Şimdi Ara

BlackBerry markası bu kez gerçekten öldü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Vay be filmlerde falan amerikan başkanları Beyaz saray çalışanları falan kullanırdı acaip hava atarları Blackberry aşağı Blackberry yukarı.Demekki doğru yönetilmezsen feriştahı ol istersen.
  • kullanmadım hiç
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    blackberry10'un öncüsü meego'dur. hatta meego'nun kapalı kaynak kodlu halidir desek yanlış olmaz. blackberry10; nokia'nın "nokia" olduğu şirketten, blackberry'nin "blackberry" olduğu şirkete olan satıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seglopsi -- 4 Şubat 2020; 23:2:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seglopsi

    blackberry10'un öncüsü meego'dur. hatta meego'nun kapalı kaynak kodlu halidir desek yanlış olmaz. blackberry10; nokia'nın "nokia" olduğu şirketten, blackberry'nin "blackberry" olduğu şirkete olan satıştır.
    dostum bildigim kadarıyla yanlış biliyosun bb10 ve meego farklı çekirdek ler üzerine kurulu meego linux çekirdegi kullanıyor şuan onun mirasını sailfish denen işletim sistemi sürdürüyor ama bb10 qnx denen çekirdek yapısı kullanıyor ve 2 si çok farklı şeyler uzakdan yakından alakası yok qnx gerçek zamanlı işletim sistemidir ve mikro kernel kullanır linux ise mololitik kernel denen yapıyı kullanır.
  • Blackberry Q10, bb os 10 ile kullandığım en iyi en bütün telefondu, keşke güncellenip q30 filan gelse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    meego mer çekirdeği üzerine kurulu, blackberry ise qnx dediğin gibi. meego kullanmadın sanıyorum ancak; ikisi de aslında gerçek zamanlı işletim sistemidir.

    blackberry ve nokia, o zamanki ismiyle ovi maps için masaya oturdular ancak anlaşamadılar. blackberry bazı servisler aldı nokia'dan ancak e-mail servisi dışında ne alındığı açıklanmadı. satın alımda e-mail ve bazı servisler denilmişti sadece. ondan sonra çıktı bu blackberry10 os ortaya. muhtemelen meego hakkında da bazı şeyler vardı, bu satın alımda. bb10'un ilk alpha sdk sürümlerini hatırlıyorum, dosya paket yöneticisi, swipe arayüzü vs birçok şeyleri meego ile aynıydı. kesinlikle ama kesinlikle ilk denemeleri meego üzerinde yapmışlar. hatta uygulamaları meego'dan bb10 alpha sdk'ya port etmek için birkaç ufak değişiklik yapmak yetiyordu. sonraki sürümlerde sdk'yı ne kadar değiştirdiler bilmiyorum.

    blackberry'nin; qnx'i tercih etme sebebi bir süre sonra artmasını bekledikleri işlem gücü paylaşımının monolitik bir çekirdekte nasıl olacağıdır, diye düşünüyorum. sailfish'deki adamlar bunu da aşmış olacaklar ki mer çekirdeği ile yaptılar işletim sistemlerini. kısaca nokia, açık kaynaktan vazgeçtiğinde muhtemelen ortaya çıkacak ürün blackberry10 işletim sistemi gibi bir şey olacaktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zamanında çok güzel telefondu, 3 serisini kullanmıştım. mükemmeldi o zamanlar.. tabi zamana ayak uydurmak, öncü olmasalar da bu demek yani..

  • BB'yi öldüren iki etmen oldu;

    1-whatsapp
    2-android..

    özel mesajlaşma döneminin parlayan yıldızı BB 2000 lerin ilk yıllarında fırtına gibi esti.O dönemler mesajlaşma paketleri o kadar pahalıyki (ve çok popülerdi zira sosyal medya yoktu) BB aradaki açığı kendi mesaj sistemi ile çözdü ve telefonları o döneme göre çok sofistike olmasından kaynaklı piyasada saygın yer edindi.

    Ama her devrin bir sonu olacaktı,ilk olarak facebook ile sosyal medya devri başladı ardından android çıkışa geçti ve whatsapp diye bir uygulama dünyayı adeta salgın gibi yayıldı.

    BB bu süreçte elindeki avantajları kullanamadı,aynı nokia gibi nato kafa nato mermer misali bildiğini okudu.Samsung galaxy telefonların android amiral gemisi olması ile birlikte whatsapp entegrasyonu kullanıcılarla buluştu an sadece BB değil o dönemin birçok popüler uygulaması tarihe karıştı (msn gibi) dolayısıyla BB taşıma suyla bu zamana kadar gereksiz yürüttü ve kaçınılmaz sonuda geldi.

    GErek Bb gerekse nokia apple ios ve android tarfındaki gelişmeleri doğru takip edip en azından android tabana geçerek yeni ürünler çıkarsaydı marka değerlerini koruyacaklardı ama kuru inadın gemisi yürümezmiş,BB içinde öyle oldu..




  • blackberry nin son cihazları da güzeldi aslında fakat fiyatları çok fahişti. biraz daha uygun fiyatlı olsa daha çok satılırdı diye düşünüyorum. çoluk çocuk telefonu değildi zaten öyle herkesin eline düşmesi doğru değil. iş dünyasının en verimli telefonuydu. bold 2 kullanırkenki rahatlığı hiçbir telefonda bulamadım. key1 ve key 2 de güzel telefonlardı aslında ama iş işten çoktan geçmişti.

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    hayır alakası yok 80lerden kalma QNX tir

  • Blackberry, Priv ile tasarım harikası olarak kalıcaksın.Daha hala şöyle karizmatik cihaz çıkmadı.Keşke tasarım dilini az daha geliştirip donanım günümüze ayak uydursaydı eminim çok satardı.Fiyatıda rakipleriyle aynı olmalı tabi.Güzelim potansiyel yazık oldu.

  • blackberry(kanada),nokia(finlandiya)apple(ABD) zamanında kendi işletim sistemi olan firmalar.günümüzde sadece ABD menşeili iki sistem kaldı;android ve ios.Bilgisayar kısmında ise yine iki ABD firması apple ve microsoft.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joe_Feyzullah

    hayır alakası yok 80lerden kalma QNX tir
    Blackberry 10 os lu bir cihaz kullandınız mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Günümüz dünyasında işini sağlam yaparsan işte böyle blackberry gibi batarsın.
    Kesinlikle. Para, isini iyi yapmaktan kazanilmiyor artik. Tam tersine ne kadar kotu yaparsan ve onu ne kadar reklamlarla insanlarin bogazina tukurursen o kadar cok kazaniliyor.


    Hala Q10 kullaniyorum ve malesef guncellenmedigi icin (yeni uygulamalar falan umrumda degil, arka plandaki teknikten bahsediyorum) ihtiyac hissettiriyor ve hangi telefona gececegimi bilemiyorum. Android kullanmasa Sony'e gecerdim ama onun olumu de yakindir.

    Bu bana gunumuzdeki oyunlari hatirlatiyor. Eskiden ozellikle mobilde ne guzel oyunlar vardi, Cut the Rope, Plants vs. Zombies, Fruit Ninja, Jetpack Joyride, Mass Effect Infiltrator, Dead Space Mobile, Mirror's Edge vs. vs. Simdi eski oyunlari silip Cut the Rope 2 cikarmislar, aylik 8 dolar istiyorlar, yetmiyor uzerine reklam boca ediyorlar, yetmiyor power-up'tir, coin'dir bunlari satiyorlar. Sonra neden Candy Crash encok parayi kazaniyor da Stardew Valley gibi oyunlar tek tuk cikiyor diye uzuluyoruz. Cunku ne kadar kotu oyun yaparsan o kadar zengin oluyorsun.

    Angry Birds ciktiktan sonra yeni oyunlar cikardi: Rio, Seasons, Space vs. Ya da Cut the Rope devam oyunlari: Experiments, Time Travel, Magic vs. vs. Simdi sadece Angry Birds 2 ve Cut the Rope 2 var, calismadan, alnin terlemeden para kazanmayi iste yeterki, sana milyonlar kazandirir.

    Aklim oyunlara gitti biliyorum ama tum her seyde bu boyle. Tek tuk direnenler oluyor, Linux gibi ama Windows baslat menusune reklami koyup yine en cok kazanan oluyor. Kiyametin gelmesi yakindir.




  • Bbm için ek para verdiğim dönemi bende hatırlıyorum ama Q5 kullandığım zamanlarda da işletim sistemi çok hoşuma gidiyordu. Gerçi marketi leşti Windows phone gibi.

    Marketi tutmayan işletim sistemi eninde sonunda patlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çöp markaydı iyi oldu battıgı
  • hem de 5 yıl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joe_Feyzullah

    hem de 5 yıl
    Qnx İşletim sistemi seksenlerden kalma gibimiydi eğer öyle ise niye 5 yıl kullandınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B3C93D2DD

    Qnx İşletim sistemi seksenlerden kalma gibimiydi eğer öyle ise niye 5 yıl kullandınız

    Alıntıları Göster
    gibi değil geçmişi öyle
    android uygulamalarını açabiliyor, zamanının ötesinde 2 gb ramle her işi görüyordu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.