Şimdi Ara

buderus t6360 oda termostatı demirdöküm kombiler ile uyumlu mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Demirdöküm atron kombim var şu an cosa ile kullanıyorum ama evimde internet baya sıkıntılı o yüzden termostatı değiştirmek istiyorum. Bunu buldum uygun fiyata acaba kombime uyar mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • ikiside aynı tip on/off termostatlar ama hassiyet konusunda cosayı internetsiz kullan yoksa evde hissedilir ısı dalgalanması olabilir. peteklerin büyüklüğü ve yalıtıma göre bu dalgalanma artar. 3 derecelere bile çıkar. şöyleki 21 ayarladın 21de kapattı peteklerin büyükse termostat kapandıktan sonra ev peteklerin sıcaklığıyla ev ısısı 22-22,5 çıkabilir. tekrar devreye 20de girse peteklerin ısınması 15 dk sürse bu 15 dakika içinde yalıtım kötü ise 19 dereceye düşebilir. bu değerler afaki değerler. belki bu kadar olmasa bile 1 derece bile evde hissedilir.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Cosa 3 kullanıyorum hocam. Bildiğime göre internetsiz kullanılmıyor. Çatı kat hocam ev ve yerden ısıtma. Doğru dürüst ısınamıyoruz zaten. 21 dereceye bile zor çıkıyor ev. Biraz soğuk olsun 24 saat çalışıyor kombi ve sıcaklık berbat. Geçen mail bile geldi cosa’dan Kombiniz çok fazla çalışıyor tasarrruf edemiyorsunuz diye. Cosayı internetsiz kullanabiliyorsam nasıl kullanabilirim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • md3likan M kullanıcısına yanıt
    sağ sol tuşuyla olması lazım, olmuyormu. birde haftalık programlama olduğuna için internet varken. haftalık programlayıp internetsiz kullanmış olursun . kazan sıcaklığı oda ısısını arttırmıyorsa zaten termostatın anlamı pek olmaz.
  • md3likan M kullanıcısına yanıt
    üst tuşa basarak ev yada kullanıcı modunu seçersen internetle kullanım modundan çıkmış olması lazım
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Modlar değişiyor hocam da kombiyi ateşlemiyor sanki. Sinir bozucu. Çatıya cam yünü veya taş yünü sermeyi tavsiye eder misiniz? Forumda okudum biraz genelde memnunlar gibi herkes. Hangisi tercih edilmeli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • md3likan M kullanıcısına yanıt
    ilk olarak kapı pencere yalıtımınını seçebilir. ama hiç yalıtımsız çatı ile yalıtımlı çatı soğuk günlerde çok farkeder (hatta yazın evin sauna gibi olmasıda engeller). kışın evin ısındığını hissedersin. taş yünü engebeli yerler için ideal değildir, duvar içindir. cam yünü böyle ağaç kaynaklı engebeliklerde her yeri iyice örter daha kullanışlı olur. bi kere yaptır kalın olsun bikaç kuruş daha fazla ver ve hava geçirmemesi için folyolu olsun saçaklara kadar ulaşsın ve ağaç direkleri iyice sarsın. poliüratan köpük daha iyi ama pahalı
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. bahsettiğim termostatın hassasiyeti düşük olduğu için mi önermediniz hocam. 3 derece gibi bi şeyler yazıyor ama. 3 derece ise hiç bi işe yaramaz
  • md3likan M kullanıcısına yanıt
    Evet hassasiyetinden dolayı kendi termostatını kullan dedim, Almayı düşündüğün termostat basit kuru kontak, hassasiyeti yüksek. Hassasiyeti yüksek olduğundan hissedilir ısı dalgalanması olur diye dedim ama ısınmayan evde termostatın bi anlamı yok. Yerden ısıtmada 21 derecede kapanırsa 20de devreyw girse, yerden ısıtmada o o tesisatta ev kendini toparlayamaz çok ısı farkı hissesersin denemesi bedava. Ev 21 olunca kombiyi kapat 20de tekrar devreyw al, bak göreceksin saatlerce ev ısınmayacak. Atron kombi fan modülasyonu sayesinde emsallerine göre tasarrufludur. Eğer oda sıcaklığı set değerine gelemiyorsan normal şekilde kullan. Zaten atronun genleşme tankı dandik olduğundan yüksek ısılarda basınç problemleri yaşarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 3 Şubat 2020; 12:35:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.