Şimdi Ara

Fotoğraf makinesi kutupları ters bağlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar pille uğraşmamak için 2 adet kalem pille çalışan (3.15 v) fotoğraf makinesine harici adaptör bağladım. Normalde gayet güzel çalıştı ancak bir ay sonra yanlışlıkla kutupları ters bağlamışım canon powershot makinem çalışmaz oldu. Normal pil de taksam hiç açılmıyor. Ankara'da Tek flaş Hüseyin usta diye bir yer öneriliyor 50 lira altına tamir mümkün müdür yoksa makinem direk çöp mü oldu? Çok araştırdım tamir konusunda bilgi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

    Edit: Tek flaş Hüseyin usta'ya gittim elemanı yokmuş bir ay sonra gel dedi. Başka bir yere götürdüm o da yamyam gibi geldi bırakmadım. Ankarada bildiğiniz tavsiye edeceğiniz tamirci var mıdır arkadaşlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciog -- 29 Ocak 2020; 11:38:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Para düşkünü çakal değilse, ve gerçekten chipset sorunu yoksa basit bir kondansatör,direnç veya transistör patlamışsa 50 tl civarına tamiri mümkündür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısını ben yaptım yanlışlıkla ters taktım ve fotoğraf makinası sustu.ALLAH tan ben tamirciyim fuji finepix hs20 exr hemen hemen her cihazda butür hatalar için sigorta vardır ben söktüm sigortayı buldum atmış değiştirdim şimdi sorun yok. Yani sigorta atmıştır kesin ama bilen birisi müdahale etmeli kesin.Fotoğraf makinesi kutupları ters bağlama sorunuFotoğraf makinesi kutupları ters bağlama sorunuFotoğraf makinesi kutupları ters bağlama sorunu




  • Yorumlarınız için çok teşekkürler.
  • savsat2000 S kullanıcısına yanıt
    ters bağlantı için koruma yokmuydu
  • İlk mesajı güncelledim. Ankara'da tamirci önerebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızılay gama iş merkezinde Bora elektronik'e bıraktım. Sigortayı yapınca lens hatası vermiş, ben de yaptırmadım. Yedek parça oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigorta ve besleme nin lensle tek alkası söküp takarken kişinin hata yapıp hasar vermesi olur kısaca kesinlikle tamirci hatası geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: savsat2000

    sigorta ve besleme nin lensle tek alkası söküp takarken kişinin hata yapıp hasar vermesi olur kısaca kesinlikle tamirci hatası geçmiş olsun.
    Ya da öyle bir hata yok, tamirci fazla para almaya ya da müşterinin "o zaman kalsın sende" demesini de sağlamaya çalışmış olabilir lens hatası vermiş diyor çünkü. Acaba...
  • "Lens hatası"nın çözümleri var, kendiniz yapabilir misiniz;

    https://www.google.com/search?ei=jv4xXpSJDMPJmwXOk7DAAg&q=canon+powershot+lens+error&oq=canon+powershot+lens&gs_l=psy-ab.3.1.0l10.2513.3854..6134...0.0..0.183.893.0j7......0....1..gws-wiz.......0i67.5rPOdYbVGuM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 30 Ocak 2020; 0:53:30 >
  • Tekrar bir göstereceğim, belki lens hatasını bir şekilde çözeriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.