parçası bol ve her yerde bulabilirsin. O da keyif verir ve günlük binebilirsin.




  • bir kaç sene önce arkadaşlarım kıbrısta okuyordu bu araçların orada ucuz olduğunu
    yaklaşık 23-25 bin tl
    ama almaya cesaret edemediklerinden bahsediyolardı hep
    bizde bu konuyu sık sık kendi aramızda konuşuyorduk alınmalı mı diye
    her öğrencinin hayaliydi ama hiç biri almadı
    sebebi ise motorun kısa ömürlü olması ve rektefiye maliyetlerinin yüksek olması.
  • Full macera bence RX- sevdası Love Rotary motor zaten kompresyon olcumlerınden sınıfı gecmesı gerekıyor..
  • Tecrübe kolay ve bedava kazanılmıyor, bırakın alsın genç
  • normal şartlarda al keyfini sür diyecektim ama sen sadece almış olacaksın, keyfini pek süremeyeceksin. ilerleyen zamanlarda daha az krediyle almanı tavsiye ederim. rx8 yerine başka tek kapı araç, hatta cabrio araç bile alabilirsin. evliyim, bekarken cabrio almadığıma pişmanım desem yeri. çok kullandım ama kendime ait hiç nasip olmadı, ilerleyen zamanlarda cabrio almayı planlıyorum. yerinde olsam yürütme maliyeti düşük bir araç alır gezmeye ayırırım paramı. ya da bir köşeye ufak tefek birşeyler atarım.
  • Git koluna evladiyelik bir saat al 8-10 kağıt civarına düzgün otomatik,gardrobuna düzgün parçalara para harca,gez gör yurtdışı yurtiçi gezilere,deneyimlere,tecrübelere yatır paranı;yaşın henüz genç ne yapacaksın hayatını ve maaşını araca ipotek edip yazık günah.

    Yarın birgün evlenmeye kalkarsın,aracı ha deyince satamazsın,üstüne bir de kredi borçları eklenince zehir zıkkım olur hayatın benden söylemesi.

    Minimal araçlara yönel,fayda/maliyet ve işlevselliği ön plana at derim konumun itibarı ile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.