Şimdi Ara

Rockstar'da yüzler gülüyor: GTA 5 ve RDR 2'nin satış rakamları açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Grand Theft Auto 5 ve Red Dead Redemption 2, oyun dünyasını domine etmeye devam ediyor. Geride bıraktığımız mali çeyrekle ilgili bugün bazı resmi açıklamalar yapan Take-Two Interactive, GTA 5 ve RDR 2'nin toplam satışlarının 150 milyonu geride bıraktığını duyurdu.



    150 milyon adetlik satışın büyük bir kısmı elbette GTA 5'e ait. Take-Two iki oyunun net satış rakamlarını açıklamamış ancak GTA 5 geçtiğimiz Kasım ayında 115 milyon adet satışa ulaşmıştı. RDR 2'nin ise Kasım ayındaki toplam satışı 26,5 milyon seviyesindeydi. Yani iki oyun son çeyrekte toplamda yaklaşık 10 milyon adetlik satış gerçekleştirmiş. 



    GTA V hızından bir şey kaybetmiyor, RDR 2 ise yavaşladı



    Grand Theft Auto 5, Kasım 2018'de 100 milyon adetlik satış sınırını geride bırakmıştı. 2019 yılında ise oyun yaklaşık 15 milyon adet daha satış gerçekleştirmiş. 7 yaşındaki bir oyunun hala bu kadar satması gerçekten de inanılmaz bir şey. Oyun tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir performans.



    Diğer taraftan Red Dead Redemption 2'nin satışları ise biraz daha normal seyrediyor. RDR 2, 31 Aralık 2018 itibarıyla toplam 23 milyon adet satmıştı. Oyunun geride bıraktığımız 2019 yılında PC çıkışıyla da birlikte yaklaşık 6-7 milyon adet daha sattığını tahmin ediyoruz. Müthiş bir başarı olsa da elbette bir GTA 5 değil.



    Grand Theft Auto V, şu anda tarihin en çok satış yapan üçüncü oyunu. Birinci sırada 170 milyon kopya satan Tetris (1984) yer alıyor. İkinci sırada ise 2011 yılında çıkış yapan Minecraft var. Minecraft 154 milyon adet satmış.




  • Rdr2 bana göre Gta 5 den çok cok daha iyi oyun. Ama herkese hitap etmiyor galiba. Ve en önemlisi Online içeriği Gta nin daha çok kişiye hitap ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmos2999 -- 29 Ocak 2020; 18:13:12 >
  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt
    RDR 2 daha çok olgun tayfaya hitap ediyor birde oyunun o ağırlığına hastayım son zamanlarda bu kadar kaliteli oyun çok az çıkıyor maalesef.

  • RDR2’yi kaldırabilecek bilgisayar sayısı GTAV’den önemli miktarda az. GTA serisinin popülerliği de yadsınamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rdr 2 için o satış rakamları harika. Bir tek problem var oda online da çok hile yapan var ve serverlar henüz oturmadı ilk 2 yıl Gta 5 online da kötüydü ama bu kadar değildi umarım düzeltirler tez vakitte İlk oyun En sevdigim oyun olmuştur.

  • Düzgün oyunda çıkmıyor artık. Sanki bir kısır döngüye girdik. Millette ne yapsın GTA5'den devam ediyor, online oyuncusunu kaybetmedikçe satılmaya devam edip güncelliğini koruyacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: al-ozaria

    Düzgün oyunda çıkmıyor artık. Sanki bir kısır döngüye girdik. Millette ne yapsın GTA5'den devam ediyor, online oyuncusunu kaybetmedikçe satılmaya devam edip güncelliğini koruyacaktır.
    Ben ne zaman oyuna girsem serverları boş görüyorum gta da. Bf çıkınca ordakiler bfye geçti diye düşünüyordum.
  • GTA 6 çıkarsa Gta 5in bile üstünde olacağını düşünüyorum Minecraft ı bile geçebilir belki.

  • GTA 5 çıktı ben hala en son GTA San Andreas oynadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galaxy. -- 31 Ocak 2020; 15:57:31 >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    İmkansız. Neden? Çünkü GTA serisi güçlü bilgisayar ister. Yani Minecraft gibi her bilgisayarda çalışabilecek bir oyun olmaz da o yüzden.

  • GTA 5’i daha önce bitirmistim ancak online oynamamistim. Birkac gundur online oynuyorum çok güzel zaman geçiyor hiçbir şey yapmasan bile 3-4 saat geçioyr. Gece uykumdan vazgeçemedigim icin satma kararı aldım .

  • Gta 5 her kesime hitap eden güzel bir oyun.rekorları kırmaya devam edecektir.Rdr 2 her kesime hitap etmiyor.

  • Bu satış rakamları nedeniyle GTA 6 çıkacak mı merak ediyorum resmen hiç çıkarmalarına gerek yok bu gidişle.

    Çıkck dedikodusu bile şu anki satışları keser çünkü.

  • Artik bu devirde hala PCden oynayani anlamiyorum. Bence konsola gecmek farz oldu. Pcye harcadigin paranin haddi hesabi yok ve bir senede hoop yeni sistem. Zirt pirt islemci ekran karti degisiyor. Konsol oyle mi? Aliyorsun bir PS4 harika grafikler sifir performans sorunu catir catir oynuyorsun 4-5 sene. Su oyun kaldirir yok bu kaldirmaz derdin yok. Ya da basayim parayi iki sene rahat edeyim israfi. Ver $400 yenisi cikana kadar rahatsin.

  • Ama ps4 te daha pahalı fiyatlardan oyunları almak zorundasın.

  • sen pc de 60 fps oyna konsola bidaha dönemezssin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.