Şimdi Ara

Facebook ve Google, Koronavirüs hakkındaki yanlış bilgilere karşı savaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Koronavirüs gibi son zamanlarda en çok konuşulan hastalık hakkında yanlış bilginin yayılması son derece ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu bağlamda harekete geçen Facebook ve Google, hastalıkla ilgili dezenformasyonun ilerlemesini önlemeye çalışıyor.



    Yanlış bilginin önüne geçilecek



    Google, resmi Twitter hesabından Koronavirüs ile ilgili araştırma yapan kullanıcılara, hastalıkla ilgili referans web sayfalarını önereceğini açıkladı. Bu sayede de kullanıcılar, sağlıklarını tehlikeye sokabilecek eylem ve yanlış bilgilerden kaçınmış olacaklar. Facebook ise sosyal ağda Koronavirüs ile ilgili yayınlanan içeriği incelemeye başlayacağını duyurdu.




    Facebook'ta hastalıkla ilgili herhangi bir bilgi yanlış olarak işaretlendiği an, erişimi kesilecek ve bu yayını paylaşan kullanıcılara uyarı gönderilecek. Tüm bunlara ek olarak buraya tıklayarak ziyaret edebileceğiniz web sayfasında ise, Koronavirüs nedeniyle ölen, kurtarılan ve etkilenen kişilerin istatistiklerini görebilirsiniz. Çin'deki doktorların bu virüs salgınını kontrol altına alabilmek için yoğun bir çaba sarfettikleri de gelen bilgiler arasında.



  • Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetinde 1 ve Rum kesimin de 2 vaka var test sonuçları pazartesi bildirilecekmiş resmi bir açıklama yok :(

  • Ne yazık ki Çin menşeli Tiktok'da bile Aliekspres reklamlarının tamamına "almayın Corona siparişi, virüslü kagro, korona kargo" gibi ilkokul terk zekasındaki cahil insanların mesajları ile dolu iken bu iş bayağı zor. Tv kanallarının birinde bu gün Çin'den mal almıyoruz, neme lazım virüs gelir diye haber yapıldı, halkla sokak röportajlarına güvenliğiniz için Türk malı alın" gibi ibareler verildi, virüsün kagro ile olmasını bırakın internet yolu ile bile bulaşacağını sananlar ile başetmek bayağı zor olsa gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 1 Şubat 2020; 22:13:56 >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    üzücü bir durum ama bunu sananların arasında 2 üniversite bitirmiş kişiler bile var :(

  • Corona virüsüne üzüm sirkesiyle çözüm bulan güzel ülkemin güzel vatandaşları için böyle bir hamle gerekli gerçekten

  • Çinden sonra en ucuz iş gücü bizde, bırakın karalasınlar büyük firmalarda buraya fabrika yatırımı yapar :P :D

  • çıktığı günden bu yana ileri geri herkes birşeyler paylaşıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.