Şimdi Ara

Belirli Süreli İş sözleşmesi Sonrası Kıdem tazminatı Hak.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Hukukçu arkadaşlar bilgi verirlerse memnun olurum;

    Karayollarından ihale ile kontrollük ve danışmanlık işi almış bir firmada 3 yıla yakın çalıştım. tabiki iş ihaleli olduğu için işin bitiş tarihi belliydi. biten süre sonundada şirket ben ve benim gibi çalışanlarını işten çıkardı. şimdi ben bu durumda kıdem ve/veya ihbar tazminatı alabilir miyim. bahsettiğim kontrollük ve danışmanlık ihaleleri yıllardır yapılıyor ve daha önce 2 defa kıdem tazminatı almıştım. ama bu son seferde şirket artık vermeyeceklerini dava etmemizi söylediler. tabi öncelikli olarak ara bulucuya gittim ve anlaşamamazlık imzalandı. şimdi dava açmayı düşünüyorum.

    Asıl merak ettiğim kanuni olarak tazminat hakkım var mı yok mu. nette araştırdım kimi avukat var demiş kimi yok demiş. işin içinden çıkamadım.

    Teşekkürler.



  • Net cevabı yok. Firma ihale bitimiyle çalışana ihtiyaç duymuyorsa alamazsınız. İhaleyi kazanmasına rağmen sizinle çalışmıyorsa alabilirsiniz. Yani sozlesmenizi feshetmelerindeki sebebin haklı olup olmadığı arastirilacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öncelikle cevap için teşekkürler. Peki daha önceki senelerde neden veriliyordu. birde sanırım firmanın bizi çıkartma nedeni önemliymiş. yani sgk ya bildirdiği bir kod varmış onu öğrenme imkanımız varmı.@Lawyer066
  • esevetnov kullanıcısına yanıt
    Elbette SGK'ya gittiğinizde çıkış kodunuzu ve ne anlama geldigini öğrenebilirsiniz. Kodun yanı sıra size bir fesih ihbarı yapıldıysa yazılı bu da çıkartma nedeni kapsamında değerlendirilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O zaman onu bir an önce almam lazım. herhangi bir yazılı ihbar yapılmadı bana. öğrenince yazarım buraya. cevapların için teşekkürler.
  • Bugün gittim sgk ya. kodu öğrendim. 05 (Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi). internette alttaki gibi bir tablo buldum. tabi ne kadar doğrudur bilemem. umarım doğrudur da tazminatımı alabilirim.
    Belirli  Süreli İş sözleşmesi Sonrası Kıdem tazminatı Hak.
  • Yukarıda yazılanlar hatalı. Firmanın ihale bitimiyle çalışana ihtiyaç duymaması kıdem tazminatı hakkının kaybı için geçerli bir sebep değildir. Yargıtay'ın bu konuda kararları var.

    Durumu net bilmemekle birlikte tam olarak anlattığınız gibi olduğunu kabul edersek kıdem tazminatı almamanız için hiçbir sebep yok. Kesinlikle bir avukattan yardım almayı ihmal etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhngkhn -- 6 Şubat 2020; 3:34:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkhngkhn

    Yukarıda yazılanlar hatalı. Firmanın ihale bitimiyle çalışana ihtiyaç duymaması kıdem tazminatı hakkının kaybı için geçerli bir sebep değildir. Yargıtay'ın bu konuda kararları var.

    Durumu net bilmemekle birlikte tam olarak anlattığınız gibi olduğunu kabul edersek kıdem tazminatı almamanız için hiçbir sebep yok. Kesinlikle bir avukattan yardım almayı ihmal etmeyin.
    cevap için Teşekkürler. bugün arabulucu toplantımız var. eğer anlaşamamazlık çıkarsa ki öyle görünüyor, dava açacağım için iş hukukunda uzman bir avukatla görüşüp dava açacağım.
  • Arabulucu toplantısı bitti. işverenin avukatı 'belirli süreli sözleşme olduğu için herhangi bir ödeme yapmayacağız' dedi. farklı bir ilde olduğu için telefonla katıldım. arabulucum evrakları gönderecek bende imzalayıp bir nüshasını ona geri göndereceğim ve dosya kapanacak. akabinde dava süreci başlayacak. bir avukatla anlaşmak istiyorum. bu arada bu durumda olan 120 kişi var ama samimi olduğum 5 arkadaşımla birleşip aynı avukata verip tek dava açabiliyormuyuz acaba. bundan sonrası için ufak bir yol gösterirseniz memnun olurum. teşekkürler.
  • esevetnov kullanıcısına yanıt
    Bir araya gelip açabilirsiniz daha az masraflı olur sizin için de

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.