Şimdi Ara

Makine öğrenimi ile geliştirilen ilk ilaç, test edilmeye başlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Makine öğreniminin devrim yaratması beklenen sektörlerden birisi de Tıp diyebiliriz. Gelen yeni haberlere göre, makine öğrenimi ile geliştirilen ilk ilaç, insanlar üzerinde test edilmek üzere.



    Ayrıca Bkz.Poco X2'nin gece çekim performansı rakibini geride bıraktı



    Yeni geliştirilen bir ilacın insan testlerine başlamadan önce, hastalığın nedenleri ve tedavisine yardımcı olacak biledşiklerin araştırılması için genellikle üç ila beş yıllık bir çalışma süreci gerekir. Ancak Sumitomo Dainippon Pharma Co. adlı Japon ilaç şirketi, yapay zeka girişimi Exscientia ile ortak bir çalışma yürüterek, makine öğrenimi ile geliştirdiği ilacı 12 ay sonunda birinci aşama klinik çalışmaları için hazır duruma getirdi.



    Zaman ve maliyet tasarrufu



    Söz konusu ilacın, obsesif kompulsif bozukluk (OKB) için prospektif bir tedavi olan DSP-1181 olduğu belirtiliyor ve OKB, dünya çapında milyonlarca kişiyi değişen derecelerde etkileyen psikolojik bir rahatsızlık olarak tanımlanıyor. Makine öğrenmesinin ilaç geliştirmek için kullanılmasının ise bilim insanlarının sonuca çok daha hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağladığı ifade edilmiş. Zira bu teknoloji milyonlarca moleküler kombinasyonu analiz edebiliyor ve belirli bir hastalığın tedavisinde hangisinin en güvenli ve etkili olabileceğini belirleyebiliyor.





    Dikkat çekilen diğer önemli konu da, yeni bir ilaç piyasaya sürmek için harcanan milyarlarca doların, yapay zeka ile birlikte en alt seviyeye çekilebilecek olması. Ancak tüm bunların uygulanabilir olup olmadığı konusunda ise makine öğrenimi ile geliştirilen DSP-1181 adlı ilacın OKB hastaları üzerindeki başarı seviyesinin önemli rol oynayacağını söyleyebiliriz.








  • Eskiden fiziksel insan gucune karsi makineler icat edildi . Makineler oldu fabrikasyon seri uretime ... Simdi de beyin hammaliginda beyin gucunde makinelesme saniyelesme gibi bir surec Makine Ogrenmeye birakilacaktir bu kesin. Ama elbette onemli kritik kararlarda yine son karar insanlar olacaktir.

    Yine tum bu sureclere karsin el yapimi misali insan beyni hammaligi ile gelistirilmis emekler de olacaktir suan oldugu gibi... El yapimi otomobiller gibi ... Her sektorde de el yapimi halen vardir ... Ama agirlik saniylesme devrinde sonra artik bilgi analiz bilgi sentezinde de sanayilesmenin tam ortasindayiz bu surec suratle devam etmektedir ...

  • Yakında her şey makineleşecek ve dünyada insan nüfusu sorun olacak. Sonra hop bir salgın veya savaş veya her ikisi birden ve dünya nüfusu 500 milyona indirilecek... (ayrıca bkz. neom projesi)

  • Yakında donunuzu bile giydirecek bir makine olacak ama o donu almak için çalışacağınız bir iş imkanı vermeyecekler o makineler.

  • uysaloguz U kullanıcısına yanıt
    Marsa da göndermeye çalışılabilir insanoğlu yeterli ilerleme sağlanırsa

  • makine öğrenmesiyle verimli çalışan işletim sistemi yazsalar daha hayırlı olur !

  • Makine öğrenmesi öyle bişey değil, spesifik sorunlara çözümler bulmak için kullanılabiliyor şuan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.