Şimdi Ara

Pci-e sata kartları biraz matematik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba bir süredir pci-e ten sataya genişleme kartları bakıyorum lakin çok büyük bir sorunla karşılaştım size danışmak istiyorum. en az 4 portlu bir kart bakıyorum fakat karşıma çıkan kartlar pci-e 3.0 x1 arayüzünde. x1 arayüzününde bandwidthi 1 gb/s yani disk başına 250 mb düşüyor. 4 tane ssd bağlayacağım bunları bu hızlarda kullanmak istemiyorum. baktığım tüm üreticiler(jmicron ve marvell çipleri) aynı şekilde üretim yapmış bu durum beni mi bu kadar rahatsız ediyor sadece yoksa farklı bir üretici var da ben mi bilmiyorum lütfen bildiğiniz kartlar yada çipleri benimle paylaşırmısınız. piyasada pci-e 3.0 x4 kart yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Want to kullanıcısına yanıt
    öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. O ürüne bakmıştım aslında sitem ettiğim durum tam olarak bu. Kartın çipi JMS585, jmicronun sitesinden baktığımda çipin pcie 3.0x2 olduğu yazıyor üretiler x16 yuva kullansa malesef x2 hızında çalışıyor yani maksimum 2gb/s.
    Pci-e sata kartları biraz matematik
    Pci-e sata kartları biraz matematik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorter47 S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.
    Elinizdeki ssd ler ile yapacaginiz raid 0 icin hiz istiyorsaniz biraz daha profesyonel urunlere yonelmeniz lazim. Eger norml 3.5 inc hdd ile raid yapacak olsaniz linkini verdiginiz utunler isinizi gorecekti. Fakat siz hiz istiyorsaniz mecburen donanimsal raid kartina ihtiyaciniz olacak.
    Ben lsi 9260-8i kullaniyorum linkini verdigim urunde muadilidir.
    https://www.ebay.com/itm/153567133629

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    teşekkür ediyorum hocam. ürünlerle raid yapmayacağım sadece merak etmiştim neden böyle olduğunu. Maliyeti düşürmek ve aynı anda tüm disklerin aktif olmayacağı(raid için kullanmıyorsak) gerçek dünya seneryoları için olduğunu düşünüyorum. Linkteki attığınız kart içinde teşekkür ederim yıllarca bu kartlara neden ihtiyaç olduğunu ve fiyatının yüksek olduğu aklımı kurcalardı bu sebeple neden öyle olduklarını da anlamış oldum. :) .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.