Şimdi Ara

Usb Harici Diskler Bilgisayarın açılışını yavaşlatıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bilgisayarıma bağlı çok sayıda usb harici disklerim var. Bilgisayarımı açmak istediğimde windows başlamadan önce tahmini 2-3 dk kadar bunların tanınmasını bekliyorum. Kapatırken de geç kapanıyor ama bu normal. Bilgisayarda dahili ssd takılı ve harici usb harddisklerimi söktüğüm zaman bilgisayar normal ssd hızında açılıyor.

    Daha önce de bu sorunum vardı ama çözmüştüm. Kurcalarken nasıl yaptıysam bilgisayar hızlıca açılıyor ve windows başladıktan sonra bu bahsettiğim harici diskleri tanıma işini yapıyordu. Ekrana yeni pencereler açarak harici disklerin içeriğini gösteriyordu. Bunu daha önce yapmıştım ama nasıl yaptığımı hatırlamıyorum.

    Bilgisayarıma format attıktan sonra tekrar aynı problem oluştu.

    İnternette bilgi bulamadım. Bilgisi, tecrübesi olupta paylaşacak olan olursa memnun olurum.







  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    Biosdan öncelik olarak harici disklerinizi en son sıralamaya atamayı deneyin. Sistem diskiniz birinci seçili

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IMarcuSI kullanıcısına yanıt
    zaten dediğiniz gibiydi. Usb sürücüleri Disable yaptım. Daha çok yavaşladı. Tekrar enable yaptım. Bu arada yavaşlatan Hard diskler pci-e 7 port usb 3.0 karta bağlı ve setup'ta görünmüyorlar. Anakarttaki usb portlarına bağlı olanlar setup'ta görünüyor.
  • Bios EHCI-Hand Off : Disabled yapınca windows hızlıca açılır oldu. Windows başladıktan sonra Usb hdd ler sırayla ekrana pencerede açılıyor. Kötü tarafı ise usb klavye ve fare de windows açıldıktan sonra devreye girmeye başladı. Eskiden böyle değildi. Klavye biostayken çalışıyor ama windows başlarken devre dışı kalıyor. windows açıldıktan kısa bir süre sonra aktif oluyorlar. Sorun evrim geçirdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.